Hoe koop je de beste boxsprings?

Hoe koop je de beste boxsprings?

Hoe koop je de beste boxsprings?Een bed kopen is misschien wel een van de belangrijkste aankopen in je leven! Misschien denk je dat de bovenste zin wat overdreven is, maar Nederland leidt steeds meer aan een slaaptekort. Wist je dat een kwart van de Nederlanders moeite heeft met slapen? Dit heeft grotere gevolgen dan je wellicht zult denken! In dit artikel lees je daarom belangrijke informatie voor de aanschaf van een boxspring.

Belangrijke informatie vooraf

Een boxspring bestaat uit drie lagen: de boxspring zelf, het matras en de toplaag. De boxspring  is een houten onderstel, dat bestaat uit springveren, in combinatie met het matras en de toplaag. Met name bij de bovenste laag, de topper, merk je hoe het bed aanvoelt. Je hebt harde en zachte toplagen.
Een boxspring bestaat dus uit metalen veren, die ieder voor zich zijn werking doen. De veren van een boxspring zijn bonellveren of pocketveren, waarbij iedere veer afzonderlijk beweegt. Bonellveringen zijn veren die gezamenlijk bij één spiraalveer aansluiten. Boven de veringen heb je een laag schuim voor een betere comfort.
De tweede laag is het matras, wat dus boven de boxspring zelf ligt. De matrassen zijn vaak van pocketveren, maar de lagen hierboven zijn van verschillende materialen. Allereerst heb je traagschuim. Deze schuimsoort is een soepel materiaal, waarbij het goed met je lichaam meebeweegt. Bovendien past het schuim zich aan je lichaamstemperatuur aan. In de winter wordt het materiaal wel wat harder. Uit reviews blijkt ook dat het materiaal weinig ventileert.
Ook heb je koudschuim, wat vaak gekozen wordt voor de matrassen. Koudschuim houdt niet in dat je matras koud gaat aanvoelen. Het materiaal is in vele varianten verkrijgbaar en varieert daarom ook behoorlijk in de kosten.
Tot slot heb je ook latex, wat gemaakt wordt van of rubber en/of kunstmatige latex. Latex matrassen bewegen gemakkelijk mee. Wel laat deze materiaalsoort ook weinig lucht en zweet door.

Aan welke eisen moet je boxspring voldoen?

Allereerst moet je voor jezelf ten rade gaan aan welke eisen je boxspring moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan de lengte (tel hier minimaal 20 centimeter bij op). Wil je bijvoorbeeld tv kijken, terwijl je in bed ligt? Natuurlijk moet je voor jezelf ook een maximaal tarief opstellen. Kijk hiervoor op internet wat een gangbare prijs is en vergelijk het met wat je te besteden hebt.
Het voordeel van een boxspring, in vergelijking met andere beddensoorten, is dat de boxspring veel meer op maat te maken is. Zo heb je veel meer te zeggen over het type materiaal dat je wilt gebruiken en de design. Heb daarom goed voor ogen wat je ideale boxspring is.

Waar koop je een goede boxspring?

De kunst is om zo min mogelijk informatie van de verkoper te krijgen en zelf op pad te gaan. Schakel bijvoorbeeld je netwerk in. Waar hebben zij hun boxspring gekocht en wat waren hun ervaringen? Vervolgens is het ook slim om de reviews te lezen. Bekijk meerdere reviewplatformen om een goed oordeel te krijgen.
Bekijk verder de garanties. Tom Smeenk, die boxsprings in Utrecht verkoopt, biedt bijvoorbeeld een dertig dagen ‘niet-goed-geld-teruggarantie’ aan. Dit is erg belangrijk, want een bed test je maar voor even, waardoor je achteraf spijt kan krijgen. Ook kan je boxspring zomaar fragiel zijn.
Tot slot, wed niet op één paard! Ontvang van minstens 3 partijen een offerte en vergelijk de beddenzaken op prijs, kwaliteit, garanties en service.

Welke vragen moet je aan de verkoper stellen?

Een boxspring koop je niet voor een paar maanden. Een goede boxspring gaat minstens 3 jaar mee. Vraag bijvoorbeeld of de vlekken op de boxspring gemakkelijk te verwijderen zijn, of het mogelijk is dat onderdelen van een boxspring verwijderd worden en hoe lang jouw gekozen boxspring normaliter meegaat.


Onderhandelen is een vak apart!

Begin je al een mooi bed op het oog te hebben? Bij meubelzaken is het gebruikelijk te onderhandelen. Probeer daarom een lagere prijs uit het vuur te slepen! Allereerst moet je voor jezelf helder hebben hoeveel je maximaal wilt uitgeven voor je boxspring. Welke accessoires wil je er bijvoorbeeld bij hebben? Zorg er voor dat de overeenkomst heel langzaam tot stand komt. Laat de beddenverkoper veel tijd in je investeren. Als een verkoper bijvoorbeeld al meer dan driekwartier met je bezig is geweest is hij sneller geneigd om korting te geven.
In de voorbereiding moet je ook afvragen wat voor alternatieven je bedenkt mocht de verkoper met je voorkeur niet door gaan. Wil je bijvoorbeeld een lagere prijs, maar gaat de verkoper hier niet mee akkoord? Dan kan je bijvoorbeeld vragen om een extra nachtkastje, een snellere levering of een langere garantie.
Gooi verder niet direct alles op de grote hoop! Wanneer je een belangrijk negatief punt in een keer op tafel legt krijg je waarschijnlijk al snel ‘nee’ te horen. Maar als je dat punt opdeelt in kleinere punten is degene eerder bereid om een grote concessie te doen.
Heb ook goed voor ogen wat de verkoper wilt bereiken. De verkoper zit vaak gebonden aan targets en wil het bed voor een adviesprijs verkopen. Bedenk dan ook vooraf hoe de onderhandeling gaat verlopen. Vaak krijg je een tegenwerping van de onderhandelaar wanneer je begint over een prijsverlaging. Heb daarom een goed woordje klaar! Gebruik bijvoorbeeld als tegenwerping dat je van een aantal kenmerken van het product niet gebruik wilt maken in ruil voor een prijsverlaging.
Tot slot: bereid je nogmaals goed voor op je onderhandeling. Zo is het ook slim om meer informatie te winnen over het bedrijf. Wat voor prijsstrategie hanteren ze? Zoek bijvoorbeeld uit of het bedrijf een hoge marge hanteert in de prijzen. Verdiep je ook in de markt. Zo kom je er achter of er fel geconcurreerd wordt in de prijzen. Je mag gerust aangeven dat een concurrent voor dezelfde boxspring veel goedkoper is. Verzamel dus goede argumenten om de verkoper te overtuigen.

Investeer in een goede nachtrust

Kortom, een boxspring kopen doe je niet door alleen naar een beddenzaak in bijvoorbeeld Utrecht te gaan en te komen proefliggen. Ga eerst bij jezelf ten rade wat je allemaal wilt. Vervolgens kijk je online en schakel je je netwerk in voor de beste beddenzaak. Indien je een goede shop hebt gevonden moet je je eigenlijk al volledig in hebben verdiept voor je een gesprek met de verkoper aangaat. Tot slot sleep jij, door het gebruik van de juiste onderhandelingstechnieken, een goede deal binnen en heb je een prima nachtrust. Hopelijk behoor jij tot de 75 procent die geen slaaptekort heeft!






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: FabianClemens
Aantal keer gelezen: 2025x
Toegevoegd: 06-12-2019 15:14
Gewijzigd: 07-12-2019 10:11

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3839 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!