elektrische garagedeur

Elektrische garagedeur kopen

elektrische garagedeurWil je een elektrische garagedeur kopen? Het kan vaak last zijn om de juiste keuze te maken, omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Je hebt de keuze uit verschillende soorten deuren, materialen en opties om de garagedeur te bedienen. In dit artikel vertellen wij je meer over de verschillende mogelijkheden om jou te helpen bij de keuze van je elektrische garagedeur.

Handmatig of elektrisch

Naast elektrische garagedeuren zijn er ook garagedeuren die je handmatig dient te bedienen. Vaak wordt er gekozen voor een elektrische garagedeur, omdat je hier geen kracht voor hoeft te zetten en de garagedeur al vanuit de auto kunt openen. Een elektrische garagedeur kopen is echter vaak wel iets duurder dan het aanschaffen van een garagedeur die je handmatig moet bedienen.

Soorten elektrische garagedeuren

Je kunt kiezen uit vier verschillende soorten garagedeuren als we kijken naar de wijze van openen. De kanteldeur bestaat het langst en draait in zijn geheel weg bij het openen. Dit betekent dus ook dat het deurblad uit één bewegend gedeelte bestaat. Bij het openen van de garagedeur is er dan ook aardig wat ruimte nodig, waardoor je minder ruimte hebt in de garage en je je auto er een stuk voor moet parkeren. Wel is het zo dat dit meestal de goedkoopste garagedeur is in de aanschaf, omdat de deur eenvoudig is.

Verder kan er ook worden gekozen voor de zogenaamde sectionaaldeur. Je kunt deze elektrische garagedeur kopen als je ruimte wilt besparen. De deur bestaat namelijk uit panelen en deze draaien bij het openen na elkaar in onder het plafond van de garage. Dit betekent dus dat er bij het openen van de garagedeur geen ruimte binnen of buiten de garage nodig is.

Ook kun je een elektrische garagedeur kopen die naar de zijkant wegschuift. Dit wordt ook wel een schuifdeur genoemd. Je kunt deze deur net zo ver openschuiven als nodig is en het is ook mogelijk om te kiezen voor een schuifdeur met een loopdeur erin. Het nadeel hiervan is dat deze garagedeur wel ruimte inneemt aan de zijkant.

Als laatste kan is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een roldeur. Deze garagedeur wordt aan de bovenzijde opgerold en om die manier verspeel je dus helemaal geen ruimte. Dit is echt heel handig als je een kleine garage hebt en alle ruimte die er is wilt behouden. Een roldeur neemt namelijk ook geen ruimte in onder het plafond.

Materialen

Er zijn verschillende materialen die worden gebruikt voor de productie van elektrische garagedeuren. Hieronder noemen wij de belangrijkste materialen en hun eigenschappen, zodat jij een goede keuze kunt maken.

RVS

Een elektrische garagedeur is zeer sterk en ook vrijwel onderhoudsarm. Het voordeel van RVS ten opzichte van andere metalen is dat het roestvast is. Dit kom door het laagje chroomoxide dat op het staal is aangebracht. Het beschermt het materiaal eronder tegen roestvorming en herstelt vanzelf bij beschadiging. Alleen als er chloor of een andere hardnekkige stof op de garagedeur terecht komt, beschadigt het materiaal wel. Helaas is roestvrij staal nooit helemaal roestvrij, maar roest zal zich niet zo snel op dit materiaal vormen.

Verzinkt staal

Een ander metaal dat vaak wordt gebruikt voor de productie van elektrische garagedeuren is verzinkt staal. Het oppervlak van verzinkt staal is staalkleurig en heeft vaak een ruw patroon. Garagedeuren van dit materiaal passen goed bij moderne design huizen. Ook dit metaal is roestvast, aangezien er door het verzinken een beschermende laag op het staal is ontstaan.

Aluminium

Verder kun je ook kiezen voor een elektrische garagedeur gemaakt van aluminium. Dit materiaal is zeer sterk en licht in gewicht. Daarnaast geeft het geen giftige stoffen af en is het voor 100% recyclebaar. Aluminium is dus zeer milieuvriendelijk. Ook gaan garagedeuren van aluminium lange tijd mee en ze zijn goed bestand tegen roestvorming.

Kunststof

Garagedeuren van kunststof zijn een goede uitkomst als je op zoek bent naar duurzame garagedeuren die vrijwel onderhoudsvrij zijn. Ook zijn er op het gebied van kunststof heel veel mogelijkheden en je hebt dus een enorme keuze uit designs. Kunststof is daarnaast recyclebaar, waardoor het ook goed is voor het milieu.

Hout

Een houten elektrische garagedeur behoort ook tot de mogelijkheden. Veel houtsoorten hebben ook duurzame eigenschappen, maar hout staat bovenal erg mooi. Het ligt het er uiteraard maar net aan hoe je woning eruit ziet, maar een houten garagedeur kan je woning een klassieke en natuurlijke uitstraling geven.

Soorten elektrische bediening

Voordat je een elektrische garagedeur gaat kopen, is het ook nog belangrijk om te bedenken wat voor soort bediening je wilt. Je kunt kiezen voor een afstandsbediening waarmee je de deur op een afstand kunt openen. Eventueel kan dit een universele ontvanger zijn, zodat je met één afstandbediening de garagedeur, hetwerk en bijvoorbeeld te verlichting kunt bedienen.Het is ook mogelijk om een elektrische garagedeur te kopen die werkt met een codeschakelaar. Hierbij hoef je dan enkel een pincode in te toetsen om de garagedeur te openen en het is dan dus niet nodig om je sleutels of een afstandsbediening bij je te hebben. Ook kun je tegenwoordig kiezen voor een elektrische motor die werkt op je telefoon. Je hoeft dan enkel een bepaald nummer te bellen en de garagedeur gaat dan voor je open.

Verder kun je ervoor kiezen om tevens een drukknopkast te installeren in de woonkamer. Je kunt dan vanuit deze kamer ook de garagedeur openen. De drukknopkast werkt draadloos en het is dan ook niet nodig om bedrading naar de garagedeur te trekken. Wil je het openen van de elektrische garagedeur extra beveiligen? Dan kun je ervoor kiezen om fotocellen te plaatsen. De elektrische motor van de garagedeur is dan niet meer te bedienen, zodra deze fotocellen worden onderbroken. Daarnaast is het verstandig om altijd een noodontkoppeling te installeren. Hiermee kun je de garagedeur altijd nog handmatig vanaf de buitenzijde bedienen als er een storing is.

Prijzen vergelijken

Natuurlijk is de prijs van de elektrische garagedeur ook belangrijk. Bepaal van tevoren eerst eens wat je maximale budget is en zorg ervoor dat je geen garagedeur koopt voor een hogere prijs. Als je hebt bepaald wat voor soort garagedeur, welk materiaal en welke vorm van elektrische bediening je wilt, kun je de prijzen van garagedeuren die hieraan voldoen vergelijken. Je kunt hiervoor naar de websites van de aanbieders gaan en op hun websites bekijken welke prijs ze rekenen voor de garagedeur die jij wilt. Controleer ook bij elke aanbieder even de recensies, zodat je zeker weet dat je voor een betrouwbare aanbieder kiest die goed werk levert. Vervolgens kun je alle prijzen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste elektrische garagedeur kopen.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 4812x
Toegevoegd: 01-03-2016 12:53
Gewijzigd: 15-04-2016 21:51

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!