Een feest organiseren in Coronatijd: hoe doe je dat?

Een feest organiseren in Coronatijd: hoe doe je dat?

Een feest organiseren in Coronatijd: hoe doe je dat?Een feestje organiseren is leuk. Maar waar blijf je met een jubileum of een ander gedenkwaardige mijlpaal als je door de maatregelen rondom Corona niet zoveel kan of mag? Hoe zorg je dat een bepaalde dag toch feestelijk aanvoelt of dat je toch een soort feest kan vieren, zonder de maatregelen uit het oog te verliezen?

Waarom een feest op afstand vieren?

We kunnen tijdens de Coronacrisis niet zoveel. Maar moeten we daarom helemaal geen feest meer vieren? Natuurlijk wel, juist nu kan even iets feestelijks je even helpen om los te komen van de waan van de dag. Dus vier wel het feest, maar kies voor een veilige manier. Ook als bijvoorbeeld alle mensen die erbij betrokken zijn verspreid wonen door het land/de wereld, kan dat natuurlijk een reden zijn om het anders aan te moeten pakken. Het feest uitstellen tot alles weer kan, mag en veilig is? Natuurlijk kan dat, maar dan nog is het niet leuk om de echte datum zomaar voorbij te laten gaan. Dus daarom tips hoe je toch kan zorgen voor een feest of feestelijk gevoel, terwijl er eigenlijk niet zoveel kan.


Versieren met een ballonnenboog

Een ballonnenboog kopen is één van de meest opvallende dingen die je kan doen om een omgeving feestelijk aan te kleden. Meestal huur je bogen trouwens en worden deze gewoon bij de deur afgeleverd, kant en klaar. Of het nu om een bedrijfspand gaat of om bijvoorbeeld het huis van het jubilerende echtpaar: een ballonnenboog voor de deur laat meteen zien dat er iets feestelijks aan de hand is. Is de ruimte te klein voor een grote boog, dan kan je ook voor andere ballonnendecoraties kiezen. Een pilaar zou dan de oplossing kunnen zijn.


Heel veel post

Vraag iedereen om post te sturen naar de jarige of het bruidspaar of wie dan ook iets te vieren heeft. Gooi de vraag in alle appgroepen die de mensen kennen. Bel bekenden af of…gooi het op Facebook zodat het hele land eraan mee kan doen! Klein probleempje natuurlijk als de betreffende persoon zelf ook op Facebook zit. Maar bij kleine kinderen kan het echt ontzettend leuk zijn om zoveel kaarten te krijgen en zij lezen het nog niet van tevoren! Bij oudere kinderen of volwassenen kan je dus beter kiezen voor andere manieren van werven. Je kunt ook bijvoorbeeld bij Greetz op internet kijken.


Zoomparty

Toch bij elkaar zijn, al is het op afstand. Zoom is simpel te gebruiken en heel veel mensen zijn er in Coronatijd al mee aan de slag gegaan. Spreek een tijd met elkaar af om elkaar via Zoom te ontmoeten. Koop allemaal zelf een taartje en ga met elkaar aan de koffie en de taart om de sfeer lekker te verhogen. Zing met elkaar een felicitatielied (oké, niet om aan te horen via Zoom, door de verschillende vertragingen…). Spreek allemaal een wens uit. Of kies gewoon voor gezellig kletsen met elkaar. Je kunt het zo gek niet bedenken. Je zou zelfs kunnen kiezen voor een potje Bingo of een ander spel om zo te spelen!


Drive-thru

Zet de jarige voor het raam of buiten in zijn/haar tuin en laat langzaam alle bekenden langs rijden. Ze krijgen op een veilige manier wat lekkers aangereikt en zij zetten hun presentje ergens vanuit het raampje op een tafel, waar iemand het tussendoor weer afpakt. Eventueel met handschoenen aan om het safe te houden. Uiteraard is daarbij een feestelijk aangeklede tuin het leukst. En je kan de mensen vragen om een kleurig vlaggetje aan hun antenne te bevestigen. Zo maak je er echt iets speciaals van! Andersom kan je ook aan buren vragen of er dingen in hun tuin gezet mogen worden en zo de drive thru tot een belevenis maken voor de gasten die langskomen! Wil je het groots aanpakken, dan kan je het beste wel even informeren wat wel en wat niet mag bij de gemeente. Nu zal dat gewoon op een woonerf allemaal wel meevallen, maar woon je aan een doorgaande weg, dan wordt het natuurlijk een heel ander verhaal. Denk dus wel goed na bij wat je doet en verlies nooit de veiligheid uit het oog.

Twee mensen op visite

Het scheelt steeds per week hoeveel mensen je thuis mag uitnodigen. Zijn het er bijvoorbeeld twee? Bedenk eens wie de jarige, bijvoorbeeld, al heel lang niet heeft gezien. Kan zelfs iemand uit een ver verleden zijn. Probeer hiermee contact te leggen en laat hij/zij dan degene zijn die wel naar binnen mag. Gewoon veilig op anderhalve meter afstand. Maar reken maar dat het de feestvreugde verhoogt!

Voordeurfeestje

Er zijn artiesten die zich laten inhuren om gewoon voor het huis een optreden te geven. Hartstikke speciaal toch?! Je kunt hierbij denken aan een zanger, maar voor kinderen is bijvoorbeeld een clown ook een heel leuk idee. Woont de ‘ontvanger’ op een flat? Dan zal je met een hoogwerker aan de slag moeten, maar ook dat moet gewoon kunnen!

Sponsor de horeca

Heerlijk eten laten bezorgen is niet alleen lekker, je sponsort zo ook nog eens de zwaar getroffen horeca. Ideaal dus. Kies voor eten wat de jarige echt lekker vindt. Kies voor exclusief als het bijvoorbeeld om een bruidspaar gaat.

Een wens opschrijven en taartje eten

Iedereen die de jarige iets wil toewensen komt dit met stoepkrijt op een afgesproken tijdstip (om drukte te voorkomen) opschrijven voor het huis. Veel leuker is het natuurlijk als het bruidspaar, bijvoorbeeld, de wensen kunnen houden. Je zou dus ook kunnen vragen of iedereen zijn/haar wens opschrijft op een a4 en deze in een hoesje wil stoppen. Ze kunnen dan op de afgesproken tijd hun wens in een map doen. Tegelijk kan je op een tafeltje een taartje neerzetten en wat te drinken. En je kan er zelfs voor kiezen om dan op afstand dus even te kletsen. Zorg voor ruime tijden tussen de verschillende huishoudens die langskomen. Zorg voor schone spullen en hanteer echt de hygiëneregels. En blijf op afstand, ook al is het buiten!

Wake up call

Een wake up call, maar dan in de letterlijke betekenis! Spreek met mensen af om bijvoorbeeld om zeven uur ’s ochtends de jarige of het bruidspaar wakker te zingen. Uiteraard vraag je de buren erbij, om zo te voorkomen dat er klachten komen. Iedereen houdt zich keurig aan de anderhalve meter afstand. Zing, speel muziek en maak veel kabaal! Een trompet, trommels en dat soort zaken helpen hier enorm bij. Alleen van zachte stemmen en een akoestische gitaar zal iemand niet zo snel wakker worden, waarschijnlijk… Laat eventuele kinderen ook maar lekker hun gang gaan met van die heerlijke verjaardagsfluitjes. Zo is de dag meteen feestelijk begonnen. Of ze zich in eerste instantie ook feestelijk voelen hangt natuurlijk van hun ochtendhumeur af…


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Wil
Aantal keer gelezen: 2107x
Toegevoegd: 30-12-2020 16:45
Gewijzigd: 31-12-2020 09:45

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!