stier sterrenbeeld

Het sterrenbeeld Stier

stier sterrenbeeldIn dit artikel kun je lezen over de sterrensamenstelling, geschiedenis en het persoonlijkheidsprofiel van het sterrenbeeld Stier. Stier is het tweede sterrenbeeld in de Dierenriem. Je bent een Stier als je geboren bent tussen 21 april en 21 mei.

Sterrenbeeld Stier

Van 21 april tot 20 mei

Het sterrenbeeld Stier is het tweede sterrenbeeld. Heel lang geleden rond de klassieke tijd zagen mensen voor het eerst dat de sterren symbool stonden voor een woeste stier met lange hoorns. Omdat de symbolische stier een van de krachtigste wezens van alle sterrenbeelden was geloofde het volk uit de klassieke tijden dat het Zeus zelf was, de oppergod uit de Griekse mythologie.

Zeus zou het gedaante van een stier hebben aangenomen om zo de vrouw ‘Europa’ te kunnen veroveren. Dit was de dochter van de koning van Phenicia. Toen Europa in het veld bloemen aan het plukken was besloot Zeus zich te veranderen in een witte Stier. Europa zag hoe mannelijk en sterk het dier was en besloot op de rug van de Stier te gaan zitten, deze kans nam Zeus om haar mee te nemen naar het eiland Kreta. Hier leefden ze samen verder, ze kregen zelf drie kinderen: koning Minas van Kreta, koning Rhadomathes van de Cycladen en prins Sarpedon van Lycia.

Sterrensamenstelling van sterrenbeeld Stier

De helderste ster van het sterrenbeeld Stier kan gezien worden als de oranje reuzen zon ‘Aldebaran’. Deze ster ziet er anders uit dan de meeste sterren en valt hierdoor op, het is de ster die het oog van de Stier voorstelt. De ster Aldebaran staat ook relatief dicht bij ons zonnestelsel, met een afstand van ongeveer 65 lichtjaar. Een andere ster die opvalt en belangrijk is in het sterrenbeeld stier is een duidelijke blauwe ster die aan het puntje van de meeste Noordelijke hoorn van de stier staat.

Het sterrenbeeld Stier is de hoogste afbeelding van de aardse goddelijkheid. Dit is afgeleid van de sterrencluster Pleiades die te vinden is in het sterrenbeeld zelf. De sterrencluster Pleiades bestaat uit 6 verschillende sterren die enorm dicht bij elkaar lijken te staan, terwijl ze in realiteit juist honderden lichtjaren van elkaar vandaan te vinden zijn.

Persoonlijkheidsprofiel sterrenbeeld Stier

Een persoon met het sterrenbeeld Stier heeft een grote kans om veel vrienden te maken het leven, en zullen andere het leven bijna nooit moeilijk maken. Stieren zijn extreem geduldige mensen, en bovendien erg betrouwbaar. Als een Stier zegt dat hij of zij ergens gaat zijn of iets gaan doen, dan kun je er op rekenen dat dat ook daadwerkelijk zal gebeuren!

Een Stier heeft vaak het geluk om uit te blinken op zakelijk niveau, dit komt door een passie die gedreven wordt door een sterke behoefte op veiligheid en zekerheid in het leven. Een Stier krijgt dit over het algemeen voor elkaar door een strakke planning te maken en door oog voor detail te hebben. De Stier is vaak een sociaal persoon, en zal proberen zijn of haar waarde en inzet te tonen wanneer dit kan.

Een persoon met het sterrenbeeld Stier heeft ook een aantal negatieve trekjes, zo worden deze mensen vaak gezien als bezitterig en inflexibel. Door de sterke passie die de Stier helpt in de zakenwereld komen er ook vaker dan eens karakter eigenschappen zoals gierigheid en een gebrek aan creativiteit naar boven. Dit gaat gepaard met koppigheid.

Positieve eigenschappen Stier

De Stier een erg betrouwbaar voor de mensen om hem of haar heen, wat samen gaat met een enorm groot gevoel voor geduld. De Stier is ook een sociaal persoon die aardig en liefdevol is. Als het moet kan de Stier zich in zijn of haar werk verplaatsen en zo van grote hulp zijn, hierdoor is de Stier van grote waarde binnen iedere werkomgeving.

Negatieve eigenschappen Stier

Een persoon geboren onder het sterrenbeeld Stier kan wel eens wat jaloerser zijn dan andere. Deze jaloezie komt vaak naar boven met mentale stijfheid. Gierigheid en egoïsme kunnen een probleem vormen voor de Stier, gelukkig is hier aan te werken. Omdat de Stier een groot doorzettingsvermogen kan bezitten kunnen problemen zoals gierigheid en egoïsme overmeesterd worden.

Carrière en geld

Stabiliteit is het sleutelwoord voor het sterrenbeeld Stier. Omdat een Stier veel waarde hecht aan geld en de mogelijkheden van geld, zal hij of zij ook hard werken om meer te verdienen. Op het werk zelf is de Stier een harde werken waar op gerekend kan worden. De Stier doet het werk grondig en met geduld. Een Stier zal niet opgeven wanneer hij of zij eenmaal is begonnen aan een project, dit komt omdat de Stier grote waarde ziet in zichzelf, en vooruit kijkt naar mogelijke beloningen. Dit zijn de twee grote drijfveren voor de Stier. Deze mensen houden ervan om omringt te zijn door materiële voorwerpen met waarde, lekker eten en luxe. Omdat ze het werk zien als een manier om dit allemaal te bereiken nemen ze het altijd erg serieus. Dit zorgt ervoor dat rekeningen altijd op tijd betaald zijn, en dat er zelfs nog wat geld over blijft. Beroepsvelden die goed bij het sterrenbeeld Stier passen zijn agricultuur, verzorgkunde, educatie en constructie.

Met wie kan een Stier goed overweg?

Het sterrenbeeld Stier gaat goed overweg met verschillende andere sterrenbeelden. Zo zijn de Maagd en een Weegschaal geschikte matches voor een Stier. Verder gaat een Stier enorm goed samen met een Schorpioen en een Leeuw. Hiervan is de Leeuw de meest geschikte match voor de Stier.

De beste match voor een Stier

De beste match voor een Stier is de Leeuw. Deze combinatie van personen werkt vaak ongelooflijk goed omdat de verschillende karakter eigenschappen goed met elkaar samenwerken. Beidde sterrenbeelden tonen grote seksuele aantrekkingskracht en een enorme fysieke kracht. Deze eigenschappen zijn van groot belang voor beidde sterrenbeelden.

De slechtste match voor een Stier

De slechtste match voor een vaak bezittelijke persoonlijkheid met het sterrenbeeld Stier is de vrije en liberale Boogschutter. De jaloerse Stier botst met de open en vrije levenswijze van de Boogschutter. De Boogschutter kan niet in bezit zijn van een ander; vrijheid is voor hen heel belangrijk. Door deze twee tegenovergestelde levensstijlen botsen de Stier en de Boogschutter op bijna elk gebied. Waar de Stier liever rust en een gezellige avond beleeft met zijn of haar partner gaat de Boogschutter liever op avontuur uit met zo veel mogelijk mensen. Ook al is de match niet perfect, ware liefde overkomt elke combinatie.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Samuel
Aantal keer gelezen: 4764x
Toegevoegd: 18-08-2016 15:58
Gewijzigd: 01-09-2016 13:22

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!