Goedkope domeinnaam vastleggen

Goedkope domeinnaam vastleggen

Goedkope domeinnaam vastleggenGa je een eigen bedrijf beginnen? Dan is het belangrijk om alvast een domeinnaam vast te leggen voor het geval je ook een website wilt hebben. Een goedkope domeinnaam vastleggen is goed mogelijk en biedt je verschillende mogelijkheden.

Het is slim om goed te kijken naar je opties, vooral wanneer je meerdere domeinnamen vooral voor de zekerheid vast wilt leggen. De prijzen verschillen per hosting provider en het is dan ook belangrijk om je diverse mogelijkheden te overwegen.  Wil jij een goedkope domeinnaam vastleggen? Hier vind je informatie over alles wat hierbij komt kijken en waar je op moet letten.

Het belang van een domeinnaam vastleggen

Een domeinnaam vastleggen is om meerdere redenen belangrijk. Wanneer je een bedrijf  gaat beginnen denk je misschien nog niet direct aan een website. Toch wil je op een gegeven moment de stap nemen en een website laten maken. Het is dan wel zo prettig als de domeinnaam die jij wilt gebruiken nog beschikbaar is. Een goede domeinnaam is het begin van een succesvolle website. Denk daarom goed na over de naam voordat je een domeinnaam laat vastleggen. Heb je meerdere ideeën? Je kunt ook meer dan één domeinnaam laten registreren zodat je hier in de toekomst iets mee kunt doen.

Mogelijkheden met de registratie van je domeinnaam

Een goedkope domeinnaam vastleggen is dus een goede eerste stap, maar wat zijn precies je mogelijkheden? Er zijn heel veel hosting providers waar jij terecht kunt voor het registreren van je domeinnaam. Naast hosting providers heb je ook veel mogelijkheden wanneer je jouw domeinnaam hebt vastgelegd. Denk hierbij aan Whois domein privacy of de toegang tot DNS records. Met Whois domein privacy kun je jouw domeinnaam anoniem registreren waardoor je gegevens niet openbaar komen. Toegang tot DNS records wil zeggen dat je meerdere services vanaf één IP-adres kunt uitvoeren.

Kijk ook naar het aanbod in verschillende extensies. Onder extensies kun je bijvoorbeeld .nl en .com verstaan. Maar er zijn meer mogelijkheden, uitgebreidere extensies. Het is onder andere goed mogelijk om je domeinnaam vast te leggen met extensies als  .eu, .net of .org, .support, .expert of iets anders. Welke extensie je gebruikt is afhankelijk van het type bedrijf dat je hebt. Er zijn steeds meer verschillende extensies beschikbaar en het is dan ook goed om te kijken naar de mogelijkheden die een hosting provider op dit gebied te bieden heeft. Zo kun jij een domeinnaam en extensie kiezen die goed bij jouw bedrijf passen.

Vergelijk verschillende providers en prijzen

Waarom is het belangrijk om de diverse hosting providers en hun prijzen te vergelijken? In de eerste plaats kun je zo voorkomen dat je onnodig teveel betaalt voor je services. Daarnaast lijkt het vastleggen van een domeinnaam voordelig, maar kan het voorkomen dat je hier na een bepaalde periode meer voor betaalt. Dit is vooral handig wanneer je meerdere domeinnamen laat vastleggen zonder dat je hier specifiek iets mee van plan bent. Een goedkope domeinnaam vastleggen is zeker goed mogelijk wanneer je je opties goed doorneemt en bekijkt wat je mogelijkheden met je domeinnaam zijn. Zo kun je in de toekomst aan een goede website bouwen!






KvK, merkrecht en domeinnaam

Ga je een eigen bedrijf beginnen dan is het eerste wat je vaak doet een bedrijfsnaam bedenken. Waar veel mensen echter geen rekening mee houden is de domeinnaam, handelsnaam (KvK inschrijving) en het merkrecht.

De meeste mensen staan er niet bij stil en hebben zich al volledig vastgeklampt een hun nieuwe fantastische bedrijfsnaam. Ze gaan naar de KvK en daar komen ze erachter dat er al iemand is met deze naam en dat de domeinnaam die goed bij het bedrijf past ook al weg is. Daar zit je dan, helemaal enthousiast om je nieuwe bedrijf te gaan starten. Dit zijn dingen die gebeuren nog relatief vaak en het is niet meer nodig aangezien je alles al van te voren kunt uitzoeken.

Voordat je een bedrijfsnaam kiest is het handig om te kijken of deze handelsnaam al bij de KvK staat geregistreerd. Is dit niet het geval dan kun je gaan kijken of de domeinnaam die je er graag bij vast wilt leggen nog beschikbaar is. Is dit niet het geval en het is wel belangrijk dat je bedrijfsnaam in je domeinnaam zit dan kun je eigenlijk weer opnieuw beginnen.

Check dus altijd eerst bij de KvK of de handelsnaam nog beschikbaar is en ga daarna kijken of je domeinnaam nog beschikbaar is die je graag vast wilt leggen. Zijn beide beschikbaar dan kun je in principe aan de slag. Check ook altijd het merkregister op je naam. Want het kan voorkomen dat iemand niet de handelsnaam heeft vastgelegd maar wel het merkrecht op die naam. Dan kun je als nog erg bedrogen uitkomen dus controleer alles goed voordat je zomaar met eits begint.

Je bent al eigenaar van een domeinnaam maar wilt deze verhuizen

Je hebt al een domeinnaam vastgelegd bij een hosting provider maar je wilt deze liever verhuizen naar een andere partij. Waar moet je beginnen is vaak de vraag. Ga eerst een research doen op het internet en lees ervaringen van anderen over bepaalde hosting providers. Als je een goed beeld hebt van welke hosting providers aan je wensen kunnen voldoen dan kun je gaan kijken naar de prijs en bij welke je bijvoorbeeld het meeste zelf kunt regelen als je dat fijn vind.

Dan volgt eigenlijk altijd het meest vervelende om te doen. Als je een domeinnaam hebt waar verder niks aan vast zit (een website, webshop of e-mail), dan kun je deze relatief makkelijk en zonder “stress” verhuizen. Zit er wel een website en of e-mail aan gekoppeld dan is het al een ander verhaal.

Je moet er dan voor gaan zorgen dat de website en de e-mail netjes mee worden verhuist naar de nieuwe hosting provider. Als je enigszins technische kennis hebt dan kun je dit misschien zelf regelen. Heb je dit niet dan moet je dit uitbesteden. Sommige hosting providers doen dit kosteloos voor je maar dat is vaak afhankelijk van het pakket dat je bij de domeinnaam afneemt. Is dit een relatief groot pakket met maandelijkse kosten boven de 5 euro dan is de kans aanwezig dat ze alles netjes voor je verhuizen en dat je er geen omkijk naar hebt. Het enige wat je dan zelf moet doen is een verhuistoken opvragen bij je oude hosting provider en de gegevens verstrekken van je e-mail en website zodat de nieuwe hosting provider deze weg kan halen bij de oude.

Verhuis dus niet zomaar je domeinnaam want er kunnen een hoop dingen fout gaan tijdens zo’n verhuizing als er bijvoorbeeld e-mail of een website aan gekoppeld zit.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 1409x
Toegevoegd: 21-01-2021 12:19
Gewijzigd: 22-01-2021 10:10

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!