Deze machines helpen het magazijnproces te versnellen.

Deze machines helpen het magazijnproces te versnellen

Deze machines helpen het magazijnproces te versnellen.Bent u zelfstandig ondernemer of in dienst van een groot of klein logistiek bedrijf? Het proces begint bij de basis, daarin zijn alle aspecten van belang. Voortdurend blijven verbeteren is dan ook nodig om het proces zo optimaal mogelijk te houden. Om zo min mogelijk fouten te maken en sneller te bewegen wordt er gebruik gemaakt van machines. In dit artikel vertellen we welke machines belangrijk zijn om het magazijnproces te versnellen.

Tillen, rijden en keren de heftruck kan het allemaal

Als u denkt aan het magazijn, dan zal de heftruck waarschijnlijk een van de eerste dingen zijn die in u opkomt. Dat is ook heel logisch, de heftruck is namelijk niet weg te denken uit het magazijn. Het komt door de eenvoudige inzetbaarheid, of het nou gaat om een kleine pallet die naar een andere stelling moet worden gebracht of het optellen van de wielen die onder een trein gaan. Met de juiste heftruck kun je van alles tillen en verplaatsen. 

Heftrucks die vooral binnen gebruikt worden, zijn steeds vaker elektrisch aangedreven. Als er een volle dag mee wordt gereden, dan zal de heftruck aan het einde van de dag weer in de oplader moeten. Ook zie je nog steeds heftrucks die op diesel rijden, die is vaak voor heftrucks die een zwaarder gewicht mee moeten slepen. Ze hebben de kracht van de oersterke dieselmotor nodig om de lading omhoog te tillen. Een andere brandstof voor sommige heftrucks is gas. Gas werd vroeger meer gebruikt onder andere door de goedkope prijs van het gas. 

U kunt een heftruck kopen als u deze het hele jaar door nodig heeft. Een heftruck kopen is niet goedkoop en zeker voor de kleinere ondernemer een grote investering. Daarom kunt u ook kiezen om een heftruck te huren. Let wel op dat u hiervoor een heftruckcertificaat nodig heeft. U kunt ervoor kiezen om een heftruckcertificaat te halen, maar dat zal best prijzig zijn. Als u de heftruck slechts eenmalig of enkele keren nodig hebt, is het misschien beter om te kiezen voor een heftruck met machinist. Dit zal voordeliger zijn dan het zelf halen van een certificaat en een losse heftruck huren. 

Ook pallets moeten af en toe verplaatst worden

Ze staan voor de machinist van de heftruck vaak in de weg en als u ze nodig heeft kunt u ze haast nooit vinden, de palletwagens. Toch heeft u er bij goed gebruik veel baat bij. Een palletwagen is handig voor het verrijden van pallets binnen een magazijn. Ook palletwagens zijn er tegenwoordig elektrisch, dit werkt een stuk prettiger en makkelijker voor het personeel. Dat komt mede doordat de elektrische palletwagen ook zal helpen met het vooruit duwen van de lading. Een ouderwetse palletwagen moet met de hand vooruit worden geduwd, dit maakt het werk voor de magazijnmedewerker zwaarder. 
Palletwagens vindt u trouwens niet alleen in een magazijn. Ook in veel vrachtwagens staat een palletwagen, dit maakt het lossen van de wagen makkelijker voor de chauffeur. In sommige magazijnen is er voor gekozen om geen personeel te sturen bij het lossen van de wagen. In dit geval zal de chauffeur zelf zijn lading moeten lossen. Is dit het geval in uw magazijn? Dan kunt u zorgen voor een elektrische palletwagen de chauffeur zal sneller gelost zijn. Waardoor de volgende wagen ook weer sneller zal kunnen lossen. Hetzelfde geldt voor het laden. 

Goede apparatuur helpt u om het magazijnproces te versnellen. Ook duidelijke instructies van de machines is nodig om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen en menselijke fouten uit te sluiten. Een aantal voorlopers die dit goed in de gaten hadden waren Henry Ford en Kiichiro Toyoda, dit zijn de oprichters van twee bekende automerken: Ford en Toyota. De eerste lopende band die wereldwijd bekend werd, was ontworpen door Henry Ford. De foto’s van deze lopende band worden vandaag de dag nog steeds gebruikt als voorbeeld voor innovatie. 

Ook het verzendproces kan sneller

Door het gebruik van de juiste software in combinatie met een frankeermachine of labelprinter kan het proces versneld worden. Het uitprinten en zoeken naar het juiste pakket kan lang duren, vandaar dat er voldoende geïnvesteerd zal moeten worden in het verzendproces. Ook het gebruik van barcodes of QR codes kan hierbij heel goed helpen. Zo kunnen pakketten gescand worden, daarna wordt het juiste label met naam en adres gelijk ingeladen op de computer. Zo kan het juiste label snel en eenvoudig worden uitgeprint, waarna het pakket kan worden meegegeven aan de vervoerder. Bij de meeste vervoersbedrijven is het mogelijk om de pakketten op te laten op locatie. Hiervoor moet wel een minimum per dag of week worden verzonden. 

De eerder genoemde frankeermachine is een apparaat, om de post sneller van een verzendlabel te voorzien. Het is niet alleen sneller, maar ook goedkoper om zelf te frankeren. Het enige nadeel is dat een frankeermachine alleen kan worden toegepast op brievenbuspost. Dit kan dus alleen bij hele kleine artikelen of kaartjes worden toegepast, anders is er een labelprinter nodig. 

De labelprinter is eenvoudig te koppelen met een laptop of computer en met de juiste software staat het goede label gelijk klaar. Zo kunt u snel weer door met het volgende pakket, het is immers druk genoeg in het magazijn en er is dus geen tijd te verliezen.

De regels voor werken op hoogte worden steeds strenger

Het magazijn zal waarschijnlijk volstaan met stellingen, elke hoogte wordt zo goed mogelijk benut. Een logische indeling van deze stellingen is zeker van belang als u een magazijn in gaat richten. Ook is het geen gek idee om opvallende punten op te schrijven en regelmatig te herschikken. De vraag van producten kan veranderen en het is sneller om producten met veel vraag vooraan weg te leggen. 

Als we de hoogte in gaan tijdens ons werk, dan zitten we aan veel regels verbonden. Ieder jaar komen er regels bij, om ongevallen op hoogte te voorkomen. Als alles goed gaat is er niks aan de hand, maar deze regels zijn juist bedacht voor als het fout gaat. Een misstap op grote hoogte kan een fatale afloop hebben. 

Ga daarom nooit op de lepels van een heftruck staan om zelf de hoogte in te gaan. Gebruik hiervoor een hoogwerker, de hoogwerker kan ook ingezet worden om snel artikelen te pakken als u er slechts een of enkele nodig geeft. Een hoogwerker heeft een bak waar je in kunt staan, deze is voorzien van railingen om een val te voorkomen. Ook zal een hoogwerker waarschijnlijk een stuk hoger kunnen reiken dan een heftruck. Het betekent niet dat een hoogwerker een vervanging is voor een heftruck, maar een hoogwerker zou kunnen helpen om het magazijnproces te versnellen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: WeTalkSEO
Aantal keer gelezen: 862x
Toegevoegd: 24-02-2022 12:20
Gewijzigd: 25-02-2022 09:03

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!