Hawaii kust

Hawaii, Verenigde Staten van Amerika

Hawaii kustHawaii is een staat van de Verenigde Staten van Amerika en bestaat uit 137 vulkanische eilanden en atollen. De eilanden zijn gelegen in de Stille Oceaan en de meeste zijn niet groot en onbewoond. In totaal telt de staat Hawaii ruim 1.300.000 inwoners. We vertellen je in dit artikel meer over Hawaii, Verenigde Staten van Amerika en we geven eveneens enkele reisadviezen.

Hoe is Hawaii ontstaan?

De plaats waar Hawaii nu ligt is een zogenaamde hotspot. Vanuit het binnenste van de aarde komt op deze plek magma naar boven als lava. Hierdoor komt de aardkost in beweging en daardoor zijn de Hawaïaanse eilanden ontstaan. Ze zijn dus van vulkanische oorsprong. Momenteel zijn veel van de vulkanen nog actief en sommigen hebben zelfs continue uitbarstingen. Over 10.000 jaar zal er weer een nieuw eiland bijkomen, want een nieuwe vulkaan werkt zich nu naar de zee-oppervlakte.

Historie

Sinds het jaar 400 wordt Hawaii , Verenigde Staten van Amerika bewoond door Polynesiërs die naar alle waarschijnlijkheid afkomstig zijn van de Marquesaeilanden. uit Tahiti zijn er 700 jaar later ook nog andere groepen naar de staat gekomen. In 1778 werden de eilanden ontdekt door de Europese ontdekker James Cook. Rond 1810 werden de eilanden op een gewelddadige manier verendigd tot het koninkrijk Hawaii. Tot 1893 is het koninkrijk afhankelijk gebleven, maar daarna werd het tot 1898 een republiek. Na dat jaar behoorden de eilanden tot de Verenigde Staten en werden ze gezamenlijk Territorium Hawaii genoemd. In de negentiende eeuw zijn er veel arbeiders uit Japan, China, de Fillipijnen en Portugal naar het eiland getrokken en de oorspronkelijke bevolking raakte in de minderheid. Vanaf het jaar 1959 is Hawaii met instemming van de bevolking een staat geworden van de Verenigde Staten van Amerika.

Natuur

De eilanden van Hawaii bestaan voornamelijk uit vulkanen en een bergachtig landschap. Twee bekende bergen zijn de Mauna Kea en de Mauna Loa. Planten en dieren hebben het eiland in het verleden vele jaren eerder bereikt dan de mens en daar zijn nog sporen van terug te vinden. Een groot aantal planten en dieren is al uitgestorven, maar er zijn nog verschillende bedreigde diersoorten in Hawaii te vinden. Het weer in Hawaii is nagenoeg het gehele jaar door hetzelfde met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. De inwoners onderscheiden daarom ook slechts twee seizoenen, namelijk de zomer en de winter. Op de vulkanen Manu Kau en Manu loa is het echter een stuk kouder en hier valt in de winter zelfs regelmatig sneeuw.

Cultuur

In Hawaii, Verenigde Staten van Amerika is de Hawaïaanse taal pas ontwikkeld tussen 1820 en 1826. Voor die tijd communiceerde de bevolking door middel van zang en dans. Vanaf 1830 werd er echter steeds minder Hawaïaanse gesproken en gingen de inwoners over op Engels. Op de scholen in Hawaii wordt tegenwoordig echter wel nog steeds les gegeven in de Hawaïaanse taal. De oorspronkelijke Hawaïnen staan bekend om hun vriendelijke aloha-geest en vaak zie je dit ook nog terug bij de lokale bevolking. Kenmerkend voor Hawaii zijn het muziekinstrument ukelele, kleding met gekleurde bloemmotieven en de bloemenkrans.

Reizen naar Hawaii

Als je op zoek bent naar een waar vakantieparadijs, moet je zeker een vakantie boeken naar Hawaii, Verenigde Staten van Amerika. De prachtige natuur, het heerlijke klimaat en de  vriendelijke bevolking geven je een echt vakantiegevoel. Elk eiland heeft haar eigen kenmerken en het beste is dan ook om te kiezen voor een rondreis. Hieronder lees je meer over de zes belangrijkste eilanden van Hawaii.

Hawaii (Big Island)

Het grootste eiland van de staat Hawaii heeft precies dezelfde naam. Om verwarring te voorkomen wordt het eiland daarom ook wel Big Island genoemd. Er zijn vijf indrukwekkende vulkanen te vinden en twee hiervan zijn nog actief. Het oosten van het eiland staat bekend om de fantastische regenwouden en watervallen. Vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan het Mauna-Kea-observatorium waar je de grootste telescopen ter wereld kunt vinden.

Oahu

De hoofdstad van Hawaii - Honolulu - is gelegen op het eiland Oaho. Dit is een zeer toeristische plaats en je kunt hier heerlijk shoppen en uitgaan. Aan de kust in het noordwesten van het eiland kun je goed terecht als je wilt surfen, want hier staan vaak hoge golven. Verder kun je een mooie wandeling maken over de boulevard Waikiki Beach en de marinebasis Pearl Harbor bezoeken.

Kauai

Op het eiland Kauai vind je schitterende natuur en de 900 meter diepe Waimea Canyon. Vele films zijn op dit eiland opgenomen en het is dan ook zeker de moeite van het bezoeken waard. Wil je de natuur nog meer bewonderen en echt de wildernis induiken? Breng dan een bezoekje aan het fantastische Napali Coast State Park!

Maui

Een ander Hawaïaans eiland waar je kunt genieten van de natuur is het eiland Maui. Hier vind je ook prachtige stranden en je kunt snorkelen bij de vulkaankrater Molokini. Aan de noordkust vind je hoge golven en dit is dan ook een perfecte plaats om te surfen. Verder kun je ook gaan winkelen of feesten in de verschillende winkelcentra en uitgaansgelegenheden.

Molokai

Een eiland dat minder wordt bezocht door toeristen is het eiland Molokai. Toch is het een fantastisch eiland om te bezoeken, omdat je hier nog het typische plattelandsleven van Hawaii kunt vinden. Ook kun je een bezoekje brengen aan de mooie stranden, de fantastische parken of de indrukwekkende kliffen.

Lanai

Het eiland Lanai is voornamelijk bekend om de grootste ananasplantage ter wereld die hier tot 1992 te vinden was en wordt daarom ook wel het Ananaseiland genoemd. Lanai is het eiland met het kleinste aantal inwoners en wordt weinig bezocht door toeristen. Hier kun je in alle rust genieten van je vakantie. Je vindt hier nog de charme van het oude Hawaii en je kunt heerlijk relaxen in de stad Lanai City of op een van de geweldiige golfbanen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 8508x
Toegevoegd: 27-09-2015 13:57
Gewijzigd: 29-09-2015 20:31

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!