PVC vloer woonkamer

PVC vloer: de voordelen

PVC vloer woonkamerAls je een nieuwe vloer in je huis wilt leggen, kun je kiezen uit verschillende soorten materialen. Velen kiezen tegenwoordig voor een PVC vloer, omdat dit diverse voordelen met zich meebrengt. Ook kun je PVC vloeren gemakkelijk zelf aanleggen. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van een PVC vloer, de verschillende soorten en het aanleggen van de vloer.

Geluidloze vloer

Een groot voordeel van een PVC vloer is dat het geluidloos is. Dit betekent dat de vloer vrijwel geen geluid maakt als je hier overheen loopt. Dit is een heel verschil met bijvoorbeeld een houten vloer, want wanneer iemand over hout loopt is het goed te horen. Zeker als je een gehorig huis hebt, kan dit een enorm voordeel zijn.

Warm en comfortabel

In je eigen huis wil je je natuurlijk comfortabel voelen. Een koude vloer zorgt helaas niet voor dit comfortabele gevoel. Ook is het dan zeker 's winters vrijwel niet mogelijk om op je sokken door het huis te lopen, aangezien je voeten dan te koud worden. Een vloer van tegels kan bijvoorbeeld heel koud zijn en erg hard aanvoelen. Bij een PVC vloer is dit echter totaal niet het geval; deze vloer voelt namelijk juist warm en comfortabel aan.

Voordelig

Een belangrijke reden waarom veel mensen voor een PVC vloer kiezen is omdat het helemaal niet duur is in de aanschaf. Het behoort zelfs tot een van de meeste voordelige soorten vloeren. Dat komt doordat PVC zelf eenvoudig te maken is en daarom ook goedkoop is. Mensen met een klein budget raden we daarom zeker aan om voor PVC te kiezen. Niet alleen omdat de vloer zo voordelig is, maar ook om de uitstekende kwaliteit en duurzaamheid!

Geschikt voor vochtige ruimtes

Zoek je nog een vloer voor een ruimte in je huis waar het vaak vochtig is, zoals de badkamer? Of wil je de vloeren van een aantal kamers in je woning met hetzelfde materiaal beleggen en is een van deze ruimtes regelmatig vochtig? Dan is PVC ook de ideale keuze! Vloeren van dit materiaal zijn namelijk zeer geschikt voor vochtige ruimtes, omdat ze goed tegen water en vocht kunnen.

Geschikt voor vloerverwarming

Helaas zijn niet alle vloeren geschikt voor vloerverwarming. Daarom kan het soms moeilijk zijn om een keuze te maken uit de verschillende materiaalsoorten voor vloeren, als je ook vloerverwarming wilt aanleggen. Je hoeft echter niet verder te zoeken, want PVC vloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming. Zowel in droge als vochtige ruimtes met vloerverwarming blijft het materiaal zijn structuur behouden.

Verhuisbaar

Een nieuwe vloer kopen en na een aantal jaar verhuizen? Sommige vloeren moet je dan helaas in je oude woning achterlaten. In je volgende woning moet je dan wellicht weer een nieuwe vloer aanschaffen en dit kost je dan dubbel zoveel geld. Gelukkig is dit met een PVC vloer niet het geval, want dit soort vloeren kun je gemakkelijk verhuizen. Het is niet alleen heel eenvoudig om de vloer aan te leggen, maar ook om de vloer weer uit de woning te halen. Zo kun je hier in je volgende woning weer van genieten!

Delen zijn makkelijk vervangbaar

Bij sommige vloeren moet je de gehele vloer openbreken als een gedeelte van de vloer beschadigd is. Dit is bij een PVC vloer niet het geval. Aangezien PVC wordt bevestigd met een kliksysteem, magneten of lijm, is het heel eenvoudig om enkel een strook of tegel eruit te halen. Een beschadigde strook of tegel kun je op deze manier gemakkelijk vervangen.

Milieuvriendelijk

Een PVC vloer biedt eveneens voordelen voor het milieu. Het product is namelijk zeer duurzaam. De vervaardiging van PVC vloeren wordt door de fabrikanten op een milieuvriendelijke wijze gedaan. Daarnaast is een vloer van PVC ook recyclebaar.

Enorme keuze

Bij het kopen van een PVC vloer heb je de keuze uit een enorm aanbod van dessins. Je kunt kiezen uit allerlei soorten kleuren of voor een PVC vloer met een print. Wil je genieten van de voordelen van PVC vloeren, maar wil je wel de look van een houten vloer? Ook dat is heel goed mogelijk. Er zijn namelijk eveneens een groot aantal PVC vloeren verkrijgbaar met een natuurgetrouw hout dessin die tevens als echt hout aanvoelen.

Onderhoud

Een PVC is vloer is zeer gemakkelijk te onderhouden. Aangezien het glad op de grond ligt, is stofzuigen en dweilen zeer eenvoudig. Wel is het belangrijk om met helder water te dweilen. Verder is het niet nodig om een behandeling te doen, zoals bij een houten of laminaat vloer. Ook is de kans op een deuk of een putje zeer klein en de PVC vloer blijft dan ook lange tijd mooi. Het is een ijzersterk product en het heeft een goede slijtlaag, waardoor je jarenlang van de vloer kunt genieten.

Niet natuurlijk

Sommige mensen vinden het fijn om een natuurlijke vloer aan te leggen, maar dit brengt ook verschillende nadelen met zich mee. Na verloop van tijd gaat een natuurlijke vloer spleten, bobbels en scheuren vertonen. Dit soort vloeren verouderen dus sneller. Aangezien PVC geen natuurlijk materiaal is, blijft het langer mooi en hoef je het niet snel te vervangen.

Soorten PVC

Je kunt over het algemeen kiezen uit twee soorten PVC, namelijk stroken of tegels. Standaard wordt er vaak gekozen voor stroken, maar tegels kunnen ook heel mooi zijn. Hiermee kun je een professionele uitstraling creëren en de tegels worden dan ook vaan gebruikt door bedrijven. Wel zijn de tegels iets moeilijker aan te leggen dan de stroken als je ze zelf wilt lijmen, omdat de vloer dan nog beter geëgaliseerd moet zijn.

PVC vloer aanleggen

Als je een PVC vloer zelf wilt gaan aanleggen, moet je altijd eerst de vloer egaliseren. Zeker bij een vloer die aan de ondergrond wordt gelijmd is dit belangrijk, omdat deze vloer anders niet goed vlak wordt. Egaliseren betekent dat je de ondergrond helemaal schoon en glad maakt. Het kan best veel werk meebrengen, maar dit is geen zorg voor de echte doe-het-zelver. Vind je het toch teveel werk of te moeilijk? Dan kun je hiervoor altijd nog iemand inhuren.

PVC lijmen

Het is mogelijk om ervoor te kiezen om de PVC vloer aan de ondergrond te lijmen. Het voordeel hiervan is dat de vloer nog geluidlozer wordt en waarschijnlijk ook minder snel beschadigd. Het is echter wel een heel werk om de vloer vast te lijmen en de ondergrond moet ook zeer goed geëgaliseerd zijn. Daarnaast is het minder gemakkelijk om een vastgelijmde PVC vloer te verhuizen. Probeer tijdens het leggen van de stroken of tegels de zijden ook goed schoon te houden, zodat er geen naden ontstaan.

Zelfklevend PVC

Een andere mogelijkheid om een PVC vloer te leggen is met behulp van zelfklevend PVC. Deze stroken of tegels kleven zelf aan de ondergrond vast, waardoor het wat makkelijker is dan zelf de vloer lijmen. Echter moet je wel weer zorgen voor een extra schone en gladde ondergrond. Vlak voordat je een strook of tegel wilt leggen verwijder je het beschermfolie en vervolgens leg je de PVC op de vloer. Druk het even aan, zodat het goed aan de ondergrond vastkleeft.

Click PVC

Het leggen van een PVC vloer wordt echt gemakkelijk met click PVC. Deze stroken of tegels hebben een click verbinding, waardoor ze eenvoudig in elkaar geklikt kunnen worden. Het is niet altijd nodig om de ondergrond te egaliseren en anders hoeft dit niet extra goed te worden gedaan. Een click PVC vloer is ook zeer eenvoudig te verhuizen.

Magnetisch PVC

Een nieuwe, innovatieve vorm van PVC voor vloeren is magnetisch PVC. Als je een magnetische PVC vloer wilt gaan aanleggen, leg je eerst een vel magneetfolie op de ondergrond. Vervolgens kun je de magnetische PVC stroken of tegels hierop bevestigen. Zeer eenvoudig om aan te leggen en ook heel goed te combineren met vloerverwarming.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 8833x
Toegevoegd: 26-11-2015 11:59
Gewijzigd: 03-03-2016 14:35

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!