stel is bezig met huis inrichten

Weinig geld, toch leuke inrichting

stel is bezig met huis inrichtenHeb je niet zoveel geld te besteden om je huis in te richten? Geen zorgen, want met weinig geld kun je toch zorgen voor een leuke inrichting. Als je weinig geld te besteden hebt, dan leer je creatief te zijn en dat komt ten goede aan je inrichting. Zorg daarom dat je je laat inspireren door dit artikel en zo heb je met weinig geld toch een leuke inrichting.

Huis inrichten

Wil je een huis inrichten dan wil je dat natuurlijk zo gezellig en zo sfeervol mogelijk doen als je kunt. Als je een huis gezellig ingericht hebt is het zeker zo fijn om thuis te komen. Op het moment is het wel zo dat er veel mensen zijn waar het budget niet zo groot van is om zomaar een huis in te gaan richten. Als je niet al te veel geld hebt om een huis in te richten zijn er heus wel manieren te vinden om je huis toch leuk en gezellig in te richten.

Kringloopwinkel

Vroeger ging je niet zo snel naar een kringloopwinkel, maar op het moment is het er erg druk. Als je naar een kringloopwinkel gaat dan kun je daar meestal voor weinig geld leuke meubels kopen. Ga je naar een kringloopwinkel dan moet je proberen door de rommel heen te kijken. Als je goed je best doet om meubels te zoeken zal het zeker zo zijn dat er ook voor jou mooie meubels tussen zullen zitten.

 • Zit je niet zo goed bij kas en je wil je huis in gaan richten dan kun je ook eens proberen om zelf wat dingen te gaan doen, je kunt vaak meer dan je denkt als je er maar aan begint. Je zult in de kringloop best wel meubels zien staan die je wel zou willen maar er moet aan gewerkt worden.
 • Bij de meeste meubels is het zo als je ze een keertje behandelt bijvoorbeeld door ze een keertje te schilderen je weer een mooi meubelstuk hebt.

Huis inrichten, familie en vrienden

Wil je een huis inrichten met weinig geld dan moet je dit eigenlijk als eerste rond gaan vertellen binnen de familie. Het zal zeker zo zijn dat je uit alle hoeken meubels, die niet meer worden gebruikt, aangeboden krijgt.

 • Je hebt bijna altijd wel iemand in de familie die wat spullen op de zolder heeft staan waar ze eigenlijk allang vanaf willen.
 • Het kan zijn dat je niet handig bent in het opknappen van meubels, dat je niet weet hoe het allemaal in elkaar steekt omdat je hier geen ervaring mee hebt. Als dit zo is zou je kunnen kijken op internet, je vindt op YouTube meer dan voldoende instructiefilmpjes, zodat je precies kunt zien hoe je een karweitje aan zou moeten pakken. 
 • Ga je meubels kopen en je gaat hiervoor bijvoorbeeld naar een kringloop dan kun je het beste van te voren een plan maken van wat je zou willen kopen. Doe je dit niet dan loop je de kans dat je meubels hebt gekocht die later niet bij elkaar passen. Zo kun je als je bijvoorbeeld een meubelstuk ziet wat je wil kopen en je twijfelt hier over eerst even kijken of dit wel past in het plan wat je hebt gemaakt. Je kunt een woning best wel voordelig inrichten, als je er een beetje tijd in steekt en je bent wat creatief, dan zul je zien dat het resultaat er zal mogen zijn.

Huis inrichten – Facebook

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je maar een kleine familie hebt, is dit zo dan kun je eens proberen te kijken op een Facebookgroep van de gemeente.

 • Het kan zijn dat je moet kijken onder de naam gratis geven of eventueel ruilen, hier vind je mensen die allerlei zaken willen ruilen of weggeven. Meestal kun je als je op de site van de gemeente hebt gekeken voor weinig geld of gratis een nieuwe inrichting bij elkaar proberen te krijgen.
 • Je kunt gerust een oproepje op je Facebook plaatsen, of er zijn speciale groepen waar je aan deel kunt nemen. Mensen bieden iets aan, of geven aan dat ze ergens vanaf willen in verband met verhuizing of een nieuwe aankoop. Hier kun je dan op reageren.
 • Er kan ook door jou een oproepje geplaatst worden waar je naar op zoek bent en dan kun je aangeven dat je het bijvoorbeeld zelf op wil knappen en daarom iets zoekt voor een lage prijs. Er zijn altijd wel mensen die wat hebben staan en er vanaf willen, zo kun je je huis op een leuke en goedkope manier inrichten. 

Huis inrichten Marktplaats

Op Marktplaats kun je kijken naar een goedkope inrichting voor je huis, je moet dan kijken bij gratis op te halen spullen in de buurt, je weet maar nooit. Je kunt zelf een oproepje plaatsen waar dat je naar op zoek bent. Mensen in jouw regio zullen dan reageren met wat zij hebben. Misschien lukt het niet in een keer, maar je kunt altijd in meerdere advertentiegroepen een oproepje plaatsen en aangeven wat je zoekt. Zorg dan voor een duidelijke titel, zodat mensen meteen weten wat je zoekt.

Huis inrichten rommelmarkt

Er zal ook wel eens een rommelmarkt, een vrijmarkt of een braderie bij je in de buurt zijn. Je staat er versteld van hoeveel meubels je hier voor een prikje kunt kopen. Je kunt deze markten altijd eens bezoeken en bekijken wat zij jou te bieden hebben. Je hoeft niet alleen te gaan wanneer je echt wat nodig hebt, vaak loop je er gewoon tegenaan als je toch ergens bent. Houd het daarom altijd goed in de gaten en zie je wat? Onderhandel dan over de prijs en scoor leuke dingen voor je interieur voor weinig geld.

Doe het zelf, richt je huis in

Je kunt veel zelf doen. Meubels een andere kleur geven, een fotolijst maken van hout waar anderen niets meer mee doen. Je bent hierdoor én creatief bezig en het is goedkoop. En… hoe mooi is het om zelf iets te maken, je krijgt op die manier een heel speciale en aparte inrichting, waar er geen tweede van te vinden is.

 • Geef de muren een andere kleur.
 • Kies voor meer accessoires in de woonkamer.
 • Deel de woonkamer op een andere manier in.
 • Zorg voor meer kleur met bloemen uit de tuin bijvoorbeeld.
 • Maak een gezellig hoekje met een lamp waar je je terug kunt trekken om te lezen.
 • Plaats vrolijke kussens op de bank.
 • Zet fotolijstjes in de kamer of hang ze aan de wand.

Huis inrichten aanbiedingen

Wat je ook kunt doen is op de aanbiedingen te letten, er is altijd wel wat in de aanbieding in een winkel bij je in de buurt. Aanbiedingen kunnen vooral gemakkelijk zijn als je moet beginnen, er is bijvoorbeeld altijd wel ergens behang of verf in de aanbieding. Het is dan ook belangrijk dat je de folders van de bouwmarkten in de gaten gaat houden als je bezig bent met het inrichten van je huis. Je kunt er ook op letten of er geen aanbiedingen zijn van showmodellen, op deze meubels zit dan vaak een krasje en daardoor worden ze goedkoper verkocht. Je hebt dan een prima kwaliteit voor weinig geld.

Kleine veranderingen in interieur

Als je een nieuwe inrichting wil, dan kunnen kleine veranderingen ook al zorgen voor een andere sfeer. Als de basis goed is, de meubels, dan hoef je deze uiteraard niet te vervangen. De basis bestaat vaak uit de eettafel, de stoelen, de bank, de salontafel,  de kast(en) en het tv meubel. Maar het uiterlijk kun je wel veranderen met kleine aanpassingen.

 • Kies eens voor andere kussens op de bank.
 • Verschillende stoffen of kleuren die trendy zijn, kun je nu in de woning plaatsen, eventueel ook op stoelen. Dit oogt meteen heel anders en kleur doet veel met je interieur.
 • Heb je nu veel zwart wit? Stap dan eens over naar kleur. Heb je nu veel kleur? Maak het dan eens wat meer neutraal en kies een of twee kleuren, zodat het wat rustiger wordt. Je zult merken dat deze aanpassingen al een heel ander gevoel geven wanneer je je kamer binnenstapt.
 • Nieuwe bekleding op de stoelen kan ook uitgevoerd worden, ideaal wanneer je zelf handig bent!
 • Geef de kast een andere kleur. Even verf kopen en je kunt het zelf realiseren, ook dat doet al veel met je kamer. De kast kan zomaar de blikvanger worden van je interieur. Of wanneer de kast nu juist opvallend is, kun je dat veranderen door de kast een meer neutrale kleur te geven die minder opvallend is.
 • Wat je ook kunt doen is je woonaccessoires veranderen. Deze zorgen namelijk voor de look en de sfeer van je woning. Voor een lage prijs kun je vaak wat leuke dingen scoren en alles aanpassen. Een leuke vaas misschien of een mooie fotolijst, je interieur kan hierdoor snel veranderen. Online kun je ook heel goed leuke woonaccessoires scoren voor een lage prijs.
 • Meubels kunnen nog goed zijn, maar misschien wil je deze voorzien van een andere kleur. Je zou ze opnieuw kunnen laten stofferen door een meubelmaker. Maar je kunt ze ook naar een atelier brengen, vaak veel goedkoper. Als je meubels toe zijn aan vervanging en je wil niet teveel besteden, dan kun je ook bekijken of je ze ergens goedkoper kunt aankomen of over kunt nemen van iemand. Meubels kun je vaak op de gekste plaatsen vinden voor lage prijzen, goed om je heen kijken en aan mensen vertellen wat je zoekt, misschien hebben zij nog tips voor je.
 • Als je je woning echt drastisch wil veranderen, dan kun je de vloer en de muren niet vergeten natuurlijk. Je kunt dan denken aan behang en aan verf, je kunt een kleed in de woonkamer plaatsen. Met een kleed in huis oogt het meteen warmer en ook dan bespaar je op de energiekosten. Zorg dat je het een stuk gezelliger in huis gaat maken en dat kan al met heel eenvoudige aanpassingen.
 • Zijn de eetkamerstoelen versleten en aan vervanging toe? Eetkamerstoelen kun je prima verzamelen. De eetkamerstoelen hoeven tegenwoordig niet allemaal dezelfde kleur te hebben. Dus…..je verzamelt vier of zes stoelen van ongeveer hetzelfde model of in elk geval stoelen die bij elkaar passen, maar in diverse kleuren en je hebt een trendy eethoek.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 5327x
Toegevoegd: 26-01-2016 12:46
Gewijzigd: 31-05-2016 14:58

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3417 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!