Handige tips bij het voorbereiden van je bruiloft

Handige tips bij het voorbereiden van je bruiloft

Handige tips bij het voorbereiden van je bruiloft Een bruiloft is voor veel stellen de mooiste dag uit hun leven! Je belooft elkaar trouw te blijven in voor- en tegenspoed. Om van deze bruiloft een succes te maken, is het belangrijk om vooraf de nodige voorbereidingen te treffen. In dit artikel geven we verschillende tips, die kunnen helpen bij het organiseren van een bruiloft. Heb jij al een mooie jurk gevonden?

Een geschikte datum vinden voor de bruiloft

Nadat je partner jou ten huwelijk heeft gevraagd, is het allereerst zaak om een geschikte datum voor de bruiloft te vinden. Het is gebruikelijk om binnen een jaar na het huwelijksaanzoek te trouwen. Er zijn echter ook stellen, die een aantal jaar wachten. Dit kan een overweging waard zijn, als je bijvoorbeeld ook een huis wilt kopen of in verwachting bent van een kind. Bovenal is het raadzaam om de datum voor je trouwerij ver voor deze dag vast te leggen. Zo weet je zeker dat mensen tijd vrij kunnen maken voor deze dag en verklein je de kans dat er geen trouwambtenaar, fotograaf en cateringbedrijf beschikbaar is.

Bij het uitkiezen van een geschikte dag voor de trouwerij zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Heb je zelf een favoriete dag in gedachten? Wil je trouwen op de dag waarop jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet? Enzovoorts. Ook kan het slim zijn om te kijken naar de seizoenen. Sommige mensen vinden het magisch om tijdens de herfst te trouwen. Zeker in het bos heb je in dit seizoen een perfect decor voor prachtige trouwfoto’s! Het voordeel van de zomer zal zijn, dat je zeer waarschijnlijk naar buiten kunt. Bij een groot gezelschap is dit een fijne gedachte.

Verschil in de kosten voor trouwdagen

Niet alleen dien je rekening te houden met je eigen wensen bij het uitkiezen van een trouwdatum. Denk ook aan de kosten! Zo is het op zaterdagen bijvoorbeeld relatief duur om te trouwen. Om geld over te houden voor de catering en een nog mooiere jurk, kun je daarom voor een andere dag kiezen.

Bepaal het thema en de stijl van de trouwdag

Nu je een geschikte datum voor de trouwerij gevonden hebt, kun je een overkoepelend thema bepalen. Wil je een bruiloft met veel pracht en praal, of kies je juist voor een bescheiden feestje? Het is slim om voor een overkoepelende stijl te kiezen, om te voorkomen dat de jurk niet aansluit bij de versiering van de locatie bijvoorbeeld. Om tot een geschikte stijl voor de trouwdag te komen, kan het slim zijn om een zogenaamd “mood board” te ontwikkelen met je partner.

Op een “mood board” hebben jullie de mogelijkheid om foto’s van andere trouwerijen met elkaar te combineren. Zo zal er een steeds duidelijker beeld ontstaan van de manier waarop jullie de trouwerij vorm willen geven. Je kunt zo’n “mood board” fysiek in elkaar zetten door gebruik te maken van tijdschriften. Ook is het leuk om een “mood board” op internet te maken. Hier vind je immers nog veel meer foto’s van trouwerijen. Welke stijl spreekt jou het meeste aan bij de organisatie van je trouwdag?Vaststellen van het budget voor de trouwerij

Er is inmiddels steeds meer duidelijk geworden over de manier waarop jullie de trouwdag invullen. Nu is het zaak om te kijken welk budget er beschikbaar is voor de trouwerij en hoe je dit het beste uit kunt geven. Waar liggen de prioriteiten voor jullie? Wat zijn de geschatte kosten hiervan? Enzovoorts. Het kan slim zijn om hier al voor het vaststellen van een datum voor de trouwerij over na te denken. Mogelijk blijkt jullie budget nog erg krap te zijn, waardoor het verstandiger is om de bruiloft nog even uit te stellen. Het uitstellen van een bruiloft is niet meer mogelijk, als straks alles geregeld is.

Vaak wordt onderschat hoe duur een bruiloft kan worden. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan de kosten voor de trouwlocatie, de ambtenaar en de catering. Ook je jurk en het pak van een man brengt hoge kosten met zich mee. Vergeet de kapper, de nagelstyliste en iemand voor de make-up niet. Je zou er natuurlijk voor kiezen om je nagels zelf te voorzien van gel of nagellak, om je make-up zelf op te doen op de dag van de trouwerij, enzovoorts. Op deze manier bespaar je iets op de kosten voor een bruiloft. Gemiddeld genomen geven mensen circa 22.950 euro uit aan hun bruiloft.

Wees op tijd met het boeken van een trouwlocatie

Eerder in dit artikel beschreven we al, dat het belangrijk is om de trouwdatum ver voor de trouwerij vast te zetten. Zo kunnen gasten dit alvast in hun agenda zetten, om deze unieke dag vrij te houden. Daarbij is het belangrijk om een trouwlocatie ver voor de bruiloft te reserveren. Zeker populaire trouwlocaties of stadhuizen in grote steden zullen al snel vol zitten. Voordat je de uitnodigingen voor de bruiloft verstuurt, is het belangrijk om te controleren of de trouwlocatie nog beschikbaar is. Op deze manier voorkom je dat de uitnodiging op een later moment nog moet worden aangepast.

Tip: houd er rekening mee dat veel trouwlocaties voor de komende maanden vol zullen zitten. Daarbij is met name de zaterdag, ondanks de relatief hoge prijs hiervan, vaak nog langer bezet.

Het uitwerken van een gastenlijst en de uitnodiging

Na het reserveren van de trouwlocatie voor jullie trouwerij, is het zaak op de gastenlijst op te stellen. Op basis van de gastenlijst kun je vervolgens ook uitnodigingen versturen. Bij het opstellen van de gastenlijst is het belangrijk om te bepalen wie bij welke gelegenheid aanwezig is. Mogelijk vier je de trouwerij zelf in een besloten kring, waarna het feest ook voor vrienden en kennissen toegankelijk is. Anderen vinden het juist leuk, wanneer deze vrienden en kennissen ook tijdens het geven van het ja-woord aanwezig zijn. Wat krijgt hierbij bij jou de voorkeur? Bespreek het met je partner, om er samen uit te komen!

De uitnodiging voor een bruiloft kun je zelf ontwikkelen en vervolgens door een professionele drukker laten produceren. Een alternatief is het bestellen van een standaardmodel kaart op internet. Ook leuk kan het zijn om een kleinigheidje aan de kaart toe te voegen, gerelateerd aan het thema van de bruiloft. Deze kaarten kun je vervolgens zelf bij mensen langsbrengen.

Op zoek naar een mooie jurk

Nu de bruiloft geregeld is, kan begonnen worden met de zoektocht naar een prachtige jurk! Je trouwt maar een keer, waardoor je er fantastisch uit wilt zien. Er zijn verschillende bruidszaken, waar men je van advies kan voorzien over mogelijkheden die je hebt. Naar wat voor jurk ben jij op zoek?


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 2311x
Toegevoegd: 12-04-2019 10:46
Gewijzigd: 16-04-2019 16:42

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!