Je telefoon en het verkeer

Je telefoon en het verkeer

Je telefoon en het verkeerAls je regelmatig deelneemt aan het verkeer, dan weet je het als geen ander. Je bent constant geconcentreerd op het verkeer om je heen en de situaties die er gedurende de autorit ontstaan. Auto’s die afslaan, het stoplicht dat op oranje springt en inparkeren in die ene drukke straat. Een hoop prikkels dus, als je het voor jezelf op gaat sommen. Het gebruiken van je telefoon, kun je daarom maar beter links laten liggen.

Als je regelmatig deelneemt aan het verkeer, dan weet je het als geen ander. Je bent constant geconcentreerd op het verkeer om je heen en de situaties die er gedurende de autorit ontstaan. Auto’s die afslaan, het stoplicht dat op oranje springt en inparkeren in die ene drukke straat. Een hoop prikkels dus, als je het voor jezelf op gaat sommen. Het gebruiken van je telefoon, kun je daarom maar beter links laten liggen.

Je telefoon in het verkeer gebruiken: en absolute afrader

Sterker nog, je telefoon gebruiken in het verkeer is een absolute afrader. Want in die paar seconden dat je op het scherm van je smartphone aan het turen bent, kan er al enorm veel veranderen als het aankomt op de situatie in het verkeer. Misschien is die ene fietser op een elektrische fiets toch sneller langs je auto gepasseerd dan je in de eerste instantie had gedacht. Of het is enorm glad op de weg als je in de ochtend naar je werk gaat, waardoor het zomaar kan zijn dat je auto lichtjes gaat slippen op de weg. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van situaties waardoor je je telefoon beter niet kunt gebruiken.

Het risico op het krijgen van een boete

Maar wist je dat de politie vandaag de dag ook een flinke boete uitdeelt, op het moment dat je betrapt wordt met het gebruiken van een telefoon achter het stuur? En deze boete is niet niks. In 2021 ging het nog om een bedrag van € 259.00 (inclusief administratiekosten). Als we keken naar 2022, werd deze boete al aardig verhoogd naar een bedrag van € 340.00 (exclusief administratiekosten). En in 2023? Dan wordt je voor een bedrag van maar liefst € 380.00 op de bon geslingerd. Een erg duur grapje dus, waar je zelf liever ook niet mee te maken wilt krijgen.

De kans op een ongeluk is zeer aanwezig

Het krijgen van een boete is natuurlijk erg vervelend en je zit daar ook liever niet op te wachten. Maar de kans op het krijgen van een ongeluk? Dat is het ergste van alles. Op het moment dat jij of iemand anders uit het verkeer te maken krijgt met ongeval in het verkeer en dus ook bijkomend letsel, kan het enorm lang duren voordat je weer voor de volle 100% bent hersteld. Dit kan invloed uitoefenen op je prestaties op het werk, op het sporten in je vrije tijd en het kan zelfs invloed hebben op kleine taken in het huishouden. Om het nog niet eens te hebben over de tientallen bezoekjes die je moet brengen aan de fysiotherapeut of osteopaat om weer beter te leren bewegen.

Je moet altijd rekening houden met een fysiek herstel en een emotioneel herstel

En naast het fysieke herstel, is er ook sprake van een trauma. Dit betekent dat er ook emotioneel herstel plaats moet gaan vinden. En dat duurt het langste van alles. Ook moeten de nodige kosten verhaald gaan worden bij de verzekeraar. Denk hierbij aan het verhalen van letselschade en het nodige papierwerk moet ook nog eens worden geregeld. Enorm vervelend dus, aangezien alles bij elkaar behoorlijk wat tijd in beslag neemt. Dit alles wil je natuurlijk het liefste altijd kunnen voorkomen.


Toch je telefoon gebruiken? Investeer in dat geval in een houder voor je smartphone

Er bestaan natuurlijk situaties waardoor je eigenlijk toch je smartphone moet gebruiken in de auto. Misschien ben je voor je werk altijd op de weg te vinden en organiseer je de meetings met je klanten om deze manier altijd per telefoon. Of de vliezen van je vriendin of vrouw zijn gebroken en door de lichte chaos die er is ontstaan in huis, navigeer je graag via je telefoon naar het ziekenhuis.

De oplossing voor het gebruiken van een telefoon in het verkeer

Maar hoe weet je dan zeker dat je nog steeds veilig een telefoon kunt gebruiken? En dat je gedurende de hele rit maximaal geconcentreerd bent op het verkeer? In dat geval is het een erg slim idee om je telefoon vast te klikken in een houder voor je smartphone. Deze houder bevestig je erg makkelijk op de ruit van je auto. Hierdoor heb je nog steeds beide handen aan het stuur en de volle focus op de weg. Maar dan heb je wel nog steeds het gemak van zicht hebben op je telefoon.

Je hebt de keuze uit verschillende soorten houders voor je smartphone

Het maakt niet uit wat voor type smartphone je op dit moment gebruikt. Er is altijd een geschikte houder voor het model te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit modellen die specifiek voor het type smartphone zijn ontwikkeld. Maar er zijn vandaag de dag ook tientallen universele modellen te verkrijgen om te gebruiken in je auto. Deze zijn dus geschikt voor ieder type telefoon en volledig af te stemmen op de lengte en de breedte van het scherm.

Geleverd met een zuignap voor een erg handige montage op het raam

Een houder voor je smartphone wordt standaard geleverd met een zuignap. De montage ervan heb je daardoor in een paar seconden al gedaan en je weet zeker dat de houder gedurende de hele rit stevig op de ruit blijft zitten. Daarnaast hebben de meeste modellen een handige kogelbevestiging. Dit betekent dat de houder ook nog eens naar wens gedraaid kan worden, zodat je het beste zicht hebt op je smartphone als je in de auto zit. Makkelijker kan het haast dus niet.

Makkelijk navigeren of bellen als je achter het stuur zit

De zuignap van de smartphone houder kun je op iedere gewenste plek op het raam plakken. Na slechts een paar seconde zit de smartphone houder dan muurvast. Het model is dus perfect naar wens af te stellen. Hierdoor navigeer of bel je makkelijker als je achter het stuur zit. En de vervelende boete waar je in het verkeer risico op kunt lopen? Die behoort vanaf dan ook definitief tot het verleden.

Je favoriete smartphone houder eenvoudig en snel online kopen

Ben je op dit moment nog niet in het bezit van een houder voor je eigen smartphone? Dan is het dus de hoogste tijd om daar een keer verandering in aan te gaan brengen. Het is niet alleen fijner voor jezelf, maar ook net even wat veiliger voor iedereen die, samen met jou, ook deelneemt aan het verkeer.
 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 652x
Toegevoegd: 07-02-2023 13:56
Gewijzigd: 08-02-2023 09:22

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!