Doos

De wereld (over) in een (bedrukte) doos

DoosHet is in deze moderne tijden een steeds grotere uitdaging om als bedrijf voet aan de grond te krijgen. Met een telkens toenemend aanbod aan bedrijven en diensten wordt het voor de consument steeds moeilijker om te kiezen. Hoe kan de naamsbekendheid van een onderneming dan tóch vergroot worden?

Promoot je bedrijf

Als je wilt dat mensen zich aan jouw bedrijf binden, is het belangrijk dat je een identiteit ontwikkelt die blijft hangen. Een in het oog springend logo en een herkenbare huisstijl zijn hierbij onmisbaar. Aan jouw typische kleuren en iconische beeldmerk zullen oude en nieuwe klanten jouw onderneming direct herkennen. Daarom is het belangrijk dat je deze zoveel mogelijk verspreidt op promotiemateriaal. En op de verpakkingen waarin je de bestellingen van je klanten verzendt! Zo weten ze direct met wie ze te maken hebben als ze hun producten binnen krijgen. Zorg er bovendien goed voor dat je producten veilig en zorgvuldig verzonden worden, zodat je klandizie telkens terugkeert.

Nog een tip: verzin leuke acties die jouw klanten zeker zullen aanspreken. Je huidige afnemers worden direct enthousiast en je trekt ook nieuwe kopers aan!

Ik zou je het liefste in een doosje willen doen

En goed bewaren. Heel goed bewaren. En dan verzenden. Uiteraard draagt de doos de karakteristieke kenmerken van jouw zaak. Nu moeten alleen nog de te verzenden voorwerpen en de dozen op elkaar worden aangepast. Verschillende objecten verzend je immers niet in dezelfde verpakking. Je kunt onder andere kiezen voor:

  • Postdozen:Een in meerdere formaten verkrijgbaar en snel opzetbaar type doos voor pakketten van een standaard grootte.

  • Brievenbusdozen:Zoals de naam al aangeeft kun je hierin objecten verpakken die door de gleuf van een brievenbus heen passen.

  • Boekverpakkingen:Je stopt er een boek in. Je maakt de doos goed dicht. Je verzendt het geheel. De klant is blij.

  • Verzendkokers:Bouwtekeningen, ontwerpen en andere grote papieren documenten die met zorg dienen te worden verzonden kun je hier uitstekend in verpakken.

  • Paraatdozen: Onder andere voor het vervoer van meerdere en/of grote documenten is dit precies wat je moet hebben.

  • Schilderijdozen:Deze kartonnen verpakking is snel op te zetten en perfect voor het veilig vervoeren van (kwetsbare) schilderijen en fotolijsten.

  • Luchtkussenenvelop:Voorwerpen van geringe grootte worden eenvoudig verzonden en zijn goed beschermd tijdens het verzendproces.

  • Flesverpakkingen:De specifieke vorm en de stevigheid van het karton maken vervoer en verzending van glazen flessen ideaal.

  • Verhuisdozen:Ideaal voor meerdere en/of grotere voorwerpen. En voor verhuizingen natuurlijk. Maar dat had je zeker al door?

Als je er zeker van wilt zijn dat je handelswaar de klant in perfecte conditie bereikt, kun je altijd kiezen voor dozen op maat. Uiteraard voorzien van jouw huisstijl en logo.Verzenden dat het gedrukt staat

Voor de hoogste kwaliteit afdruk kun je terecht bij een groothandel die jouw dozen precies kan bedrukken zoals jij wilt. Daarom is het belangrijk om precies te weten wat jouw wensen zijn, zodat het bedrijf waar je aanklopt erop in kan spelen. Misschien wil je alleen de boven- of zijkanten bedrukt hebben. Wellicht moet de ondergrond van de doos in het bruin of juist spierwit zijn. En wie weet heb jij een heel kleurenschema op het oog voor jouw verpakkingen. Kortom, wees specifiek en communiceer uitvoerig, zodat alle partijen exact weten waar ze aan toe zijn en wat er van ze verwacht wordt.

Afhankelijk van de grootte van je onderneming kan het nog een hele taak zijn om al die dozen op te bergen. Daarom bevelen we je van harte aan om met een fabrikant in zee te gaan die je de optie geeft om dozen die je niet direct nodig hebt voor je op te slaan. Dit geeft je alle ruimte om zaken te doen!

Als je een kleine onderneming runt en/of niet met de grootste regelmaat pakketten te versturen hebt, is het bovendien aan te bevelen om te kiezen voor een leverancier van verpakkingsmaterialen die ook in kleine oplage kan - en wil - leveren. Zo zit je nergens aan vast en kun je net zo veel en vaak verzenden als - en wat - je wilt.

Veiligheid boven alles

Je maakt je klanten pas echt gelukkig als blijkt dat ze hun zuurverdiende centen hebben besteed aan een product dat in een perfecte staat is gearriveerd. Daarom is het aan jou om iedere bestelling met de grootste zorg te verpakken. Sommige dozen en enveloppen zijn al uitgerust met beschermmaterialen. Denk aan een voering van folie of bubbeltjesplastic.

Dergelijke zaken zijn uiteraard ook los verkrijgbaar. Pak alle objecten zorgvuldig in en/of zorg ervoor dat ze tijdens het transport niet kunnen verschuiven. Zo passen luchtkussenzakjes zich perfect aan aan de vorm van de te verzenden voorwerpen.

We hadden het al even over schilderijverpakkingen, die bedoeld zijn voor veilig vervoer van schilderkunstwerken en fotolijsten. Deze dozen zijn in diverse formaten verkrijgbaar; geen enkele lijst of schilderij heeft immers hetzelfde formaat.

Wil je iets verzenden dat niet van zichzelf beveiligd is tegen krassen? Dan komt schuimfolie als geroepen. Hiermee bescherm je met het grootste gemak glas, porselein, leder en andere objecten die piekgaaf en glanzend bij je klanten aan dienen te komen.

Kwetsbare items worden goed beschermd door schuimkorrels. Deze worden in sommige gevallen ‘opvulchips’ genoemd. En uiteraard mogen we piepschuim niet vergeten!

Om er extra zeker van te zijn dat er tijdens het vervoer niks misgaat, wordt altijd aanbevolen om voor maatwerk te kiezen. Als zowel de verpakking als het beschermingsmateriaal qua vorm goed zijn aangepast op de bestelling, kan er eigenlijk nauwelijks iets gebeuren. Of de vervoerder moet het wel erg bont maken, natuurlijk.

Onder de plak zitten

En dan hebben we het wel over je pakketten, hè? Niets is zo vervelend als een verzending die niet goed afgesloten is en daarom aan kan komen met een beschadigde inhoud. Daarom is het van groot belang dat je tape uitkiest van hoge kwaliteit. Ook als je dozen uit zichzelf kunnen sluiten wordt aangeraden om hier nog een extra rand plakband overheen te plaatsen.

Als je verstandig bent, kies je voor een leverancier die zelfs de tape kan voorzien van jouw handelsmerk! Dit geeft je bedrijf een extra professionele uitstraling. Je klanten krijgen hierdoor bovendien nog meer de indruk dat je de grootste zorg betracht als het gaat om hun bestellingen. Hierdoor worden je cliënten helemaal gelijk aan je tape; ze blijven allemaal plakken!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnaG
Aantal keer gelezen: 2261x
Toegevoegd: 29-05-2018 09:58
Gewijzigd: 05-09-2019 16:02

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!