Maak koken, drinken én dineren nóg aangenamer!

Maak koken, drinken én dineren nóg aangenamer!

Maak koken, drinken én dineren nóg aangenamer!Zorg ervoor dat jouw keuken en eethoek alles bevatten wat je hartje begeert. Je gasten weten niet wat ze zien, ruiken en proeven wanneer jij hen jouw persoonlijke creaties voorschotelt!

De echte keukenprins(es) weet precies wat zijn of haar gasten lekker vinden. Met enige kennis en kunde over kokkerellen moet het dan ook geen punt zijn om de heerlijkste en meest uitgebreide gerechten op tafel te zetten! Natuurlijk mogen zowel warme als verfrissende dranken hierbij niet ontbreken. Dit houdt in dat je een heleboel verschillende zaken in huis dient te hebben om je van je meest culinaire kant te laten zien. Uiteraard heb je de juiste ingrediënten nodig maar ook borden, bestek, pannen, schalen en glazen om jouw keukencreaties optimaal te bereiden en presenteren. Daarom bieden we je maar wat graag een overzicht met alle zaken die aan jouw kook- en eetgeluk niet mogen ontbreken!

Pannen

Ben je al onder de pannen? Hartstikke mooi! Misschien bezit je al een uitgebreide pannenset die een praktische standaarduitrusting biedt. Maar wellicht moet daar nog een wok of een braadpan bij? Ga na welke gerechten je met welk kookgerei bereidt en welke pannen daarmee nog aan jouw set dienen te worden toegevoegd. Kijk bij het aanschaffen van pannen altijd of ze te gebruiken zijn op jouw kookstel; sommige modellen zijn slechts geschikt voor inductie, anderen enkel voor gas. Gelukkig zijn er ook pannen die met beide systemen gebruikt kunnen worden.

Glazen

Goede wijn behoeft geen krans. Maar ook andere dranken passeren de revue als je gasten hebt - of zelf dorst krijgt, natuurlijk! De een houdt misschien meer van water, de ander van sap of een cocktail. Voor iedere drank heb je een apart soort glas nodig, om iedere verfrissing volledig tot zijn recht te laten komen. Zeker in het geval van wijn is de vorm van de kelk zeer belangrijk. Houd een dergelijk glas overigens altijd aan de steel vast, zodat je de temperatuur van het druivennat niet negatief beïnvloedt!

Uiteraard heb je voor water, whiskey en vele andere dranken een ruime keuze uit verschillende tumblers en longdrinkglazen. Dankzij de ruime keuzemogelijkheden op het gebied van glaswerk kun je eenvoudig diverse sets uitzoeken die qua stijl volledig overeenkomen met jouw unieke smaak. Proost!

Servies

Naast transparante bekers heb je ook egaal servies nodig. Borden, schalen, mokken en schotels, hoewel sommige onderdelen ook van glas gemaakt kunnen zijn. Kies voor schitterend porselein of aardewerk in een kleur die perfect bij jouw interieur aansluit! Want of het nu op of in een kast staat, servies kan wel degelijk dienen als functionele kunst. Kijk goed naar wat je te besteden hebt en kies iets dat je aanspreekt maar ook in je budget past. Wellicht vind je van één of verschillende merken wel prachtige sets die je ideaal met elkaar kunt combineren! Zolang je uiteindelijk maar compleet bent in je verzameling ijscoupes, borden, melkkannen, peper- en zoutstellen, mokken, schotels, schalen en andere serviesonderdelen.

Bestek

Tenzij je familieleden, vrienden en jij bekendstaan als primitievelingen, is fonkelend en praktisch bestek natuurlijk onmisbaar. Kies voor een standaard set die voldoende vorken, messen en lepels bevatten dat je een groot aantal gasten uit kunt delen. Of kies de diverse onderdelen los uit en schaf ze in de gewenste aantallen aan bij een speciaalzaak die je hoge kwaliteit voor een scherpe prijs weet te bieden! Vergeet je bovendien niet om ook verschillende soorten bestek aan te schaffen om voedsel mee op te scheppen? Denk hierbij aan alles van salades en jus tot taarten en soep. Zo ben je op alle situaties en gerechten voorbereid!
Keukenhulpjes

Maak het jezelf extra gemakkelijk door de beste keukenhulpjes in huis te halen! Dit kan onder andere kookgerei zijn maar je zou ook kunnen denken in kruidenrekjes en spiesrijgers. Waar ben je bovendien zonder een professionele vleesthermometer, een handige marinadenaald of een volledige keukenhulpset met diverse lepels, spatels en grijpers? Kies bovendien zorgvuldig of je bepaalde onderdelen van plastic of van houdt wilt aanschaffen. Ook qua kleuren heb je bij de verschillende kwaliteitsmerken op het gebied van keukenhulpjes vele opties!

Koffie & Thee

Voor en na het tafelen hebben je gasten wellicht trek in een lekker kopje koffie of een heerlijke mok die met thee gevuld is. En aangezien je jezelf niet volledig hoeft weg te strepen wanneer je bezoek over de vloer hebt, lust jij zelf misschien ook wel een slokje van deze heerlijke warme dranken! Daarom is het zaak dat je voldoende koffieservies in huis hebt. En theeglazen, uiteraard.

Voor het bereiden hiervan heb je uiteenlopende keuzes. Natuurlijk kun je voor het brouwen van thee enkel een zakje in je glas dopen en voor koffie een heel apparaat aanschaffen. Maar een theepot waarin de kruidendrank mooi kan trekken is ook mogelijk, evenals een percolator waarin je op de ouderwetse manier een potje koffie kunt zetten! Dit zou je zelfs onderweg kunnen doen.

Wie extra lang van zijn of haar warme en/of koude dranken wil genieten, kiest ervoor deze te bewaren in een thermoskan. Wil je van begin tot eind controle uitoefenen op de manier waarop je thee of koffie zet? Kies dan niet voor simpele kruidenzakjes maar stel je melange helemaal zelf samen! Bovendien heb je de mogelijkheid om je koffiebonen zelf te malen.

Kortom, thee en koffie bereid je op traditionele of juist moderne manieren. Serveer je het graag in glazen maar wil je niet je vingers branden? Dan zijn dubbelwandige bekers wel zo handig!

Sfeer

Hoe gezellig het aan tafel wordt, hangt natuurlijk grotendeels af van wie er aanschuift. Maar dat heb je verder ook zeker zelf in de hand met de aankleding van je tafel en je eethoek! En laten we je koffietafel ook niet vergeten. Je kunt koek, chocolade en andere versnaperingen immers presenteren op een simpel bord of met behulp van een stijlvolle etagère. Ook onderzetters voor je glazen en mokken bepalen het uiterlijk van je tafel. Al dit soort elementen zijn heel eenvoudig op jouw stijl en interieur aan te passen.

Denk ook aan de verlichting! Zo’n felle lamp boven tafel is misschien niet zo gezellig. In plaats daarvan zou je ook op strategische plekken kaarsen neer kunnen zetten. En wat dacht je van geurbranders en -verstuivers die een aangenaam aroma verspreiden? Tenminste, totdat jouw culinaire creaties het vervullen van die rol overnemen. Met al deze maatregelen zorg je ervoor dat je gasten telkens weer terugkomen!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnaG
Aantal keer gelezen: 1080x
Toegevoegd: 20-03-2019 16:00
Gewijzigd: 22-03-2019 12:04

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3132 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!