Hoe je je eigen app kunt bouwen als je niet kan coderen

Hoe je je eigen app kunt bouwen als je niet kan coderen

Hoe je je eigen app kunt bouwen als je niet kan coderenEr was een tijd dat het maken van je eigen website, het starten van je eigen online winkel of het starten van je eigen app geavanceerde codeervaardigheden of genoeg geld nodig had om iemand met genoemde vaardigheden in te huren. Tegenwoordig hebben genoeg bedrijven echter tools beschikbaar gesteld die dit tegen minimale kosten voor jouw kunnen realiseren.

Sites zoals Wix, Weebly en Squarespace maken het maken van drag-and-drop-websites een fluitje van een cent, terwijl Shopify en Woocommerce je tijdens je lunchpauze een webwinkel laten maken. Gemakkelijke app-creatie is op dit gebied wat achtergebleven, maar dat is in de loop van de laatste jaren drastisch veranderd. U kunt nu een reeks sites gebruiken om snel een app op te zetten, zonder uitgebreide computervaardigheden, en we zullen een kijkje nemen op vijf van die sites hieronder.

Natuurlijk, het soort apps dat je krijgt van deze tools hebben de neiging om relatief eenvoudig te zijn. U moet nog steeds kunnen coderen of een coder huren om complexere apps en games te maken. Maar voor eenvoudige op vorm of informatie gebaseerde apps, zullen deze diensten het prima doen. In het bijzonder kunt u een app maken die u misschien geen miljoenen oplevert, maar deze zullen waarde toevoegen aan bestaande bedrijven of websites. Als u bijvoorbeeld een op inhoud gebaseerde site of een online winkel heeft, kunt u een app maken waarmee mensen gemakkelijker kunnen winkelen of uw artikelen kunnen sorteren door op het scherm te drukken.

Ermee beginnen


Voordat we de services kunnen vergelijken die u kunt gebruiken om uw eigen app te maken, heeft u referenties nodig als app-uitgever, zodat u uw creaties kunt distribueren en / of verkopen.
Als u apps voor Android via de Google Play Store wilt distribueren, moet u zich hier aanmelden met uw Google-account, de voorwaarden accepteren en een registratietarief van € 25 betalen. Om een ??app-verkoper voor het iOS-platform te worden via de iTunes Store, moet je hier naartoe gaan , een jaarlijkse vergoeding van € 99 betalen en inloggen met je Apple-inloggegevens. Na deze initiële kosten nemen zowel Google als Apple 30 procent van de omzet in zodra uw app is gepubliceerd.Vijf app-ontwikkelingsplatforms

AppyPie

De slogan voor deze webgebaseerde app-bouwer is: "Maak een app, eenvoudig als taart." Zeg wat u wilt over de slogan, maar het is juist; je kunt echt een app op deze site maken zonder al te veel klikken of ontwerpkennis. U begint met het kiezen van de categorie van uw app en vervolgens een basislay-out. Door vervolgens door een demo van de app te bladeren op een voorbeeldschermtelefoon, kunt u de tekst aanpassen en pagina's, kleuren, foto's, media, links en meer toevoegen. Je hebt een vrij robuuste controle over de stroom en de architectuur van de app en de site reageert bijzonder goed.
Prijzen variëren van een gratis abonnement dat AppyPie-advertenties bevat in uw app en waarmee u uw creatie 48 uur lang kunt aanpassen, tot € 15, € 30 en € 50 maandelijkse abonnementen die een onbeperkte app-bewerking en een verhoogde platformdistributie bieden. Met het € 15-abonnement kun je bijvoorbeeld alleen apps voor Android bouwen, terwijl het € 50-plan alle grote platforms omvat, inclusief Microsoft en Apple.

AppMakr

Met een duidelijk minder gladde interface dan AppyPie is AppMakr toch gemakkelijk te gebruiken. Het munt uit in het maken van op pictogrammen gebaseerde apps. Net als bij AppyPie, krijgt u een mock-up van een smartphone en kunt u pictogrammen rechtstreeks naar het scherm slepen vanuit een keuzemenu aan de rechterkant. In tegenstelling tot AppyPie zijn apps die via deze tool zijn gemaakt echter beter in het linken naar inhoud dan in het aanbieden van native content. Versleep bijvoorbeeld het pictogram "blog" en u wordt gevraagd om het RSS-feedadres van uw blog in te voeren. Hetzelfde voor de "nieuws" -functie. Maar als u een bestaande blog of website heeft, biedt dit een eenvoudige manier om het mobiel beschikbaar te maken. U kunt ook het uiterlijk van elk pictogram wijzigen en de achtergrondafbeelding aanpassen. Wijzigingen in de architectuur zijn echter niet zo robuust als bij AppyPie.
Als u de gratis versie van AppMakr gebruikt, kunt u een advertentieloze mobiele website maken. Met twee euro per maand kunt u een Android-app met AppMakr-branding ontwikkelen; Met € 39 per maand kun je maximaal tien Android-apps maken zonder branding en kun je je app publiceren waar je maar wilt, terwijl je de broncode ontvangt; en € 99 per jaar kunt u een Android-app publiceren in de Google Play Store of een iOS-app op iTunes zonder branding.

AppInstitute

Dit is weer een zeer gebruiksvriendelijke online app-bouwer. Een onderscheidende factor is dat wanneer u met het proces voor het maken van apps op deze site begint, u wordt gevraagd een sjabloon te kiezen op basis van uw doelen, zoals: "Materiaal verkopen", "Boekingen ophalen" of "Loyaliteit verdienen". door op het tabblad te klikken dat het best overeenkomt met uw behoeften, kunt u uw app verder verfijnen door de juiste categorie te kiezen, zoals 'kerk', 'restaurant' of 'goed doel'.
Een ander uniek kenmerk van AppInstitute is dat u nadat u uw basissjabloon hebt gekozen, uw telefoonnummer kunt invoeren en dat u onmiddellijk een link naar uw vooraf gemaakte app kunt verzenden. Natuurlijk wil je er wat tijd aan besteden om het je eigen te maken, maar het is een leuke functie om meteen de bevrediging van een werkende app binnen enkele seconden te krijgen. (Het is natuurlijk ook een slimme manier waarop AppInstitute uw telefoonnummer kan achterhalen.)
Hoewel AppInstitute over het algemeen goed wordt gewaardeerd, hebben we in onze tests ontdekt dat het traag reageerde, vaak schokt en een beetje contra-intuïtief in termen van het aanpassen van je app. Toch zijn er goede video's en een live chatservice waarmee je redelijk snel aan de slag kunt.
Deze service is ook veruit de duurste die we hebben getest, met maandelijkse abonnementen variërend van € 40 tot € 115 per maand. Als u een Android-vriendelijke app wilt publiceren, moet u € 70 per maand betalen, waarbij u voor de prijs van € 115 ook toegang krijgt tot een iOS-versie van uw app.

GoodBarber

Ondanks zijn vreemde naam, is GoodBarber een solide keuze voor het online app-bouwen. Het plaatst het mock-up van de smartphone vooraan en centraal in zijn ontwerpontologie, zodat je door de app kunt klikken alsof deze live was en je wijzigingen onmiddellijk van kracht worden. Hoewel dit de logica van je app heel gemakkelijk maakt, maakt het het ontwerpen ervan een beetje moeilijker.
Stel dat je een tekstblok in de app wilt wijzigen. Het zou logisch zijn dat u alleen maar zou klikken om erop te klikken. Dit werkt echter niet. Omdat de app 'live' is, kunt u op alles klikken om naar het relevante gedeelte van de app te gaan. Als u wijzigingen in secties wilt aanbrengen, moet u de navigatiehulpmiddelen aan de rechterkant gebruiken, waardoor het ontwerpproces wordt verbroken in verschillende delen, zoals menu's, pictogrammen en secties. Dit is even wennen en vereist meer klikken dan de andere hier genoemde apps, maar zodra je het onder de knie hebt, is het niveau van aanpassing echt indrukwekkend.
GoodBarber biedt ook hulpprogramma's voor app-controle, zodat u voordat u klaar bent om een ??Android-versie van uw app te publiceren, een checklist van voltooide items en items die nog moet worden gerepareerd (zoals het benoemen van uw app). De site biedt een proefperiode van 30 dagen, waarna het € 35 per maand kost voor een Android-app en € 99 per maand voor Android en iOS.

GameSalad

Hoewel op informatie gebaseerde apps waarde kunnen toevoegen aan uw bedrijf, bieden games u de mogelijkheid om een ??app te maken die echt het potentieel biedt om geld te verdienen. Een snelle blik op de bestverkopende iOS-apps laat zien dat meer dan de helft games zijn, met andere topspots die grotendeels worden ingenomen door gratis entertainment en sociale media-apps zoals Hulu, Netflix en Facebook.
Als je je eigen spel wilt maken en het via iTunes of Google Play wilt verkopen, biedt GameSalad een geweldige manier om het eens te proberen. In tegenstelling tot de andere app-makers in deze lijst, bestaat GameSalad uit software die u naar uw bureaublad moet downloaden. Het bedrijf zegt dat je in zo weinig tijd als een uur een game kunt maken, maar in werkelijkheid duurt het iets langer, zelfs als je begint met een van hun vooraf gemaakte maar aanpasbare games. De software is niet echt slepen en neerzetten, dus je zult wat tijd willen spenderen aan het doornemen van de videozelfstudies om het systeem onder controle te krijgen.
Wanneer u klaar bent om uw game te publiceren, betaald u een vergoeding van € 29 per maand en kunt u publiceren naar alle belangrijke platforms, waaronder Android en iOS.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 4876x
Toegevoegd: 06-12-2018 16:43
Gewijzigd: 26-08-2019 12:13

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!