Een 4K beamer kopen? Let op de volgende punten!

Een 4K beamer kopen? Let op de volgende punten!

Een 4K beamer kopen? Let op de volgende punten!Heb je interesse in het kopen van een 4K beamer? Dan zit je bij dit artikel helemaal goed, we nemen graat met je door hoe het kopen van een beamer werkt en op welke punten je moet letten.

De kwaliteit van een 4K beamer zorgt voor haarscherpe projecties! De 4K Ultra HD-resolutie is mogelijk met onder andere de beamers van JVC, Sony en een aantal andere merken. In dit artikel gaan we in op de belangrijkste punten voor het kopen van een 4K beamer.

De belangrijkste punten op een rij

  • Beeldkwaliteit (3840 x 2160 is 4K Ultra HD-resolutie)

Fabrikanten zijn in sommige gevallen geneigd om een beamer de 4K kwaliteit toe te dichten, terwijl de kwaliteit in werkelijkheid een stuk minder is. Kijk altijd naar de precieze resolutie om te ontdekken of het daadwerkelijk om een 4K beamer gaat. Een 4K beamer kun je op dit moment niet goedkoper krijgen dan €3.000,- en uiteraard is het met een dergelijk bedrag belangrijk dat de kwaliteit is zoals je dat verwacht.

  • Reviews van klanten

Reviews van klanten zijn een belangrijke manier om te voorspellen of een beamer aan je verwachtingen gaat voldoen. De 4K beamer van JVC wordt op een Nederlandse site bijvoorbeeld uitgebreid beoordeeld door iemand.
E. van Scherpenzeel geeft aan de beamer na lang wikken en wegen gekocht te hebben. Hij besloot de beamer na een prijsverlaging te kopen. De beamer bleek 15 kilo zwaar te zijn en uiteraard was er daardoor een speciale beugel nodig om de 4K beamer aan het plafond te hangen. De verbazing was groot toen de beamer uiteindelijk werd aangezet! Het beeld bleek enorm scherp en er was nog helemaal niets ingesteld. Een expert is er uiteindelijk aan te pas gekomen om de juiste instellingen te maken en E. van Scherpenzeel heeft de 4K beoordeeld als een beamer die de beste is in haar prijsklasse. Het maakt E. van Scherpenzeel niet uit dat er weinig beeldmateriaal in 4K wordt aangeboden.
De korte review laat zien dat 4K beamers behoorlijk van gewicht zijn, dat er weinig beeldmateriaal in 4K wordt aangeboden en nog veel meer! Deze review laat zien dat je van één review soms meer leert dan alle technische beschrijvingen en specificaties bij elkaar. Let dus goed op de reviews bij het kopen van een 4K beamer.

  • Prijs

Heb je uiteindelijk een 4K beamer gevonden die bij je past? Dan kun je deze in de meeste gevallen op tal van plekken bestellen. Webwinkels verspreid over het internet bieden 4K beamers aan en eventueel kun je een 4K beamer vanuit het buitenland importeren.
Uiteraard mag de prijs niet leidend zijn, maar als het om exact hetzelfde type en merk gaat is het logisch als je voor de voordeligste optie kiest. Vraag specifiek wat er bij de prijs in zit als dit niet duidelijk is en onderzoek hoe het zit met de garantie (niet onbelangrijk bij een dergelijke investering).
Een 4K beamer heeft soms een speciale decoder nodig en uiteraard is dat iets om rekening mee te houden wanneer je een prijsberekening maakt. Vergeet ook een plafondbeugel en bijbehorend projectiescherm niet.

  • Locatie en thuissituatie

De meeste 4K beamers hebben aan een aantal vierkante meter genoeg, maar uiteraard is het verstandig om hier vooraf onderzoek naar te doen. Bedenk op welke locatie je de beamer wilt ophangen en zorg voor een plafondbeugel die bij het systeem past. Tot slot is een projectiescherm niet onbelangrijk en moeten de afmetingen van dit scherm kloppen bij de oppervlakte die voor de 4K beamer gebruikt wordt.Uiteraard spelen er nog veel meer zaken een rol bij het kopen van een beamer. Denk aan het uiterlijk van de beamer, de samenwerking met andere elektronica in huis en de wensen van de rest van het gezin. De 4K beamer is een behoorlijke investering en vereist dan ook tijd tot overdenking, schakel eventueel een specialist in om samen een beamer mee uit te zoeken. Iemand die gespecialiseerd is in beamers weet precies welke beamer er bij jouw wensen past en wat het voordeel van beamer A ten opzichte van beamer B is. Om geen enkel risico te lopen is het raadzaam een beamer te kopen die je kunt inruilen wanneer deze niet naar wens is. Wanneer je een beamer online koopt krijg je soms tot 90 dagen de kans om een beamer weer terug te sturen en je geld terug te krijgen.

Bestel en schakel eventueel een specialist in

Heb je geen verstand van het instellen van beamers? Dan is dat een gemiste kans om alles uit het systeem te halen! Schakel een specialist in om de 4K beamer optimaal af te stellen. In de review zien we dat E. van Scherpenzeel hier ook voor kiest. Bouw een systeem waarbij je de beamer nog steeds gemakkelijk los kunt koppelen. Na verloop van tijd zal de levensduur van de lamp ten einde komen en in dat geval is het belangrijk dat je de lamp snel en eenvoudig kunt vervangen. Alles op een rijtje? Dan is het tijd om te bestellen!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jos Huizinga
Aantal keer gelezen: 3491x
Toegevoegd: 27-08-2015 08:29
Gewijzigd: 27-08-2015 10:15

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!