slotenmaker

Waar kun je een slotenmaker voor inschakelen?

slotenmakerIn Nederland wordt veel ingebroken, heel veel zelfs. Zo kwam uit onderzoek van RTL Nieuws naar voren dat er in 2014 gemiddeld 250 keer per dag werd ingebroken in Nederland. Inbrekers slaan vaak toe wanneer er niemand thuis is, dus is het zaak om te zorgen dat jij je woning met een gerust hart achter kunt laten wanneer je naar je werk gaat of een uitstapje gepland hebt.

Hang- en sluitwerk


Eén van de belangrijkste dingen om je huis veilig achter te kunnen laten is wanneer je woning voorzien is van kwalitatief hang- en sluitwerk. Veel oude huizen in Nederland zijn nog voorzien van oude sloten en deze zijn bijzonder populair onder inbrekers. Deze oude sloten beveiligen slechts heel minimaal en zijn vaak makkelijk te forceren. De meeste inbrekers kiezen dan ook voor een woning met zwakke sloten. Om de kans op een inbraak te verkleinen, is het dus zaak om je woning te voorzien van goed hang- en sluitwerk.

Inspectie laten uitvoeren


Wanneer jij je hele woning wilt voorzien van nieuwe sloten, kost dit vaak behoorlijk wat geld. Om geld te besparen kun je eerste een slotenmaker inschakelen voor het uitvoeren van een controle. Hij loopt je woning door en bekijkt de verschillende sloten aandachtig. Wanneer hij de kwaliteit van het hang- en sluitwerk ondermaats vindt, is het aan te raden om zijn advies niet in de wind te slaan. Mogelijk is het nog niet noodzakelijk om direct al je sloten te laten vervangen, waardoor je dus niet direct hoeft te investeren voor nieuwe sloten in je hele woning.

Verschillende soorten sloten

Heb je een slotenmaker ingeschakeld om het hang- en sluitwerk in je woning te controleren? Dan kan hij je waarschijnlijk ook adviseren voor welke sloten jij het beste kunt kiezen. Huizen die jaren geleden gebouwd zijn, zijn vaak nog voorzien van simpele cilindersloten. Deze sloten zijn eenvoudig te forceren door inbrekers. De slotenmaker zal je dan ook niet adviseren om dezelfde soort sloten in je buitendeuren te plaatsen. Sloten die de laatste jaren ongekend populair zijn in Nederland, zijn de zogeheten meerpuntssloten. Dit is een slot waarmee je deur op meerdere punten vergrendeld wordt. Ter hoogte van de cilinder zit één vergrendelpunt en op twee tot vier andere plekken in de deur zit ook nog een extra vergrendeling. Met dit type slot wordt je woning dus heel goed afgesloten. Wil jij geen meerpuntssloten? Schakel dan een slotenmaker in om advies in te winnen over de verschillende soorten sloten, de mate van beveiliging en de werking ervan.

Inbraakmethodes

Waar inbrekers vroeger nog veelal met een koevoet op pad gingen om een huis binnen te dringen, zijn er tegenwoordig heel andere manieren om jezelf toegang te verschaffen tot een woning. Om een slot te forceren, boorde een inbreker de afgelopen jaren meestal door de cilinder heen. Dit was de makkelijkste manier om een huis binnen te komen. Enige nadeel: het maakte vaak behoorlijk wat lawaai. Daarom wordt deze methode steeds minder gebruikt en kiezen inbrekers massaal voor kerntrekken. Bij deze methode draaien zij eerst een schroef in de cilinder. Vervolgens trekken ze deze er met een klauwhamer weer uit, waardoor de cilinder meegetrokken wordt. Wanneer de cilinder eenmaal uit het slot is, is het een fluitje van een cent om de deur te openen.

Gekeurde sloten

Vroeger werden sloten vrijwel altijd gekocht bij een slotenmaker, maar dat is tegenwoordig al lang niet meer het geval. Loop een willekeurige bouwmarkt binnen en je ziet tal van verschillende sloten hangen. Deze sloten zijn vaak een stuk goedkoper dan de sloten van een slotenmaker, maar de veiligheid is niet altijd hetzelfde. Wanneer je kwalitatief goede sloten wilt die je woning optimaal beveiligen, kun je maar beter een slotenmaker inschakelen. De sloten die een slotenmaker verkoopt, zijn allemaal voorzien van een keurmerk. Dit keurmerk wordt hoofdzakelijk verstrekt door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) en geeft aan in welke mate een slot bescherming biedt tegen inbraak. Een slot krijgt één, twee of drie sterren. Een slot met één ster is standaard inbraakwerend. Dit zorgt ervoor dat het een inbreker drie tot vijf minuten extra kost om binnen te komen. Een slot met drie sterren is extra zwaar inbraakwerend en kan het binnendringen van een inbreker met minimaal vijf minuten vertragen.

Uw betrouwbare slotenmaker aan huis in heel Nederland

Slotenmaker inschakelen na inbraak

Gekeurde sloten heb over het algemeen een hoge mate van beveiliging, waardoor inbrekers niet of heel lastig een slot kunnen forceren. Dit wil echter niet zeggen dat het onmogelijk is om binnen te komen. Inbrekers hebben tegenwoordig allerlei handige manieren om sloten te forceren. Is jouw woning ten prooi gevallen aan een inbreker? Dan moet je zo snel mogelijk een slotenmaker inschakelen om de aangerichte schade weer te repareren. Je wilt immers niet dat de inbreker de volgende avond wederom binnendringt in jouw woning. Waar mogelijk kan de slotenmaker het slot nog repareren. Indien dit niet het geval is, kan hij de betreffende deur(en) ook voorzien van een nieuw slot. Als je niet weet welk type slot je moet laten plaatsen door de slotenmaker, kun je hem het beste om advies vragen. Om de kans op een inbraak te verkleinen, doe je er goed aan het advies van een slotenmaker op te volgen en de deuren in je woning met veilige sloten te beveiligen.

Buitensluiten

Kun jij je woning niet meer in? Dan kun je een slotenmaker inschakelen om dit probleem te verhelpen. Regelmatig trekken mensen de deur achter zich dicht om daarna te beseffen dat ze eigenlijk helemaal geen sleutel mee hebben genomen. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om een ruitje in te tikken. Maar waarom zou je dit doen als een slotenmaker je deur binnen de kortste keren kan openen zonder de sleutel? Sommige mensen gebruiken een paperclip of haarspeldje in een poging het slot weer te openen. Dit is echter niet aan te raden. Het is namelijk een bijzonder lastige opgave om je slot op deze manier te openen en de kans dat er schade wordt aangericht is ook nog eens behoorlijk groot. Wanneer er grote schade wordt aangericht aan het slot, is het slot mogelijk niet meer te repareren. Wil jij niet direct je slot vervangen wanneer jij jezelf hebt buitengesloten? Schakel dan een slotenmaker in om je weer binnen te laten.

Extra beveiliging door slotenmaker

Ben jij van mening dat de sloten op je deuren niet voldoende bescherming bieden tegen inbrekers? Ook dan kun je een slotenmaker in schakelen om je woning verder te beveiligen. Zo kan een slotenmaker niet alleen je deuren voorzien van veilige sloten, maar heeft hij ook de juiste beveiliging om je ramen mee te vergrendelen. Op deze manier kun jij je huis nog beter afsluiten. Wil je dat je huis echt maximaal beveiligd wordt? Dan kun je altijd nog kiezen voor losse beveiligingscomponenten, zoals camera’s of een alarmsysteem. Deze vormen van beveiliging kunnen ook door een slotenmaker aangelegd worden. Nadeel van dergelijke beveiligingsmethodes is dat ze behoorlijk wat geld kosten. Daar tegenover staat echter dat je woning een stuk beter beveiligd wordt, waardoor inbrekers niet snel zullen proberen om bij jouw woning binnen te komen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: brittmeeuwsen-gmail-com
Aantal keer gelezen: 5221x
Toegevoegd: 14-11-2016 10:02
Gewijzigd: 15-11-2016 00:02

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!