gelukkig stel bij de zee

Gelukkig worden, 10 tips

gelukkig stel bij de zeeHoe kan het toch dat de ene persoon gelukkig wordt van een vergeet-me-nietje dat mooi in bloei staat en dat de ander nog altijd chagrijnig in de stad rondloopt? Dat antwoord is niet zo gemakkelijk te geven. Positief of negatief ingesteld zijn heeft daar wel veel mee te maken, maar heb je dat zelf in de hand? Als je praat over geluk roept het ene antwoord alweer de volgende vraag op.

Er zijn zoveel onbeantwoorde vragen op het gebied van geluk. Een antwoord blijft vaak helemaal achterwege. Is er wel een antwoord op te vinden? Zo ja, dan zou iedereen toch wel gelukkig zijn? Kun je er dan helemaal niets aan doen om gelukkig te zijn of te worden? Moet je het allemaal gewoon laten gebeuren en het leven over je heen laten komen of neem je zelf je leven in eigen hand? Dit laatste is de eerste stap naar een leven zoals jij wilt dat het geleefd gaat worden. Lees de volgende tips en kijk of deze jou ook geluk kunnen brengen, of maak het lijstje langer voor jezelf of voor anderen.

10 tips om gelukkig(er) te worden:

 • Stop met het vergelijken van jouw leven met dat van anderen. Kijk goed naar jezelf en durf te genieten.
 • Kijk naar wat je wel hebt en kijk niet naar wat je niet bezit. Het gaat om jou en niet om anderen!
 • Zorg goed voor je lichaam, ga sporten, goed voor je lichamelijke en geestelijke gesteldheid.
 • Ben trots op jezelf, vind jezelf de moeite waard, jij mag er zijn, cijfer jezelf niet weg. Geef wel duidelijk je grenzen aan, zodat je jezelf ook durft te laten genieten.
 • Neem de baan waarin jij je goed voelt, waar je voldoening uithaalt, niet de baan waarmee je het meeste geld verdient.
 • Doe vrijwillig iets voor anderen (daar zit het geluk in verstopt) en geniet van het resultaat.
 • Buig negatieve gedachten om in positieve, dat moet je wel even oefenen, zeker als je negatief bent ingesteld, maar je kunt het leren. Ervaar hoe dat voelt!
 • Werk je veel met je hoofd, ga dan ook met je handen werken, neem een creatieve hobby om je hoofd leeg te maken. Het maken van een legpuzzel, spellen en speeltjes zelf maken voor kinderen en dieren bijvoorbeeld.
 • Ga met mensen om die jij aardig vindt zoals ze zijn, die niet iets van je willen of waarvan jij wilt profiteren. Dit laatste zorgt namelijk voor ongezonde spanning.
 • Houd van jezelf zoals je bent en verras en verwen jezelf zo af en toe, je bent het waard.

Geluk is genieten van kleine dingen

Geluk zit in de alledaagse dingen, probeer ze te zien.

 • De trouwe blik in de ogen van je lieve hond.
 • Het prachtige roodborstje dat op de kruiwagen bij je zit als je in de tuin werkt.
 • De oprechtheid waarmee een kind zegt dat het je heeft gemist.
 • Een glimlach kunnen toveren op iemands gezicht, die het moeilijk heeft.
 • Genieten van alles wat de natuur biedt.

Als jij door deze zaken ontroerd raakt ben jij een gelukkig mens. Geluk zit namelijk van binnen, alleen jijzelf kunt ervoor zorgen dat je gelukkig bent. Geluk is een zelfstandig naamwoord, maar als jij het gebruikt als een werkwoord namelijk ervoor zorgen dat geluk je kan bereiken en al die barricades, materie, jaloezie, hebzucht aan de kant kunt zetten, dan zul je gelukkig(er) zijn. Probeer ook dit lijstje voor jezelf langer te maken. Waar werd jij vandaag vrolijk, gelukkig van? Omring je met mensen waarbij je thuis voelt, waarbij jij kunt zijn zoals je bent en je zult je op je gemak voelen. Het is iets wat sommige mensen echt moeten leren, maar sta er voor open. Durf het te ontvangen en laat het dan even op je inwerken wat het met je doet. Anderen willen je helpen, sta dat ook toe en je zal veel vrijer gaan leven.

Geld maakt niet gelukkig

Hoe vaak zul je dit al gehoord hebben? Is dat ook werkelijk zo? Het is uiteraard er fijn om een keer een leuk bedrag te winnen. Je kunt dan wellicht je broer in Canada opzoeken of iets dergelijks. Geld maakt het leven soms een beetje eenvoudiger. Als je in een gezin moet rondkomen van een uitkering dan kan wat meer geld toch wel fijn zijn, maar of het ook echt gelukkig maakt? Kijk eens naar mensen die met weinig geld moeten leven en daar het beste van proberen te maken. Ze zijn trots op zichzelf dat het lukt en worden creatief. Ze hebben veel minder nodig om gelukkig te zijn. Als je maar tevreden bent! Tevreden zijn maakt je een gelukkig mens ongeacht wat je hebt of juist niet hebt.

Zoek het geluk dichtbij

Geluk kan zitten in je eerste kop koffie van de dag, in het gezond weer wakker worden. Zoek het geluk in kleine dingen en je vindt het elke dag weer opnieuw. Het grote(re) geluk komt wel of niet op je pad, ben daar niet mee bezig. Ben ook niet bezig met wat je allemaal niet hebt en wat niet goed gaat, als je daar absoluut geen vat op hebt. Zonde van je energie! Stop energie in andere zaken, waarbij je meteen resultaat ervaart en je zult veel gelukkiger zijn. En vooral….laat jouw geluk niet van anderen afhangen, laat je niet meetrekken in het negatieve. Geniet van de blauwe lucht, maar ook van de prachtige wolken, waarin je als kind de mooiste, maar ook de meest gekke dingen zag (dat kan nu nog steeds!). Laat het even weer kind zijn toe
in je leven. Geniet van de zonnestralen op je gezicht. De zon schijnt voor iedereen.

Hoe word je gelukkig?

Iedereen heeft vaak een eigen manier om gelukkig te worden. Probeer het maar eens uit en ontdek waar jij echt van kunt genieten. Misschien ben je blij om een keer een terrasje te pakken, of blij met een nieuwe opdracht op je werk. Ook vrienden kunnen je veel geluk brengen. Laat het even op je inwerken om te ontdekken waar jij van gaat genieten. Geluk zit vaak in kleine dingen en daar kun jij nu achter komen als je je ogen er voor opent. Durf te genieten, durf te leven en laat zien waar jij zin in hebt. Zet alles eens aan de kant en doe waar je vandaag de dag zin in hebt. Je zal merken dat je daardoor ook veel beter in je vel komt te zitten en meer aan kunt. Doe er je voordeel mee en gun jezelf het geluk! Anderen kunnen je gelukkig maken, maar ook jij kunt jezelf gelukkig maken en ervoor zorgen dat je geniet.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 1625x
Toegevoegd: 20-04-2016 12:57
Gewijzigd: 07-05-2016 22:05

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2765 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!