Engels examen

Engels examen

Engels examenBinnenkort een Engels examen? In dit artikel geven we je tips voor het voorbereiden en het maken van je Engelse examen.

Engels examen de voorbereiding algemeen

Wanneer je binnenkort een Engels examen moet afleggen dan zul jij je goed willen voorbereiden.

 • Een schriftelijk Engels examen bereid je anders voor dan een mondeling Engels examen, beide zijn belangrijk om tot een goed eindresultaat van het Engels examen te komen. Zowel op papier als ook mondeling zul jij je mannetje moeten staan. Voor de een is Engels examen "gewoon even doen", anderen zullen er meer moeite mee hebben en er tegen op zien.
 • Al op de basisschool wordt een begin gemaakt met het aanleren van de Engelse taal. Ook door het gebruik van de computer en het op tv kijken naar Engelse films, documentaires enz. maken kinderen al erg jong kennis met de Engelse taal. Dat heeft zo zijn voordelen.
 • Wanneer kinderen van de basisschool naar het vervolgonderwijs gaan hebben ze hun portie Engels al gehad en staan ze er niet vreemd tegenover. Een groot voordeel, want een nieuwe school en veel andere vakken brengt al genoeg stress met zich mee.
 • Een bekend vak is dan erg prettig. Op het vervolgonderwijs zal er na enkele jaren examen worden afgelegd ook een Engels examen, zowel schriftelijk als mondeling. De leerlingen worden daar goed op voorbereid.
 • Er zijn leerkrachten die het vak Engels geven en dan van het begin tot het einde van het lesuur Engels praten. Daar steken de leerlingen erg veel van op. Vaak wordt er een weekend Londen georganiseerd en ook dat vergroot de kennis van het Engels. Zit je op een hogere opleiding dan wordt er vaak gekozen voor een gastgezin in het buitenland waar Engels wordt gesproken. Dat is Engels in de praktijk!

Hoe bereid jij een mondeling Engels examen voor?

Je hoort van je docent Engels welke eisen er worden gesteld en welke vaardigheden er van je worden verwacht.

 • Je kunt je dus goed voorbereiden op je mondeling Engels examen. Je zult bijvoorbeeld ongeveer 4 tot 5 minuten over jezelf moeten praten tijdens het mondeling Engels examen. Wat kun je in die 5 minuten vertellen? Je stelt jezelf voor, vertelt op welke school je zit, je vertelt over je bijbaantje, over een interessante reis die je ooit hebt gemaakt, over je hobby, zeker als die heel speciaal is, je noemt je toekomstplannen en naast deze standaard onderwerpen zou je iets verrassends moeten melden. Je vertelt bijvoorbeeld over een onderwerp dat jouw interesse heeft en waar jij veel over weet. Zorg dan ook dat je er goed over kunt vertellen.
 • Je kunt dit voorbereiden door de Engelse woorden die specifiek bij dat onderwerp horen op te zoeken. Zet wat steekwoorden op een briefje en maak er een interessant geheel van. Oefen voor de spiegel en met een maatje dat goed Engels kan spreken. Vraag feedback! Online vind je ook veel tips om je goed voor te bereiden voor je mondeling Engels examen.
 • Om vlot te leren spreken voor je mondeling Engels examen kun je luister cd's lenen bij de bibliotheek.
 • Je kunt Engelse films bekijken zonder Nederlandse ondertiteling. Ook het kijken en luisteren naar de BBC helpt je vlot Engels te leren praten.
 • Ook daar stellen mensen zich soms voor, haal er uit wat jij nodig hebt voor je mondeling Engels examen.
 • Tip: 4 tot 5 minuten lijkt lang, doch deze zijn snel voorbij. Praat vooral niet te snel en articuleer goed. Neem de tijd om het onder de knie te krijgen, en verwacht niet van jezelf dat je het de eerste keer meteen foutloos doet.

Hoe bereid jij je voor op het schriftelijk Engels examen?

Kun jij je goed verstaanbaar maken in het Engels? Prima! Dat is erg handig als je in het buitenland bent, want er zijn veel mensen die de Engelse taal spreken en begrijpen.

 • Engels praten is totaal wat anders dan goed Engels kunnen schrijven. De Engelse grammatica moet je beheersen om een nette brief te kunnen opstellen.
 • Voor een Engels examen zul je zowel mondeling als schriftelijk examen moeten doen. De voorbereiding daarvoor is belangrijk. Online kun je veel oefeningen vinden om je schriftelijk Engels examen voor te bereiden.
 • Veel Engelse boeken, verslagen, documenten enz. lezen zullen ook een steentje bijdragen aan jouw kennis om de Engelse taal goed op papier te kunnen zetten.
 • Wanneer je solliciteert is het een plus als je Engels kunt spreken en schrijven. Het staat prima in je CV (curriculum vitae) als je de Engelse taal beheerst. Op de verschillende opleidingen wordt veel tijd gestoken in het vak Engels en je moet ook Engels examen afleggen.
 • Twijfel je zelf of je voldoende bent voorbereid? Vraag hulp aan je docent of neem op een andere manier bijles. Enkele lessen bijvoorbeeld over de grammatica kunnen net het verschil maken tussen een voldoende en een onvoldoende. Dus investeren in je schriftelijk Engels examen daar pluk je straks de vruchten van.
 • Door het maken van oude examens Engels raak je een beetje gewend aan de manier van vragen stellen. Heel veel oefenen en heel veel herhalen is een prima voorbereiding op het schriftelijk Engels examen. De toverwoorden zijn dus: oefenen en herhalen zowel bij het Engels examen mondeling als ook bij het Engels examen dat schriftelijk wordt afgenomen.
 • Engels leer je niet alleen voor je diploma dat je hoopt te behalen, maar ook voor je toekomst. Met een goed diploma en een goede kennis van de Engelse taal heb je meer kans om na een sollicitatie voor een gesprek te worden uitgenodigd. Ook na je opleiding kun je verder studeren voor het vak Engels.
 • Naast het schoolse Engels kun jij je ook verdiepen in Engels op zakelijk gebied, dat zal je verder helpen bij het zoeken naar een baan. Ook een verblijf in het buitenland waardoor jouw mondelinge Engels stukken zal verbeteren is een voordeel voor een werkgever, die zaken doet met het buitenland en personeel nodig heeft dat zowel op papier als ook mondeling de Engelse taal beheerst. In veel vacatures wordt vaak vermeld dat kennis van Engelse taal een pre is.

Examentrainingen

Online vind je veel examentrainingen. Daar kun jij je voordeel mee doen. Ook voor het Engels examen kun jij je prima voorbereiden. Online vind jij goede oefeningen, ook grammatica komt aan bod. Je kunt dit thuis doen ter voorbereiding van je Engels examen. Goed voorbereid begin je zelfverzekerd aan je Engels examen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 3804x
Toegevoegd: 10-10-2016 09:07
Gewijzigd: 02-11-2016 00:01

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!