energie vergelijken euro's

Honderden euro's besparen door energie vergelijken

energie vergelijken euro'sEnergie vergelijken en overstappen van energieleverancier kost een stuk minder tijd dan iedereen denkt. Je bent in nog geen tien minuten overgestapt en wanneer je dit elk jaar doet kan je jaarlijks tot wel 400 euro besparen!

Tevreden met overstap

De Consumentenbond heeft cijfers gepubliceerd waaruit blijkt dat 63% van de Nederlanders weleens is overgestapt op een andere energieleverancier. 88% van de overstappers is zeer tevreden over hun ervaring met energie vergelijken en overstappen! Deze percentages kunnen nog een stuk hoger worden als de informatie nog duidelijker wordt om te begrijpen. Daarom wordt er geprobeerd om de informatie zo transparant en toegankelijk mogelijk te maken.

Stap ook over

Al bijna 100.000 Nederlanders zijn jou dit jaar voorgegaan met het overstappen van energieleverancier en zijn begonnen met het sparen van geld. Als je jouw persoonlijke huishoudenssamenstelling invult in een energievergelijker zie je direct hoeveel geld je kan besparen. Dit kan tot wel 400 euro per jaar schelen met jouw huidige energiekosten!

Controle

Je weet dat je te maken hebt met een goede energievergelijker als er naar jouw persoonlijke situatie gevraagd wordt. Dan geldt  de energieaanbieding dus voor jouw huidige situatie en niet voor de “gemiddelde Nederlander”. Gevraagd wordt naar je gas-en energieverbruik en jouw adresgegevens. Op basis hiervan worden de beste deals gezocht.

Altijd goedkoper

Het overstappen met behulp van een energievergelijker is altijd goedkoper dan een energiecontract afsluiten bij de energiemaatschappij zelf. Dit komt omdat de maatschappijen welkomstkortingen en korting op het maandbedrag aanbieden zodat zij hoger in de energievergelijker komen te staan. Hier heb jij als consument dus profijt van!

Overstapservice

Als je een energiecontract hebt gevonden die het beste bij jouw persoonlijke verbruik past kan je deze direct online afsluiten. Na het invullen van je gegevens wordt alles voor jou geregeld. Je nieuwe energieleverancier zegt de oude voor jou op en mocht je toch niet tevreden zijn heb je altijd nog de kans om binnen 14 dagen de overstap ongedaan te maken.

Je houdt altijd stroom

Tijdens de overstap naar een nieuwe energieleverancier kom je natuurlijk nooit zonder stroom te zitten. Het wisselen van leverancier is niets meer dan een administratieve kwestie. Er hoeft niet te veranderen wat betreft de aansluitingen, energiemeter of de leidingen. Deze blijven gewoon werken en er hoeft geen monteur langs te komen om iets aan te passen.

Zoeken naar de beste deal

Zoekfilters zijn een handig hulpmiddel om de energievergelijker te gebruiken. Je kunt erg gemakkelijk selecteren of je gewoon grijze energie wilt, groene energie of dat je extra groene energie wilt. Ook heb je de keuze tussen 1-, 3- of 5-jarige contracten en je kunt kiezen of je een vast of een variabel energietarief wilt betalen.

Grijze vs. groene energie

Hierboven las je al dat je met behulp van een filter snel kan kiezen voor grijze of groene energie. Maar wat is het verschil hiertussen eigenlijk? Hoe veel beter is groene energie voor het milieu?

Grijze energie

Energie die opgewekt is met behulp van fossiele brandstoffen (zoals gas of kolen) wordt grijze energie genoemd. Een ander voorbeeld van grijze energie is kernenergie. Bij het opwekken hiervan komt veel CO2 vrij, wat negatieve gevolgen heeft voor het milieu en ons klimaat. Nog altijd is grijze energie de standaard aangeboden energie vanuit energiemaatschappijen.

Groene energie

Energie die wordt opgewekt uit bronnen die niet op kunnen raken zoals wind, waterkracht, de zon en biomassa. Bij de opwekking van deze energie is er weinig, of helemaal geen CO2 uitstoot. Duidelijk is dus dat groene energie bijdraagt aan een beter milieu.
Als je duurzaamheid en de natuur belangrijk vindt is het logisch dat je in het filter aangeeft dat je alleen groene energie wilt vergelijken. Het filter vind je boven de vergelijker. Na dit aangegeven te hebben worden automatisch de goedkoopste groene energiecontracten laten zien in de energievergelijker.

Het filter “groene energie” laat energiemaatschappijen zien die (deels) groene energie produceren of dit verkrijgen door middel van energiecertificaten. Als je het filter “Extra groen” kiest krijgt u energiecontracten te zien waarbij de productie 100% duurzaam verlopen is.

Onafhankelijk

Voor elke consument die een energiecontract afsluit via de energievergelijker wordt er een vergoeding betaald aan het bedrijf achter de vergelijker. Dit bedrag is bij alle energiemaatschappijen hetzelfde. Het maakt voor de energievergelijker dus niet uit naar welke maatschappij jij overstapt. Hierdoor kan  de energievergelijker nog duidelijker maken dat deze 100% onafhankelijk is en het vergelijken van energiemaatschappijen is nog gratis ook!

Probeer het zelf

Klinkt al het bovenstaande jou als muziek in de oren? Zie jij jezelf de jouw bespaarde 400 euro uitgeven aan veel leukere dingen zoals nieuwe kleding of een nieuwe televisie?
Veel makkelijker geld besparen is er niet. Stap nu over en ervaar zelf hoe makkelijk het is om energie te vergelijken, over te stappen en te besparen! Dit kan je doen op een aantal verschillende websites met een energievergelijker erop. Twee voorbeelden hiervan staan hieronder in de bronnen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Energiepartners
Aantal keer gelezen: 3079x
Toegevoegd: 09-11-2015 08:01
Gewijzigd: 06-08-2018 09:06

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3413 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!