Hoe je huis te verkopen zonder een makelaar

Hoe je huis te verkopen zonder een makelaar

Hoe je huis te verkopen zonder een makelaarDe commissie van een makelaar kan oplopen tot duizenden euro’s. Hier leest je hoe je geld kunt besparen door je huis zelf te verkopen. Als je tot 6% van de verkoopprijs wilt besparen die je makelaar en de makelaar van de koper als commissie zullen delen, wil je misschien je huis zelf verkopen. Hier is hoe.

Stap 1: bereid je huis voor op de markt

Je kunt niet zomaar totale vreemden in je huis laten ronddwalen, op zoek naar opslagruimte ze kijken naar het potentieel voor hun levensstijl, niet de jouwe. Dus wat kun je doen met de dingen die je hebt op plaatsen die potentiële kopers willen overwegen voor hun eigen dingen? Koop een opbergruimte voor de dingen die je niet nodig hebt terwijl je woning op de markt is. Een plek om al die dingen te verbergen die op dit moment in je: garage, je zolder, je kelder, in kasten of zelfs in een kruipruimte zitten.

Adviseurs adviseren over het algemeen ongeveer een derde van dergelijke dingen uit je huis te verwijderen, alles wat je niet dagelijks gebruikt. En als je het opslaat in een draagbare eenheid, kan het allemaal naar je nieuwe woning gebracht worden. Door persoonlijke foto's en andere persoonlijke memorabilia te verwijderen, kunnen potentiële kopers zich in je huis inleven, waardoor het gemakkelijker wordt om je te concentreren op de opvallende eigenschappen van je huis. Om dezelfde reden, leid je niet af van het huis zelf met kunst, omdat je smaak misschien niet hetzelfde is als die van een koper. Maak het huis grondig schoon, schrob het aanrecht en apparatuur van de keuken, reinig de tapijten schoon, maak tegel- of linoleum vloeren schoon en maak schappen en kasten stofvrij. Vergeet niet dat een donker of slecht verlichte woning deprimerend is. Gebruik natuurlijk en kunstlicht en misschien zelfs een nieuwe verflaag om het interieur van je huis op te fleuren. Vergeet niet de buitenkant van je huis, het eerste dat de meeste kopers zullen zien. Heggen inkorten en vormen, het gazon maaien, bedden opfrissen. Als je oprit ouder is, overweeg dan om het met een hogedrukreiniger schoon te maken, samen met je looppaden. Je kunt zelfs een frisse laag op je sierstrip en luiken schilderen. Alles is belangrijk voor kopers, zelfs iets als het koper op de voordeur. En weet dat bloemen, met name bij de ingang, kleur toevoegen en een huis uitnodigend maken.

Stap 2: Prijs je huis concurrerend om het te verkopen

Gebruik het internet om een idee te krijgen van de verkoopprijzen voor vergelijkbare huizen in je buurt en bepaal dienovereenkomstig de prijs van  je woning. Dat is wat vastgoedmakelaars en vastgoed taxateurs ook doen. Vergeet niet dat het je doel is om je huis te verkopen, niet om het te prijzen uit een verlangen om het te behouden.

Stap 3: Promoot je eigendom

Naast het vermelden van je huis op bijvoorbeeld Marktplaats, moet je adverteren met behulp van: "te koop" borden, brochures, online advertenties en een website om het onroerend goed op de markt te brengen. De website 'te koop bij eigenaar' sommige makelaars biedt en pakketten voor thuisverkoop aan huiseigenaren. De pakketten bevatten items zoals brochures en tuinborden. Er zijn kosten verbonden aan het adverteren van de verkoop van je huis, maar ze zullen een fractie zijn van de commissie van een makelaar.

Stap 4: Houd een open huis

Je hebt geen makelaar nodig om een open huis te houden en reclame te maken voor de verkoop van je huis. Je kan het zelf doen. Adverteer je open huis zoals elke makelaar dat doet, door het online te plaatsen en borden bij je in de buurt te plaatsen. Voorzie wat lichte versnaperingen en leg brochures uit rond het huis die bezoekers kunnen meenemen. Recente studies hebben aangetoond dat de geur van koekjes niet, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, helpt om een huis te verkopen. Herkenbare geuren zoals citrus, dennen, basilicum, ceder, vanille en kaneel zijn echter het meest wenselijk gevonden door kopers.Stap 5: Ken de positieve verkooppunten van je eigendom

Bij het schrijven van je advertenties voor websites of brochures, moet je basisinformatie over het huis opnemen: de prijs, het aantal slaapkamers, het aantal badkamers, de grootte van de partij, de locatie en eventuele specifieke details die het huis speciaal maken voor potentiële kopers. de leeftijd , stijl, bouwmaterialen, tuin, tuin of bomen zijn slechts een paar van dergelijke items. Kijk naar andere advertenties op onroerend goed websites, Marktplaats of andere sites om een idee te krijgen van de details die verkopers en makelaars omvatten. Ze kunnen bijvoorbeeld dingen noemen waar je niet aan gedacht hebt, zoals: grote ramen, roestvrijstalen apparaten en werkbladen van graniet.

Stap 6: onderhandel met de koper zelf

Je hebt een koper gevonden. Wat nu? Een koper dient een contract in bij de verkoper. De verkoper kan de aanbieding accepteren of het contract aanpassen aan de voorkeuren van de verkoper en dit opnieuw indienen bij de koper. Zolang beide partijen instemmen en een contract tekenen gaat het proces verder. De meeste gemeenten hebben een standaardcontract voor aankopen van onroerend goed. Als je niet bekend bent met het contract, moet je het laten beoordelen door een advocaat.

Stap 7: Zorg ervoor dat je jezelf aan alle wetten houdt

Hoewel je online contracten en andere overeenkomsten kunt vinden, zijn ze niet specifiek voor je unieke situatie, dus het is een goed idee om een vastgoed advocaat alle documenten en contracten met betrekking tot de verkoop van je huis te laten beoordelen.

Stap 8: Kies het juiste moment om je huis te verkopen

De beste tijd om een huis te verkopen is meestal de lente en zomer. Echter, daarom kunnen kopers kieskeuriger zijn omdat er op dat moment meer woningen op de markt zijn.

Wat doet een makelaar eigenlijk?

Makelaars in onroerend goed doen in essentie vier dingen om een commissie te verdienen. Een makelaar vermeldt je huis op Funda, verkoopt je huis met: folders, brochures, advertenties en een website; regelt de vertoningen van je huis en organiseert openhuis evenementen en treedt op als tussenpersoon wanneer onderhandelingen tussen een koper en verkoper worden ingeleid en begeleidt je bij de afsluiting. Makelaars worden pas betaald als ze een deal sluiten, dus het is in hun eigen belang om een deal te sluiten.

Hier zijn vier extra tips voor het verkopen van je huis


1. Bereid je woning voor op de markt. Vergeet niet dat je je huis aantrekkelijk wilt maken voor een nieuwe koper. Je woning moet een comfortabele plaats zijn om te bezoeken als een gast je woning wil bezichtigen.
2. Prijs je huis concurrerend, vooral in de lente en zomer, wanneer de meeste huizen worden verkocht.
3. Maak advertenties op woningsites, zodat je woning online door makelaars en potentiële kopers door het hele land doorzocht kan worden.
4. Breng je huis op de markt door het online te vermelden met een website, foto's en zelfs ‘te koop’ bordjes in de tuin.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Debian
Aantal keer gelezen: 2183x
Toegevoegd: 08-05-2019 11:17
Gewijzigd: 10-05-2019 16:57

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!