Hoe gezond is honing?

Hoe gezond is honing?

Hoe gezond is honing?Veel mensen vragen zich af hoe gezond honing is. Je kunt honing op verschillende manieren nuttigen, maar veel mensen gebruiken honing in de thee, vaak in plaats van suiker. Je kunt honing gerust dagelijks gebruiken. Krijg je er echt veel energie van en is honing echt zo gezond als veel mensen je graag doen geloven?

Honing vroeger en nu..

Als we terug gaan in de tijd dan komen we het gebruik van honing ook al tegen. Duizenden jaren geleden werd honing namelijk al gebruikt om te eten en verwerkt in drinken. Het geeft het geheel een meer zoete smaak en het is ook erg  gezond. Honing is zoet en gezond, dat is wat er over honing in het algemeen wordt gezegd. Velen vragen zij zich echter af wat er hiervan waar is.

Waarom is honing gezond?

Honing kan gezien worden als een soort natuurlijke zoete stroop, je kunt dit gebruiken als een natuurlijke suiker. De suikers die aanwezig zijn, zijn glucose en fructose. Er zitten ook diverse mineralen en vitaminen in en het is daarom een natuurlijk en gezond product. Deze natuurlijker suikers geven je veel energie. Je krijgt van honing een energie boost en het geeft je ook langdurige energie. Dit komt door de natuurlijke suikers die je hierin kunt vinden. Glucose is een suiker die erg snel door je lichaam opgenomen wordt en dit zorgt voor de snelle energie boost die je van de honing krijgt. Dan is er nog de fructose. Voor fructose geldt dat het wat langer duurt voordat deze in je lichaam wordt opgenomen. En juist dat zorgt voor een langdurige energie.

Antioxidanten voor je gezondheid

Je gehele gezondheid wordt versterkt door antioxidanten. Deze zijn erg belangrijk, zodat je lichaam beschermd wordt tegen slechte invloeden van buitenaf. In honing zitten juist veel antioxidanten die je lichaam nodig heeft. Maar honing heeft ook een antibacteriële werking. Maar dat is nog niet alles, want honig is ook wateraantrekkend. Het kan vocht uit de lucht opnemen. Vroeger werd honing dan ook gebruikt bij de behandeling van mensen die open wonden hadden. De wond bleef hierdoor ook langer vochtig en littekens konden hierdoor voorkomen worden.

Inzet van honing

Voor je gezondheid kan honing voor verschillende doeleinden worden ingezet. Als je last hebt van keelpijn dan kan honing de keel verzachten. Je kunt een drankje maken van honing samen met een beetje citroensap en vaak is dat al voldoende. Je moet het dan wel goed met elkaar mixen en dan om de paar uur een eetlepel van het drankje nemen. Dit drankje zorgt door de honing en de citroen ook dat de keel schoon wordt gehouden. Een eenvoudig middel dat je zelf kunt maken als je last hebt van keelpijn, waarbij je niet bang hoeft te zijn voor vervelende bijwerkingen zoals dat kan zijn bij medicatie.

Honing en warme melk

Als je niet goed kunt slapen dan kan honing met warme melk helpen. Als je goed wilt functioneren dan heb je een goede nachtrust nodig en dit kan gerealiseerd worden door warme melk met honing te drinken. Het werkt ontspannend en ook bevordert deze drank een betere nachtrust. Heel eenvoudig klaar te maken, melk opwarmen, honing er bij en drinken maar.. Wel even af laten koelen natuurlijk! Je zult merken dat je hierdoor wat rustiger wordt en daardoor wordt het ook wel aangeraden om kinderen een beker warme melk met honing te geven, zodat zij beter kunnen slapen, ook wanneer ze bijvoorbeeld verkouden zijn. Honing met warme melk is een eenvoudig en veilig middel, dat je zonder gevaar voor bijwerkingen kunt geven ook aan kinderen.

Vijf redenen om honing te gebruiken

Er zijn een aantal redenen om honing te gebruiken. De eerste reden is dat het naast dat het erg lekker is, ook erg gezond is. Het heeft een bacterieremmende werking en tevens ook een schimmelremmende werking. Dit komt door de enzymen die de bijen aan de honing hebben gegeven. Het kan je verlichting bieden bij een maagzweer, maar ook bij keelpijn en bij een bacteriële darminfectie. Ook kan het op wondjes op de huid gesmeerd worden voor een genezende werking.

De tweede reden om honing te gebruiken is vanwege de bescherming tegen hart- en vaatziekten. Honing zit vol met flavonoïdes en antioxidanten. De derde reden is, dat honing je uithoudingsvermogen verhoogt, ook de sportprestaties worden hierdoor beter. Dit komt omdat de honing de glycogeenvoorraad in de spieren langer op peil kan houden. Tevens wordt door het gebruik van honing de herstelperiode na het sporten korter en daar kun je dus ook van profiteren als je beter wilt presteren.

Honing reguleert de bloedsuikerspiegel. Dit heeft te maken met de juiste balans van fructose en glucose die zich in de honing bevinden. Je moet honing dan ook niet vergelijken met suiker. Als laatste reden is honing goed om te gebruiken, omdat het een probiotioca is. Het houdt tevens ook nog je darmflora in balans. Er zijn een aantal honingsoorten waarin je grote hoeveelheden ‘vriendelijke’ bacteriën vindt. Het gaat dan over de zes soorten lactobacilli en vier soorten bifidobacteria. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen en dit is goed nieuws, want honing is echt gezond. Als je graag een smaakje wilt geven aan je thee, kun je nu dus honing kiezen, want dit is lekker en gezond!

Hoesten? Honing biedt de oplossing

Moet je veel hoesten en kom je er maar niet vanaf? Probeer het dan eens met honing. Met name de boekweithoning is een goede keuze. Als je deze honing neemt, voordat je naar bed gaat, dan slaap je ook beter. Dus voor mensen die met name in de nacht moeten hoesten, neem een lepel honing voordat je gaat slapen en zorg er voor dat je de nacht rustig door kunt komen. Dat is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor de medebewoners!

In balans blijven met honing

Dankzij honing kan je lichaam beter in balans blijven. De honing is gezond en helpt ook bij het herstellen en bij het voorkomen van onevenwichtigheden in je lichaam. Honing geeft je energie. En al deze energieën worden beter in balans gebracht en gehouden.

Een stralende huid met honing

De huid heeft er baat bij als je honing gaat nuttigen. Dit heeft te maken met de antibacteriële eigenschappen van de honing. Je huid zal zacht aanvoelen en daarnaast ook meer stralen. Probeer het maar eens een tijdje uit. En wie weet krijgt jouw huid binnenkort ook wel een heel natuurlijke uitstraling, niet uit een potje of tube, maar door het gebruik van honing. Honing kun je veilig voor verschillende kwaaltjes inzetten. Honing is veelzijdig in het gebruik en je kunt er veilig zelf problemen mee oplossen. 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: IngeV
Aantal keer gelezen: 10894x
Toegevoegd: 03-03-2015 12:18
Gewijzigd: 15-08-2015 20:34

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!