Kluswoning of liever een nieuwbouw huis?

Kluswoning of liever een nieuwbouw huis?

Kluswoning of liever een nieuwbouw huis? Heb je plannen om binnenkort het ouderlijk nest te verlaten? Of woon je al op jezelf maar ben je op zoek naar een nieuwe woning. Welke situatie voor jou ook relevant is, een nieuwe woning huren of kopen is en blijft altijd spannend. Daarnaast is het vaak een intensieve zoektocht om je droomhuis te vinden.

. Met name omdat de definitie van het perfecte huis voor iedereen verschillend is. Voor de een is een kluswoning ideaal, terwijl de ander juist liever kiest voor een nieuwbouwhuis dat instap klaar is. Eén ding wat voor iedereen in ieder geval geldt, is dat de woning echt als thuis moet voelen. Wanneer je je op je gemak voelt en de woning voelt echt aan als thuis, dan weet je dat je goed zit. En of het dan gaat om een kluswoning of nieuwbouwhuis maakt in die zin niet uit. Je kunt je overal thuis voelen!

Maak je woning helemaal eigen


Wanneer je een huis van iemand overkoopt, of een nieuwbouwwoning betreedt heb je in beide gevallen genoeg mogelijkheden om de woning helemaal eigen te maken. En dan hebben we het natuurlijk niet alleen over je eigen meubels. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om vaste elementen in de woning aan te passen of uit te breiden. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer of de tuin. Zo kun je in de tuin bijvoorbeeld een overkapping plaatsen om je tuin een make-over te geven. Daarnaast kun je ook inspiratie opdoen op de website van TIZ Design wanneer je je badkamer eigen wil maken. Er zijn tal van mogelijkheden waar vast en zeker wel iets voor je bij zit! Afhankelijk van je smaak kun je je woning helemaal naar wens inrichten, zodat het helemaal past bij jouw wensen en eisen.

Ga aan de slag met nieuwe accessoires


Zie je het niet zo zitten om je huidige woning te verbouwen? Dan kun je ook aan de slag gaan met accessoires of nieuwe meubels. Met name door accessoires kun je je nieuwe woning opnieuw aankleden met een klein budget. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe kussens op je huidige bank, of een nieuwe poster in de fotolijsten die je al had. Zo kun je ook zonder al te grote veranderen een hele nieuwe sfeer in huis creëren.

Ooit gedacht aan verhuizen?


Zie je het momenteel toch niet helemaal meer zitten in je huidige woning? Dan kun je er ook altijd nog eens over na denken om misschien te gaan verhuizen. Zeker wanneer je gezinssituatie misschien gaat veranderen of wanneer je bijvoorbeeld graag een hond of kat als huisdier wilt nemen, kan het zijn dat je huidige woning niet meer voldoet aan je eisen en wensen. In zo’n geval kan een verhuizing misschien wel de juiste oplossing bieden. In dat geval kun je bovenstaande mogelijkheden natuurlijk ook nog toepassen. En hierbij hoef je geen onderscheid te maken tussen een vrij nieuwe woning of een kluswoning. In beide gevallen geldt dat je een nieuwe koopwoning helemaal naar je eigen wensen kunt aanpassen.
Waar let je op bij een verhuizing?


Woon je momenteel in je eerste woning maar wil je graag de stap zetten naar een tweede? Dan heb je dus al enige ervaring met verhuizen en heb je misschien al een wensenlijstje met punten die je momenteel goed bevallen en welke minder. Met deze lijst kun je natuurlijk je zoektocht naar een nieuw huis starten. Dit vormt namelijk een goede basis waarmee je bepaalde woningen snel kunt filteren. Zo heb je al snel een selectie van woningen die wel en niet voldoen aan je wensen en eisen. Vanuit deze basis kun je specifieker gaan kijken naar de woning zelf. Ook hierbij geldt dat het per persoon verschilt wat wel en wat niet belangrijk of relevant is. De een hecht bijvoorbeeld veel waarde aan een grote badkamer, terwijl een ander juist graag veel opbergruimte wil.



Een populaire eis: de locatie


De locatie van de woning is toch voor veel mensen een belangrijk punt. Het huis moet vaak in een bepaalde stad of dorp staan, en dan het liefst ook nog in een wijk naar voorkeur. Dit maakt de zoektocht vaak nog lastiger dan het al is. Met name wanneer je kinderen hebt, of de wens om kinderen te mogen krijgen, is het goed voor te stellen dat je zoekt naar een woning in een kindvriendelijke wijk. Je wilt dat ze later veilig op straat of in de buurt kunnen spelen, zonder dat ze het risico lopen om te worden aangereden. Niet alleen voor je kinderen is dat een hele geruststelling, maar natuurlijk ook voor jezelf. Daarnaast brengt een rustige buurt nog meer voordelen met zich mee en dat is dan ook wat veel mensen aantrekt in een buurt.

Veilig wonen en alles binnen handbereik


Veiligheid staat ook ontzettend hoog op vrijwel ieders wensenlijstje als het gaat om een nieuwe woning. Je wilt je veilig voelen in je nieuwe woning maar ook in de buurt. Daarnaast is het ook fijn als je alle nodige winkels en voorzieningen in de buurt hebt zitten. Denk aan een supermarkt, postkantoor en kinderdagverblijf. Maar ook hierbij geldt dat de wensen veel uiteenlopen kunnen lopen omdat dit erg persoonlijke wensen zijn. Denk vooraf goed na over de belangrijkste eisen die je stelt en probeer hierin niet te kieskeurig te zijn. De kans dat je een woning vindt in een buurt naar jouw wensen, binnen jouw prijsklasse is natuurlijk niet ontzettend groot. Het is daarom goed voor te stellen dat je op bepaalde punten iets meer moet gaan inleveren. Of dit nou op budget is, of op locatie of de woning zelf: ook hierbij geldt dat je alles zelf in de hand hebt.

Maak geen overhaaste beslissingen


Ontzettend belangrijk: maak geen overhaaste beslissingen. Hoe graag je ook wilt verhuizen of hoe graag je ook iets in je huidige woning wil verbouwen, neem rustig te tijd om de mogelijkheden af te wegen. Het zou jammer zijn als je je woning net hebt voorzien van een nieuwe badkuip of een nieuw aanrechtblad in de keuken om vervolgens een paar maanden later te beslissen dat je toch graag wilt verhuizen. Als je in de situatie zit dat je de tijd kunt nemen, neem deze dan zeker. Het zou jammer zijn dat je een overhaaste en verkeerde beslissing neemt en hier na verloop van tijd spijt van krijgt. Een verbouwing of verhuizing kost veel tijd, energie en geld. En het zou heel jammer zijn als je je inzet op één of meerdere van deze punten verspilt. In dat geval ben je nog veel verder van huis, letterlijk en figuurlijk.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 1570x
Toegevoegd: 09-09-2019 11:32
Gewijzigd: 27-09-2019 09:01

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!