tweelingen

Het sterrenbeeld Tweelingen

tweelingenIn dit artikel kun je lezen over de sterrensamenstelling, geschiedenis en het persoonlijkheidsprofiel van het sterrenbeeld Tweelingen. Tweelingen is het derde sterrenbeeld in de Dierenriem. Je bent een Tweeling als je geboren bent tussen 21 mei en 21 juni.

Sterrenbeeld Tweelingen

Van 21 mei tot 21 juni
Het sterrenbeeld Tweelingen is het derde sterrenbeeld. Het sterrenbeeld Tweelingen staat het meest bekend om de twee grote duidelijke sterren die deel van het geheel uitmaken. Deze sterren heten ‘Castor’ en ‘Pollux’. Dit zijn de namen van de tweelingen uit de klassieke mythologie. Omdat de twee duidelijke sterren altijd samen in de lucht werden gezien werden ze naar de tweelingen uit de oude verhalen genoemd.

Sterrensamenstelling van sterrenbeeld Tweelingen

Het sterrenbeeld Tweelingen is helemaal niet moeilijk om te vinden, dit komt door de twee duidelijke sterren Castor en Pollux. Het enige wat moet gebeuren om de Tweeling in de lucht te zien is het vinden van deze twee sterren. Deze sterren staan symbool voor de hoofden van de Tweelingen. Onder de twee sterren is de rest te vinden die de armen en benen van het sterrenbeeld aftekenen. Pollux is Tweeling aan de rechterkant van het sterrenbeeld, deze ster is ook meteen de duidelijkste ster voor ons zonnestelsel dat bij een sterrenbeeld hoort. De Tweeling is een van de enige sterrenbeelden die daadwerkelijk op de het symbool lijkt waar het voor staat.

Door de geschiedenis heen hebben meerdere volken het sterrenbeeld de Tweeling gezien, en er verschillende verhalen omheen verzonnen. Zo geloofden de klassieke Grieken dat de tweelingen de kinderen Castor en Pollux waren, de zonen van de Griekse oppergod Zeus en Leda. De Romeinen geloofden ook dat het sterrenbeeld symbool stond voor twee broeders, Remus en Romulus. Dit zijn volgens de Romeinse mythologie de oprichters van Rome. In beidde versies van het verhaal achter het sterrenbeeld Tweeling zijn de kinderen opgevoed door een centaur genaamd Chiron.

Persoonlijkheidsprofiel sterrenbeeld Tweelingen

Een persoon geboren onder het sterrenbeeld Tweelingen heeft een aantal handige eigenschappen die hem of haar kunnen helpen in het leven. Zo kan een Tweeling zich goed aanpassen aan de meeste situaties. Dit komt door de flexibele manier van leven die de Tweeling vaak beoefend. Door het behouden van een koel hoofd en door open te staan voor verandering kunnen Tweelingen obstakels en puzzels snel oplossen. Een Tweeling kan het beste maken van verschillende slechte situaties.

Tweelingen zijn over het algemeen welbespraakt en erg veelzijdig. Dit komt door een een leergierig karakter waar de Tweeling bekend om staat. Door de veelzijdige natuur van de Tweeling kan hij of zij zowel een intellectueel als een romanticus zijn. Door het aanpassingsvermogen zijn Tweelingen over het algemeen mensen die op verschillende plaatsen geaccepteerd worden. Tweelingen zijn geboren praters.

De Tweelingen hebben natuurlijk ook wat slechte eigenschappen waar aan gewerkt kan worden. Zo kunnen Tweelingen bekend komen te staan om de dubbele personaliteit. De veelzijdigheid kan leidden tot een abrupte verandering in emoties. Ook staan Tweelingen bekend om wel eens een discussie te beginnen, slechts omdat ze daar zin in hebben.

Positieve eigenschappen sterrenbeeld Tweelingen

Een Tweeling is een enorm veelzijdig persoon en kan zich hierdoor ook met gemak aan verschillende situaties aanpassen. Ook zijn deze personen snelle en slimme praters. Tweelingen zijn vaak beleefd, charmant en stralen veel energie uit. Ze kunnen de hele ruimte opeisen als ze binnenkomen, en zijn totaal geen muurbloempjes.

Negatieve eigenschappen sterrenbeeld Tweelingen

Een Tweeling kan zich al snel opgesloten voelen door nerveuze gevoelens en stress. Deze personen zijn vaak ook inconsequent en bijgelovig. Dit komt door een veelzijdige manier van leven. Dit stralen ze zelden uit, omdat ze vaak een zelfverzekerde look hebben. Soms kan dit elkaar in de weg zitten, omdat anderen niet goed kunnen inschatten hoe de Tweelingen zich daadwerkelijk voelen.

Carrière en geld Tweelingen

De beste baan voor Tweelingen is een baan die intellectueel denken stimuleert. Tweelingen zijn vaak vaardig, inventief en slim. Hun baan moet daarom dynamisch en uitdagend zijn. Tweelingen hebben een hekel aan om dezelfde taak keer op keer uit te voeren. Ze willen verandering. Een aantal goede beroepen voor mensen met het sterrenbeeld Tweeling zijn leraar, uitvinder, journalist, schrijver en advocaat. Dit zijn slechts voorbeelden, elk carrière met uitdaging, communicatie en een druk schema is goed voor de Tweeling.

Veel Tweelingen geloven dat geld een noodzakelijk kwaad is, het is daar om van te leven, maar niets meer. Tweelingen hechten niet veel waarde aan het hebben van veel geld omdat ze vaak niet zo materialistisch zijn. Voor Tweelingen is het belangrijk om bezig te zijn. Ze zitten niet graag te niksen. Met ontzettend veel geld hoeven ze niets meer te doen, maar hier zien ze geen uitdaging in. Het is ook voor de mentale gezondheid van Tweelingen vaak goed om het druk te hebben.

Met wie kan een Tweeling goed overweg?

De Tweeling kan vanwege de specifieke eigenschappen van het sterrenbeeld met een groot aantal andere sterrenbeelden goed overweg. De Waterman en de Leeuw zijn, na de Weegschaal, de meest geschikte matches voor de Tweeling. Ook een andere Tweeling werkt goed samen met een Tweeling. De beste match voor een Tweeling is de Weegschaal, omdat ze elkaar goed aanvoelen en aanvullen in hun relatie.

De beste match voor Tweelingen

De Tweeling gaat het beste overweg met de Weegschaal. Het is een perfecte combinatie die niet veel andere sterrenbeelden met elkaar delen. De Tweeling gaat zo goed samen met de Weegschaal omdat deze personen elkaar door en door snappen. Beiden sterrenbeelden hebben weinig met stilte, rust en alleen zijn, terwijl sommige andere sterrenbeelden deze persoonlijkheid juist vaak vertonen.

De slechtste match voor Tweelingen

Een Tweeling heeft een goed vermogen om zich aan te passen aan een omgeving of een persoon, en de meeste andere sterrenbeelden gaan dus goed samen met de Tweeling. De Maagd is echter een sterrenbeeld dat niet goed overweg gaat met de Tweeling. Dit komt omdat de Tweeling veel te actief is voor het karakter van de Maagd. De Maagd is vaak verlegen, rustig en meer op de achtergrond aanwezig, terwijl een kenmerk van de persoonlijkheid van een Tweeling drukte is. Deze combinatie gaat niet vaak goed samen. Toch kan ware liefde alles aan. Als jij in een relatie zit met iemand die niet goed bij je past qua sterrenbeeld betekent dit niet dat jullie niet gelukkig kunnen zijn samen. Er zullen zeker wel wat problemen ontstaan in de relatie, maar dat is vaak het geval in iedere relatie. Als jullie sterk zijn, goed luisteren naar elkaar en van elkaar houden komen jullie samen sterker uit elke discussie dan dat jullie ooit eerder waren.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Samuel
Aantal keer gelezen: 6635x
Toegevoegd: 18-08-2016 15:50
Gewijzigd: 21-08-2016 21:37

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!