Lat relatie, wat het is en de voordelen

Lat relatie, wat het is en de voordelen

Lat relatie, wat het is en de voordelenWeet je wat een lat relatie is en wat de voordelen ervan zijn? We leggen het je in dit artikel uit. Misschien is het wel wat voor jou. Steeds meer mensen kiezen voor een lat relatie en jij ontdekt met dit artikel waarom zij die keuze maken.

Lat relatie, wat is dat?

Als je aan een lat relatie begint dan wil dit zeggen dat je er niet voor kiest om samen te gaan wonen met je partner. De redenen om een lat relatie aan te gaan kunnen nogal verschillen, het kan liggen aan de woonplaats, het kan ook liggen aan het werk dat je doet en kinderen kunnen ook een rol spelen om een lat relatie aan te gaan. Je hebt mensen die bewust hebben gekozen voor een lat relatie, zodat ieder op zichzelf kan blijven wonen. Je ziet dat er steeds meer mensen zijn die kiezen voor een lat relatie, je kunt bijna zeggen dat er van de 10 mensen 1 aan een latrelatie begint.

Lat relatie wil alleen maar zeggen dat twee partners op verschillende plaatsen leven terwijl je toch samen een relatie hebt. Wat je vaak hoort zeggen is dat als je een lat relatie hebt je meestal ver uit elkaar woont, dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Het komt ook wel voor dat je partners hebt met een lat relatie die in dezelfde straat wonen. Omdat het internet de laatste jaren erg in opkomst is geweest zie je dat ook mensen uit andere streken elkaar hebben gevonden, als je in een bepaalde streek woont en je leert dan iemand anders kennen dan is het helemaal niet makkelijk om deze streek te verlaten. Als je dit meemaakt en je wilt ook de relatie niet verbreken zou een lat relatie een goede oplossing kunnen zijn.

Lat relatie voordelen

Als je samen met je partner aan een lat relatie gaat beginnen heb je het voordeel dat je als persoon je eigenschappen beter kunt bewaren. Woon je al in een huis als je de lat relatie aangaat dan blijft het in en om het huis allemaal zoals jij het wilt en jij beslist of je iets wilt veranderen. Heb je een lat relatie met je partner dan hoef je met hem niet over de inrichting of het onderhoud van de woning te praten je regelt het allemaal zelf zoals jij het wilt. Ruzie over de afstandsbediening en over wat je zult eten deze dag heb je niet als je met je partner een lat relatie bent aangegaan. Met een lat relatie heb je eigenlijk alle voordelen nog van toen je vrijgezel was, het enige wat er is veranderd is dat je nu wel een monogame relatie hebt. Je bent als je een lat relatie hebt financieel en materieel niet afhankelijk. Ga je een latrelatie aan met je partner dan is de kans groot dat je de dagelijkse conflicten niet meemaakt. De voordelen op een rijtje:

  • Als je voor een lat relatie kiest, dan heb je allbei meer privacy.
  • Bij een lat relatie houd je je eigen woonplaats en meer ruimte in huis.
  • Als je voor een lat relatie gaat, kan dat te maken hebben met je carrière. Je wilt je thuis kunnen concentreren op je werk en wanneer je tijd hebt ga je latten. Je hebt het helemaal zelf in de hand en woont niet samen dus je bezoekt elkaar wanneer het uitkomt. Je kunt je dus volledig concentreren op je werk en na je werk elkaar zien.
  • Sommige mensen willen latten, omdat ze anders niet goed kunnen slapen. Als je een partner hebt die snurkt, dan kun je hierdoor veel wakker liggen en er echt last van hebben. Als je een lat relatie hebt en je slaapt allebei in je eigen huis, dan heb je daar geen last van.
  • Je deelt met elkaar wat je wilt, je leidt je eigen leven thuis en je lat relatie partner heeft ook zijn eigen plek.

Lat relatie nadelen

Heb je een lat relatie met je partner dan heb je natuurlijk niet alleen maar voordelen, er zij ook nadelen aan een lat relatie. Heb je een lat relatie en er zijn problemen dan moet je die ook altijd alleen oplossen. Omdat je elkaar niet elke dag ziet als je een lat relatie hebt zal het opbouwen van een sterke band niet makkelijk zijn. Heb je een lat relatie met je partner en je woont ver uit elkaar dan kunnen de reiskosten een grote rol gaan spelen. Het kan zijn dat het reizen een probleem gaat worden als je een lat relatie hebt en dat je hierdoor elkaar minder gaat zien, dit is niet bevorderlijk voor een relatie wat voor een relatie je dan ook hebt.

Lat relatie in stand houden

Om een latrelatie in stand te houden is dit hetzelfde als bij een andere relatie, namelijk dat je moet zorgen dat je voldoende tijd voor elkaar hebt. Je woont met een lat relatie niet samen dus je kunt het beste zaken zoals een uitstapje en de bezoekgelegenheden goed plannen. Je kunt ook gebruik maken van het internet om samen meer in contact te komen met elkaar als je een lat relatie hebt, je kunt skypen met elkaar maar ook videochatten is mogelijk. Als je een lat relatie hebt heb je natuurlijk ook een vriendschapsrelatie, je moet er altijd voor elkaar zijn om de lat relatie in stand te houden. Ook als je een lat relatie hebt is het fijn om een luisterend oor in de buurt te hebben, iemand die naar je problemen luistert.

Inhoud lat relatie

Als je een lat relatie hebt woon je niet bij elkaar, dit wil natuurlijk niet zeggen dat je jezelf niet moet houden aan de regels van een gewone relatie. De romantiek in een lat relatie is hetzelfde als in iedere relatie, je kunt het beste romantische aangelegenheden plannen en minstens eenmaal in de week seks hebben met elkaar. Ben je aan een lat relatie begonnen dan is het belangrijk dat je niet tegen elkaar liegt. Je moet in een lat relatie nooit liegen tegen je partner over wat je doet en waar je bent geweest. In een goede, stabiele relatie kun je alles gewoon uitleggen.

Lat relatie, niet voor iedereen

Een lat relatie is niet voor iedereen weggelegd, heb je bijvoorbeeld vertrouwensproblemen ten opzichte van je partner dan is het zeker geen goed idee om een lat relatie te beginnen. Als je het alleen zijn snel beu bent of je bent een beetje bang om alleen te zijn ook dan hoef je niet aan een lat relatie te denken. Heb je een partner die regelmatig verzorging nodig heeft dan is een lat relatie ondenkbaar. Kom je financieel alleen niet rond, omdat de kosten te hoog zijn voor jou alleen, dan kun je beter maar geen lat relatie beginnen.

Lat relatie, voorbereidingen

Wil je een latrelatie aangaan en je hebt kinderen dan is het verstandig om dit van te voren goed met je kinderen te bespreken. Je zult al snel merken dat je kinderen er niet op zitten te wachten dat je een lat relatie wilt beginnen. Voor de kinderen heeft een lat relatie weinig voordelen en kinderen houden ook de situatie van leeftijdsgenoten in de gaten. Wil je een lat relatie beginnen en je maakt de kinderen duidelijk dat zij op de eerste plaats blijven, dan zal het een stuk makkelijker zijn om een lat relatie te beginnen. Dat jij een lat relatie wilt aangaan is niet wat de kinderen verzonnen hebben, maar naar de mening van de kinderen zul je wel moeten luisteren.

Lat relatie kiezen

Op het moment zie je dat gescheiden mensen en ouderen steeds vaker voor een lat relatie kiezen. De reden die je hiervoor zou kunnen bedenken is dat een gewone relatie die ze al achter de rug hebben geen stand heeft gehouden. Er is op zich niets mis met een lat relatie als je van te voren maar goede afspraken maakt en je hier ook aan houdt. Het is echt niet zo als een lat relatie niet heeft gewerkt met je partner een gewone relatie wel zou hebben gewerkt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 7548x
Toegevoegd: 17-08-2015 13:52
Gewijzigd: 24-08-2015 21:45

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!