Goedkoop autoruit vervangen: waar moet je op letten

Goedkoop autoruit vervangen: waar moet je op letten?

Goedkoop autoruit vervangen: waar moet je op lettenZo goedkoop mogelijk een autoruit vervangen zonder in te leveren op kwaliteit en veiligheid? Dat doe je door rekening te houden met deze belangrijke punten.

Schade aan de auto is vervelend, gevaarlijk en valt vaak direct duur uit. Zeker in het geval van ruitschade kunnen de kosten hoog oplopen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een autoruit vervangen een stuk goedkoper te maken. Zo kun je kijken naar de voordelen en nadelen van het zelf doen en autoruiten bestellen via de after market. Hoe maak je een autoruit vervangen zelf zo goedkoop mogelijk?

Zelf een autoruit vervangen, is dat een goede optie?

Zelf een autoruit vervangen maakt de reparatie in de meeste gevallen veel goedkoper. Dat is tenminste wat de meeste mensen denken. Wanneer het gaat om het vervangen van de voorruit is dat slechts ten dele waar. Wanneer de voorruit van de auto vervangen wordt door iemand die hier bijzonder veel verstand van heeft én precies weet hoe de voorruit gemonteerd moet worden, dan is het goedkoper om dit zelf te doen wanneer jij zelf die persoon bent.

Weet je echter niet zoveel van het vervangen of monteren van een voorruit, dan wordt de reparatie in de meeste gevallen alleen maar duurder. Niet alleen omdat de voorruit los kan schieten tijdens een noodstop op de snelweg, maar ook omdat verkeerde montage kan zorgen voor lekkage. Daarmee worden de kosten juist vele malen hoger en dát kan niet de bedoeling zijn. Aangezien er veel expertise, ruimte en gereedschap nodig is voor het vervangen van een voorruit is de goedkoopste en veiligste optie om het werk uit te besteden aan de specialisten. Ook met het oog op de garantie op het werk natuurlijk.

Achterruiten en zijruiten vervangen

Hetzelfde geldt voor het vervangen van een achterruit. Heb je echter een auto die een paar jaar oud is en moet een van zijruiten vervangen worden, dan is er wel sprake van een klus die je zelf uit kunt voeren. Wat je hiervoor minstens nodig hebt:

• Een droge (overdekte) werkplek;
• Genoeg ruimte om te werken met een open autodeur;
• Het juiste gereedschap (minimaal een scherp mes, schroevendraaier set en tangen);
• Genoeg tijd om zonder haast aan het werk te gaan.

Ben je van plan om het gereedschap voor het vervangen van een zijruit online te bestellen? Let dan op: de meeste sets voor het vervangen van autoruiten zijn overcompleet voor het vervangen van de zijruit en kosten daarom meer dan noodzakelijk. Voor het vervangen van een zijruit heb je bijvoorbeeld nooit snijdraad of een zuignap nodig, die wel nodig zijn bij het vervangen van een voorruit.Zelf de autoruit vervangen? Let op!

Wil je zelf aan de slag met de autoruit vervangen? Let er dan op dat je een aanbieder zoekt van autoglas waarbij je het autoglas ook zonder montage kunt bestellen. In de meeste gevallen worden autoruiten standaard aangeboden mét montage en daar heb je niets aan wanneer je zelf aan het werk wilt.

Goedkoop de autoruit vervangen betekent aandacht voor kwaliteit

Autoruiten zo goedkoop mogelijk vervangen betekent niet dat je in kunt leveren op kwaliteit. Het is belangrijk dat de autoruiten voldoen aan de eisen, onbeschadigd zijn en gewoon gemonteerd kunnen worden zonder problemen. Tweedehands autoglas is daarom geen aanrader, vaak is dit beschadigd en het is meestal niet duidelijk in welke staat het glas precies is. Het risico is dat de autoruit door schade of slijtage binnen korte tijd opnieuw vervangen moet worden, wat alleen maar zorgt voor extra kosten. Wil je zo goedkoop mogelijk de autoruit vervangen, let dan op de kwaliteit van het autoglas en de leeftijd. Dit kan eenvoudig door te kijken naar de autoruiten op de after market.

Autoglas via de after market bestellen

Je wilt niet te veel betalen en je wilt toch kwalitatief autoglas? Dan is het de moeite zeker waard om te kijken naar het autoglas op de after market. Wanneer je aan de slag gaat met een autoruit vervangen en je kiest voor autoglas met een merklogo, dan betaal je extra geld voor het merkrecht en het logo op de autoruit. Dit zijn factoren die niets bijdragen aan de kwaliteit van het glas of de levensduur.

Autoglas van de after market wordt namelijk gemaakt in exact dezelfde fabrieken, moet voldoen aan dezelfde eisen als het merkglas en wordt door heel Europa verkocht. Het prijsverschil zit in het ontbreken van een merklogo. Omdat after market glas geen merklogo heeft en daardoor niet onder het merkrecht valt, vallen de prijzen veel lager uit. Een autoruit vervangen wordt op die manier direct aantrekkelijker.

Besparen door niet te lang te wachten

Besparen op de kosten bij het vervangen van een autoruit gaat samen met op tijd ingrijpen. Hoe langer je het vervangen van een autoruit uitstelt, hoe groter het risico is dat er meer schade ontstaat. Dit kan op veel manieren gebeuren.

Heb je bijvoorbeeld een ster in een gecoate voorruit en komt er vocht bij de aluminium poedercoating, dan gaat het aluminium oxideren. Er ontstaat dan langzaam maar zeker een zilverkleurige vlek in de voorruit. Was de voorruit nog te repareren na het sterretje, dan is dat niet meer mogelijk wanneer het aluminium is gaan oxideren. Doorrijden met een zilverkleurige vlek voor de bestuurder in de voorruit is uiteraard helemaal uit den boze: dat kan niet alleen duur worden, het kan ook bijzonder gevaarlijke situaties opleveren.

Schade in de auto door ruitschade

Moet een van de autoruiten vervangen worden omdat er schade ontstaan is waarbij vocht in de auto kan komen? Dan is het helemaal verstandig om haast te maken met de autoruit vervangen. Wanneer een van de zijruiten of een geharde achterruit beschadigd of ingeslagen is, dan komt er vocht op de bekleding en in de auto. Dit kan zorgen voor schimmel en de elektronica in de auto kan aangetast worden. Wanneer dit gebeurt, lopen de kosten per definitie hoog op. Het vervangen of schoonmaken van de bekleding is dan slechts het begin. Het vervangen van de bedrading en het aanpakken van eventuele roest onder de bekleding is namelijk nog veel meer werk.

Komt er vocht in de auto door een beschadigde of ontbrekende autoruit? Grijp dan zo snel mogelijk in en kies ervoor om de autoruit te vervangen. Ook wanneer je op dit moment nog geen schade ziet, is de kans groot dat er al problemen ontstaan zijn op de plekken die je niet ziet.

Goedkoop een autoruit vervangen is zeker mogelijk

Je kunt veel op de kosten van een autoruit vervangen besparen door de mogelijkheden te overwegen. Moet de voorruit vervangen worden, kies dan voor montage van after market autoglas door de experts. Is het een van de zijruiten die vervangen moet worden, ook dan is after market glas de meest aantrekkelijke keuze, ongeacht de vraag of je de autoruit zelf vervangt of het werk uitbesteedt. Weet je niet zeker wat de beste optie is voor jouw auto, neem dan eerst contact op met de experts op het gebied van autoglas.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Autoglas-Concurrent
Aantal keer gelezen: 5366x
Toegevoegd: 09-11-2018 14:46
Gewijzigd: 13-11-2018 00:03

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!