De Duivelse Details van een Daverend Diner

De Duivelse Details van een Daverend Diner

De Duivelse Details van een Daverend DinerKieskeurige gasten bieden geen struikelblok maar een uitdaging. Dankzij onze handige en uitgebreide tips gaat het je lukken om ze keer op keer terug te laten komen!

Heb jij het koken, bakken, grillen en braden een beetje in de vinger en is jouw latte macchiato lekkerder dan die van wie dan ook in je directe omgeving en daarbuiten? Hartstikke goed! Alleen ben je er daarmee nog lang niet. Het ligt er niet enkel aan wat je bereidt en hoe maar ook op welke manier je jouw duizelingwekkende diner presenteert. Wat eraan vooraf gaat en wat erna komt. En hoe je je woning hebt aangekleed met het oog op je bezoekers. Hoe gaat het jou lukken om iedereen tevreden te stellen? Nou, door goed op de details te letten! Hieronder hebben we een aantal zaken uiteengezet waar je op kunt letten om van jouw etentje een met vlag en wimpel geslaagde avond te maken.

Verlichting

Het komt niet alleen aan op de smaakpapillen van je gasten wanneer ze een oordeel vellen over het warme bad waarin je ze onder probeert te dompelen. Ook hun andere zintuigen spelen een grote rol, waaronder hun zicht. Dit is de reden dat je verlichting op en top in orde moet zijn. Wordt het wat later en daarmee donkerder en wil je het samenzijn wat intiemer maken? Dan zijn lampen die enigszins kunnen dimmen precies wat je nodig hebt. Wanneer deze er nog aantrekkelijk uitzien van zichzelf, is dat al helemaal een mooie bonus. Bovendien kun je een dergelijk effect ook bereiken met gezellige kaarsen en handige waxinelichtjes. Probeer hier uiteraard de mooiste houders voor te vinden! Zo wordt de toon al flink gezet.

Geuren en kleuren

Wanneer je je bezoek tevreden wilt stellen, concentreer je je op hun zintuigen. Op al hun zintuigen, welteverstaan. Zo pak je er kleedjes en kussens bij die je interieur de nodige eer aan doen en haal je er onderleggers en versieringen in je vensterbank bij die perfect passen bij het seizoen. Kortom, je geeft je gasten volledig het gevoel dat je aan alle details hebt gedacht. Want dat is toch ook gewoon zo? Ze zijn immers letterlijk met hun neus in de boter gevallen. Dat laatste is al helemaal een feit wanneer je aan andere aroma’s hebt gedacht dan enkel die van de overheerlijke gerechten waarmee je gaat uitpakken. Denk bijvoorbeeld aan geurbranders en -verstuivers. Bovendien kun je kiezen uit verschillende geurstokjes, die ook nog eens heel leuk staan op je dressoir en je koffietafel. Wil je dat het verspreide aroma echt sfeerbepalend is? Dan kies je voor heerlijke geurkaarsen, waarmee je ook op visuele wijze de sfeer van je diner kunt sturen.

Kleden maken de tafel

Zet je borden en schotels direct op tafel neer of gebruik je een ondergrond? Een kleed om het oppervlak mee te bedekken maakt je eethoek namelijk erg aantrekkelijk. Kies wel een kleur en patroon uit dat helemaal bij de samenstelling past. Maar is dat nu echt zo belangrijk? Willen we nu werkelijk beweren dat een tafelkleed je diner kan maken of breken? Misschien. Misschien ook wel niet. Maar houd er in ieder geval rekening mee! Natuurlijk kunnen we niets gaan bepalen over de smaak van iemand anders. Echter, we hebben het in dit artikel wel over de details. En een hele belangrijke is daarom ook het tafelkleed. Alle elementen dienen voor een mooie samenhang te zorgen. Dit vormt daarop geen enkele uitzondering. Kies daarom een tafelkleed uit met een tint en/of opdruk die volledig matcht met de rest van de aankleding. En als jij het verschil merkt, dan geldt dat voor jouw bezoek ook.Placemats

Natuurlijk kun je je tafelkleed combineren met leuke placemats. Deze zijn verkrijgbaar in varianten van kunststof of biologisch materiaal. Denk hierbij aan leer of hout. Ook dubbelzijdige placemats behoren tot de mogelijkheden, zodat je de ligging kunt bepalen op basis van de sfeer die je wilt scheppen. Zo kun je een contrast creëren met je tafelkleed of beide kleuren juist in elkaar op laten gaan. Met een beetje fantasie is er behoorlijk wat mogelijk. En met een grenzeloze fantasie nog veel meer!

Serveermogelijkheden

Maak van iedere gang iets bijzonders door de manier van serveren erop aan te passen. Door onverwachts uit de hoek te komen, worden je tafelgasten telkens aangenaam verrast. Naast de schitterende en klassieke metalen stolp met bijbehorend onderbord, zou je voor sommige gangen ook kunnen kiezen voor een dienblad in de vorm van een krat of pallet. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor voldoende ruimte vrij hebt op tafel. Ook een acaciahouten presentatieblad in vierkante of rechthoekige vorm doet het vaak erg goed bij een knus doch eigenzinnig opgezet etentje. Ook het serveren van koffie of thee kun je op een dergelijke manier aanpakken.

Funcooking

Uiteraard heb je sowieso al het een en ander voorbereid wanneer je gasten een voor een binnendruppelen. Maar wat dacht je van een diner waarbij ze zelf meedoen aan het bereiden van hun eigen maaltijd? Gourmetten is van een dergelijke opzet een schoolvoorbeeld. Maar ook de kaas- en/of chocoladefondue mag je niet vergeten! Daarnaast kun je een oven voor (mini)pizza’s op tafel zetten. Je tafelaars mogen dan zelf hun ingrediënten uitkiezen en vervolgens genieten van een volledig door henzelf samengestelde pizza. Uiteraard dien je dan vooraf nog wel het deeg te bereiden. Zijn jullie toe aan een heerlijk dessert? Zorg voor meerdere smaken ijs waaruit je bezoekers mogen kiezen en de afsluiting van je diner wordt een waar feest. Al helemaal wanneer ze dit ook nog eens mogen combineren met een heerlijke ondergrond, bijvoorbeeld in de vorm van wafels! Je zou er daarom zelfs voor kunnen kiezen om enkel beslag te maken en het bakken van deze lekkernij aan je gasten zelf over te laten. Zet gewoon een wafelijzer op tafel en maak de participatie aan je etentje van je bezoekers helemaal compleet!

Accessoires

Wat is er nu belangrijker dan de details? Nou, de details van de details! Wanneer je gerechten serveert die met saus op smaak kunnen worden gebracht, kun je deze serveren in kleine schaaltjes met bijvoorbeeld een lepeltje erin. Vergeet ook niet om leuke servetten uit te kiezen die de beoogde sfeer complimenteren. Brood en andere deegwaren bied je aan in leuke broodmandjes, al dan niet van stof gemaakt. Heb je bovendien aan een peper en zoutstel gedacht?

Al deze handvatten weten zelfs de stenen harten van de meest kritische tafelgasten te doen smelten. Doe er daarom je voordeel mee!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnaG
Aantal keer gelezen: 1066x
Toegevoegd: 04-04-2019 13:33
Gewijzigd: 07-04-2019 22:53

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3132 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!