Media player achterkant

Media player kopen

Media player achterkantDe laatste wens van dit jaar een media player kopen of om het nieuwe jaar goed te beginnen? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf. In dit artikel geven we je tips over waar je op moet letten en wat je allemaal kunt doen met een media player. Lees het rustig door en ervaar zelf alle gemakken van de media player.

Media player

Sommige mensen weten wat een media player is, anderen kennen het apparaat alleen van naam. Met een media speler kun je foto's, films en muziek streamen vanuit jouw computer, netwerkschijf of de cloud naar bijvoorbeeld een tv in de huiskamer. Het voordeel daarvan is dat je zo met je vrienden of familie kunt genieten van video in HD of je digitale muziekcollectie. Steeds meer mensen willen dan ook een media player kopen en genieten van de voordelen. Een andere naam is ook wel een media streamer.

Als je gaat zoeken op de term mediaspeler, dan zul je ontdekken dat het een ruim begrip is. Het gaat steeds over apparaten die zorgen voor de verbinding en communicatie tussen de computer en tv en of de geluidsinstallatie. Een andere naam daarvoor is een netwerk mediaspeler.

Media player kopen

Een media player kopen kan online en in verschillende winkels. Je kunt hem de volgende dag al in huis hebben wanneer je hem online gaat bestellen. De voordelen van online bestellen zijn:

 • Ruim aanbod. Je kunt als je een site bezoekt meteen bekijken welke merken en modellen er beschikbaar zijn. Je kunt ze ook goed met elkaar vergelijken en let dan op de prijzen en de specificaties.
 • Lagere prijzen. Online zijn er vaak mooie kortingen en acties waar je gebruik van kunt maken en je kunt alle aanbieders vergelijken wanneer je een geschikt model hebt gevonden. Je weet hierdoor zeker dat je niet teveel gaat betalen.
 • Goed inzicht in de specificaties. Je kunt deze online 24 uur per dag en 7 dagen in de week raadplegen. Hierdoor weet je waar je aan toe bent en kun je ook zien hoe jij de media player aan kunt sluiten en wat je eventueel nog daarvoor aan moet schaffen.
 • De volgende dag in huis, vaak geen verzendkosten. Je hoeft niet naar de winkel, want je kunt het online regelen en het apparaat wordt thuis bezorgd. Gemakkelijker kan het haast niet!
 • Goede service en veel mogelijkheden met je media player. Je kunt online steeds vaker vragen stellen en meteen een antwoord verwachten, hierdoor weet je meteen welke media player er bij jou past.
 • Online advies vragen kan. Misschien twijfel je tussen modellen, ga dan eens bekijken wat de ervaringen zijn van anderen en vergelijk dan alle opties en wensen met elkaar. Aan de hand daarvan kun je gemakkelijker je keuze maken.
 • Gemakkelijk te vergelijken met andere aanbieders. Hierdoor kun je de prijzen, de voorwaarden en de voordelen bekijken. Dit geeft je een goed beeld waar jij het beste je media player kunt kopen.

Aansluiten media player

Het aansluiten van de media player hoeft niet heel lastig te zijn. Maar het is wel belangrijk dat je weet waar je aan moet denken. Je sluit de media player aan op de computer, zodat je informatie over kunt zetten naar de mediaspeler of om deze door te geven aan jouw media player. Dan sluit je hem aan op televisie en/of geluidsinstallatie. Vervolgens zal de informatie daarop door worden gegeven.

 • Het kan zijn dat de media speler beschikt over een harde schijf. Als dat zo is dan kun je de informatie die erop staat afspelen, zonder dat je een computer aan hoeft te zetten. Het voordeel van de harde schijven is dat deze in verschillende capaciteiten verkrijgbaar zijn. Daarbij geldt hoe groter de capaciteit, des te hoger de prijs. Je kunt de harde schijf van de mediaspeler ook als externe harde schijf gebruiken voor je computer.
 • Streaming: Het kan zijn dat de mediaplayer geen harde schijf heeft, dan wordt de informatie gestreamed. Dit wil zeggen dat de mediaspeler als een soort doorgeefluik zal fungeren tussen de computer en televisie en/of geluidsinstallatie. Dit heeft wel een nadeel en dat is dat de pc altijd aan moet staan wanneer je informatie door moet geven. Er kan bij streaming ook gedacht worden aan een televisieprogramma dat bekeken kan worden via de pc op je tv. Het streamen vindt plaats via de (draadloze) netwerkaansluiting.
 • Het kan zijn dat de mediaspeler over ingebouwde internetradio beschikt. Mocht dat zo zijn, dan heb je de optie om internetradio te luisteren zonder dat de pc aanstaat. Het is dan wel belangrijk dat er een (draadloze) verbinding is met een netwerk.

Aansluitmogelijkheden mediaplayer

Veel mediaspelers hebben diverse aansluitmogelijkheden. Meestal sluit je de pc aan via een LAN (ethernet) kabel en/of USB kabel. De kabels zorgen hierbij dan voor de dataoverdracht van de pc naar de mediaspeler. Er kan gekozen worden voor een ethernet verbinding en deze kan bedraad (LAN) of draadloos (WiFi) zijn. Niet alle mediaplayers zijn geschikt om draadloos aan te sluiten. Er kan dan een losse USB adapter worden gebruikt. Bij deze aansluiting wordt er onderscheid gemaakt in USB 2.0 en USB 3.0. Het voordeel van de USB 3.0 is dat deze tot ongeveer 10 keer sneller is dan USB 2.0. Maar kies je voor de USB 3.0 dan moet je ook een hiervoor geschikte USB kabel gebruiken. Andere verbindingen die mogelijk zijn:

 • Je hebt echt de beste verbinding van de mediaplayer naar de tv met een HDMI aansluiting, deze geeft namelijk beeld en geluid door. De huidige tv's beschikken dan ook over meerdere HDMI aansluitingen.
 • Een andere aansluiting is de RCA (tulp) aansluiting. Hij wordt niet zoveel meer gebruikt, maar deze is bedoeld om de mediaspeler op een tv aan te sluiten die geen HDMI aansluiting heeft.
 • Je kunt de geluidsinstallatie digitaal of analoog aansluiten. Meestal heeft digitaal de voorkeur. Je hebt dan namelijk ook de optie om meerkanaals geluid weer te geven. Als je voor de analoge audio aansluiting kiest, dan is alleen stereo weergave mogelijk.
 • In totaal zijn er drie soorten digitale verbindingen voor het geluid. Je hebt de keuze uit HDMI, optisch en coaxiaal. HDMI geeft beeld en geluid door, de optische en coaxiale aansluiting zijn alleen voor het geluid.

Aandachtspunten bij aanschaf mediaplayer

Een paar dingen waar je bij het kopen van de media player even aan moet denken hebben we op een rijtje gezet:

 • Gaat de voorkeur uit naar een mediaplayer met een ingebouwde harde schijf of opslag? Let hier dan goed op de opslagcapaciteit die hij heeft. Het gaat er om dat je voldoende ruimte hebt voor al je foto’s, video’s en films die je hier op wilt opslaan en ook af wilt kunnen spelen.
 • Als je een 3D tv hebt, dan kun je de nieuwste generatie mediaspelers bekijken met ondersteuning voor 3D weergave.
 • Let op de prijzen en de specificaties. Het gaat er om dat je iets gaat kopen dat helemaal aan je wensen voldoet. Dit kan alleen wanneer je weet wat je wil en wat er op de markt te koop is. Verdiep je er goed in.
 • Vergelijk meerdere aanbieders met elkaar, hierdoor weet je zeker dat je nooit teveel gaat betalen voor de door jou gekozen mediaplayer.
 • Voorwaarden van de aanbieder zijn ook van belang, hoe goed is de service? Betaal je verzendkosten? Hoelang heb je garantie? Let dus niet alleen op de prijs van het product, maar ook op alle andere belangrijke reeds genoemde aspecten. Dit geeft je namelijk een goed beeld wat je krijgt voor je geld. Goede service speelt daarin ook een zeer belangrijke rol. Als je vragen hebt wil je namelijk snel geholpen worden, zodat je met je mediaplayer weer verder kunt.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 4677x
Toegevoegd: 13-12-2015 09:21
Gewijzigd: 02-01-2016 12:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3646 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!