Een slimme woning? Dit zijn de voordelen!

Een slimme woning? Dit zijn de voordelen!

Een slimme woning? Dit zijn de voordelen!Waar de mens een aantal jaren geleden nog moest wennen aan een smartphone, kun je je tegenwoordig geen leven meer voorstellen waar je zonder smartphone door het leven gaat. Zie jij jezelf al de weg vinden met een ouderwetse kaart? Of een telefoonnummer van een restaurant opzoeken in de Gouden Gids?

Een slimme woning? Dit zijn de voordelen!

Waar de mens een aantal jaren geleden nog moest wennen aan een smartphone, kun je je tegenwoordig geen leven meer voorstellen waar je zonder smartphone door het leven gaat. Zie jij jezelf al de weg vinden met een ouderwetse kaart? Of een telefoonnummer van een restaurant opzoeken in de Gouden Gids? Dacht het niet. De smartphone is heel gewoon voor ons allemaal. Deze slimme technologie begint langzaam al onze apparatuur over te nemen. 

Een slimme koelkast, een slimme thermostaat van Robbshop, kookplaat, televisie, noem het maar op en het kan allemaal gemaakt worden. Niet is te gek. Maar wat is nou het grote voordeel van al deze slimme technologie? Je leest het hier. 

Ga je mee met de trends of hou je vast aan tradities? 

Toen de smartphone voor het eerst op de markt kwam, was iedereen sceptisch. Niemand had er behoefte aan en mensen vonden het totaal geen toegevoegde waarde. Zo gaat het met de meeste innovaties, er zijn slechts een paar mensen die vanaf het begin enthousiast zijn over vernieuwingen. Zo duurde het ook even voordat mensen bereid waren om hun huis te gaan verbeteren met slimme technologie. Toch zie je nu bij steeds meer mensen een slimme thermostaat of een video deurbel. Het lijkt misschien niet per se noodzakelijk, maar het kan wel heel handig zijn. En laten we eerlijk zijn, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. 

Hoe maak je van jouw huis een slimme woning? 

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen manier van leven en echt niet elk ding in je huis hoeft slim te zijn. We zijn prima in staat om onze eigen voordeur open te maken, hier hebben we geen slimme technologie voor nodig. Maar zoals gezegd hebben veel van deze slimme technologieën toch wel de mogelijkheid om bepaalde irritaties weg te halen. Dingen zoals een slimme deurbel zorgen bijvoorbeeld dat je nooit meer een pakketje hoeft te missen. Slimme lampen die je op afstand aan kan zetten, beschermen je huis tegen diefstal. Je kan het zo altijd laten lijken of iemand thuis is. Met een slimme stekker kun je je apparatuur heel makkelijk slim maken. Zo’n stekker heeft veel verschillende functies en toepassingen. Je kan bijvoorbeeld je energieverbruik meten, je lampen dimmen en verbinden met bijvoorbeeld je Philips Hue. Het voordeel van zo’n slimme stekker is dat je beter inzicht krijgt in je stroomverbruik en makkelijker stroom kan besparen. 

Welke slimme tools bestaan er allemaal en wat doen ze precies? 

Er komen steeds nieuwe slimme technologieën bij. Op het moment dat jij dit leest zijn er waarschijnlijk al weer allerlei nieuwe dingen in ontwikkeling waar wij nog niks van weten. Als je nog geen ervaring hebt met slimme tools denk je misschien: waarom zou ik dit in hemelsnaam nodig hebben? En natuurlijk is het niet broodnodig, maar het kan wel heel veel dingen makkelijker maken en laten we eerlijk zijn, het leven is soms al moeilijk genoeg. Dus waarom zou je niet kiezen voor een makkelijke oplossing.


De Smart Home Hubs 

Als je huis aan elkaar hangt van slimme apparatuur is een Smart Home Hub een must voor jou. Dit gaat jouw leven nog een stuk makkelijker maken. Met een Smart Home Hub hoef je niet te schakelen tussen 100 verschillende apps, maar kun je makkelijk al je apparatuur aansturen via je Smart Home Hub. Het aanbod in Smart Home Hubs is enorm groot. Het kan dus even lastig zijn om een keuze te maken, maar als je je even inleest in welke Smart Home Hub past bij jouw apparaten, kun je heel makkelijk alles in een app besturen. 

Creëer sfeer met slimme verlichting 

Misschien ben je al bekend met de Hue van Philips, hiermee kun je in een app al je lampen bedienen. Je hebt veel opties qua dimmen, kleur, je kunt zelfs je lampen op afstand bedienen of op een vaste tijd je lampen aan laten gaan. Super handig, maar naast de Philips Hue zijn er nog heel veel andere opties. Een voordeel aan zo’n lampen is dat je altijd licht kan laten branden thuis, ook als je er niet bent. Dit zorgt ervoor dat je de kans op een inbraak minder groot is, het lijkt alsof er altijd iemand thuis is. En het is natuurlijk super gezellig om lekker een filmpje op te zetten met de lichtkleur die je vindt passen bij de sfeer. Zo maak je van je woonkamer een echte bioscoop. 

De slimme deurbel: altijd toezicht 

Ook als het op beveiliging aankomt is slimme apparatuur een goede keuze. Denk aan een slimme deurbel met camera, zo kun je altijd zien wie er aan de deur staat. Gewoon vanaf je telefoon. Dit is ook heel handig als er bijvoorbeeld bezorgers aan de deur staan, je kan bijvoorbeeld vragen om het pakket voor de deur te zetten of bij de buren af te geven. Daarnaast kun je ook altijd toezicht houden op je huis als je er niet bent. Je kan bij deze deurbellen ook aangeven om je een melding te sturen als er beweging is bij de deur en dan kun je gelijk kijken wat er aan de hand is. Ook heel fijn als je bijvoorbeeld even weg bent en de kinderen alleen thuis zijn. 

Brandveiligheid: dat kan slimmer 

Rookmelders zijn inmiddels verplicht in huis, dit is hartstikke goed en zorgt voor veel minder risico. Alleen met ouderwetse rookmelders, krijg je alleen een melding als je in huis bent en er brand uitbreekt. Dit is natuurlijk heel belangrijk om zelf veilig te blijven. Maar je wilt het ook weten als je niet thuis bent en er iets gebeurt. Misschien zijn er huisdieren in huis en natuurlijk wil je zo snel mogelijk kunnen handelen als er brand uitbreekt. Dit is precies waarom een slimme rookmelder de beste keuze is, als er brandgevaar is krijg je direct een melding op je telefoon en kun je gelijk actie ondernemen. 

Een alarmsysteem, maar dan slim

Een goed alarmsysteem is eigenlijk sowieso een goed idee. Je wil je huis en je familie altijd veilig houden en een alarmsysteem helpt je om dit te doen. Een slim alarmsysteem gaat nog een stap verder en zorgt dat je altijd toezicht kan houden op je huis, of je er nou bent of niet. Daarnaast krijg je met een slim alarmsysteem ook altijd een melding als er gevaar dreigt. Dit is allemaal gekoppeld aan je smartphone zodat je overal in verbinding staat met je alarmsysteem. Zo is jouw huis altijd beschermd en ben je overal op de hoogte van gevaar en bedreigingen. Maak jouw huis slim en bescherm jezelf en je familie op de best mogelijke manier. 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 545x
Toegevoegd: 21-08-2023 09:41
Gewijzigd: 23-08-2023 09:09

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!