Een werkuitje organiseren? Zo creëer je een hecht team!

Een werkuitje organiseren? Zo creëer je een hecht team!

Een werkuitje organiseren? Zo creëer je een hecht team!Een teambuildingsactiviteit organiseren. De een vind het onzin, terwijl de ander het juist aanmoedigt. Het verschil merk je juist na de activiteit. Wat voor voordelen biedt teambuilding? En wat zijn leuke activiteiten? In dit artikel wordt stilgestaan bij het vormen van een hecht team en vind je inspiratie voor leuke teambuilding in Rotterdam.

Hoe krijg je een geweldig team?

Teambuilding heeft veel voordelen. Zo krijgt het personeel meer energie om naar de werkvloer te gaan. Verder gaat je team meer voor elkaar over krijgen. Ten slotte leer je anderen op een andere manier kennen. Hieronder staan enkele tips hoe je een goede samenwerking krijgt:

 • Wie heeft welke kwaliteiten? De meeste mensen krijgen energie van het ontdekken en bespreken van kwaliteiten. Zo kan je met je collega’s een kwaliteitenspel spelen. Bij dit spel gaan collega’s kwaliteiten kiezen en uitdelen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de drijfveren van iedereen te ontdekken. Zo kom je er achter welke teamleden elkaar aanvullen.
 • Heb je ieders kwaliteit vervolgens besproken? Dan is de volgende stap om die kwaliteiten in een samenwerking om te zetten. Het is verder belangrijk dat je collega’s taken krijgen waar ze energie van krijgen. Dit hoeft niet in een kring uitgesproken worden, maar het kan wel in een wandeling.
 • Om even uit de waan van de dag te komen is het aan te raden te kiezen voor een ander locatie. Dat hoeft niet het Kurhaus te zijn. Er zijn een hoop creatieve oplossingen te vinden, zoals een activiteit bij de manager zelf.
 • Kies voor een activiteit waarbij je moet samenwerken! Een activiteit als solex rijden is niet echt een samenwerking. Een manier om de samenwerking te verbeteren is door bijvoorbeeld te kiezen voor een escaperoom of om te overleven in de wildernis. Na afloop kan je op een speelse manier bespreken wat er goed ging en wat er beter kon.
 • Heeft je team succes behaald? Om een goede samenwerking te bevorderen is het leuk om ook de successen in de toekomst te vieren. Kijk goed waarom het zo’n succes is geworden. Deze succesfactoren moeten leiden naar nog meer samenwerking! Het is altijd leuk om bij successen te toosten. Aan de bar vinden dus leuke gesprekken plaats!

Welke elementen zorgen voor een succesvol team?

Wat is het verschil tussen een gemiddeld team en een topteam? Hieronder lees je hoe je meer voor elkaar door het vuur gaat!

 • Als je een team wilt worden moet je toegewijd zijn. Bovendien moet je discipline tonen. Eigenlijk ben je nooit klaar en kan je zeggen: wij hebben een hecht team! Goede teamleden zijn bereid zichzelf op te offeren om anderen te helpen.
 • Een goed team heeft één gezamenlijk doel. Dat hoeft aan niemand gevraagd te worden eigenlijk, want dat weet iedereen! Dit moet ook vaak worden herhaald, zodat de teamleden bewust blijven van dat ene doel. Om dat doel te realiseren ben je van elkaar wederzijds afhankelijk. 
 • Uiteraard is vertrouwen hebben in elkaar noodzakelijk. Je creëert vertrouwen door open en eerlijk naar elkaar te zijn. Je krijgt nauwelijks vertrouwen in elkaar als je collega’s hun fouten niet benoemen, zich niet open durven te stellen en niet om hulp vragen. Vertrouwen creëren gebeurt niet van de een op de andere dag. Het is dan ook een lang en lastig proces.
 • Als je de teambuilding wilt verbeteren is het niet verstandig individuele beloningen te geven. Het is juist goed om je personeel te belonen als een teamlid een goede bijdrage heeft geleverd aan het teamwerk. Bij goed werkende teams offert het personeel zichzelf op. Dat kost een hoop inspanning en doorzettingsvermogen! In de praktijk merk je dat veel personeel gemakkelijk handelt en zijn eigen belang voorop stelt.
 • Het is juist goed als er zo nu en dan conflicten zijn in het team. Het uiteindelijke doel moet wel een gezamenlijke oplossing zijn. In een team krijg je altijd te maken met conflicten. Dit komt door de verschillende belangen, achtergronden en perspectieven.
 • Er moet wel gekozen worden om wel of niet als team te werken. Wat je veel ziet is dat individuen aan ‘social loafing’ doen. Zij kiezen er dan voor om minder hard te werken, omdat het individuele resultaat minder zichtbaar is. Als dit bij het bedrijf gebeurt is het een teken dat de manager de touwtjes niet strak genoeg heeft. Door veel individuele gesprekken te voeren, doelstellingen te publiceren, gedragsafspraken te maken en teambeloningen te geven stimuleer je teamleden om niet te profiteren van anderen!
 • Zorg ervoor dat alles bespreekbaar is. Niet alleen de positieve dingen! Zo weet iedereen heel goed wie goed functioneert en wie er met de pet naar gooit. Dit moet bespreekbaar worden gemaakt! De minder presterende teamgenoot moet weten dat hij beter moet presteren. Anders moet hij vertrekken. Het is niet leuk en moeilijk om iemand aan te spreken op zijn gedrag. Door goede feedback te geven geef je het teamlid wel perspectief!
 • De beste teams zijn niet erg bezig met de concurrentie maar zijn continue bezig om zichzelf te verbeteren. Teams die gedisciplineerd zijn en goed kunnen samenwerken leiden tot succes.


 

Teambuilding in Rotterdam: Zo geef je de samenwerking een boost

Rotterdam is een leuke locatie voor teambuildingactiviteiten. Rotterdam is een leuke, moderne stad waar je veel uitjes in de omgeving kan doen. Zo ben je dicht bij het strand, kan je de taxiboot nemen en heb je de Markthallen. Daar heb je ontelbaar veel eten!

Je kan er in Rotterdam voor kiezen om Expeditie Robinson te spelen. Op deze dag worden zeven verschillende activiteiten gehouden, waarbij een goede samenwerking centraal staat. Hierbij vallen dit keer geen individuen af maar strijden verschillende teams tegen elkaar. Voor dit spelletje is moed, kracht, slim denken en doorzettingsvermogen nodig. Wie weet er te overleven in de Rotterdamse wildernis?

Iedereen kent de escape room wel. Dit is het ultieme spel om samen te werken! Je hebt ze in talloze varianten. Zo kan je kiezen om het spelletje binnen of buiten te houden. De sloepengame rally is de laatste tijd ook populair! Terwijl je op een sloep zit ga je samen met je teamgenoten denkspelletjes doen. Tot slot: heb je altijd al eens de highland games willen spelen? In Rotterdam is dat mogelijk! Je krijgt de kans om door de Rotterdamse Hooglanden te rennen! Tijdens de tocht moet je wel enkele beproevingen doorstaan.

Bouw een team

Hierboven staat dat teambuildingsactiviteiten wel degelijk zin heeft. Zo krijgt het personeel meer energie na de activiteit en heb je meer voor elkaar over. Kortom: boost de samenwerking door teambuilding in Rotterdam!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Eva123
Aantal keer gelezen: 1631x
Toegevoegd: 31-07-2019 16:35
Gewijzigd: 01-08-2019 08:56

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!