Hoe snoeit u een appelboom - een handleiding.

Hoe snoeit u een appelboom - een handleiding

Hoe snoeit u een appelboom - een handleiding. Appelbomen hebben over het algemeen niet veel onderhoud nodig, slechts snoeien en wieden. Maar zoals elke plant hebben ook zij af en toe wat aandacht nodig. Deze gids zal u begeleiden bij het snoeien van een appelboom. Als u zich ooit hebt afgevraagd hoe u een appelboom moet snoeien, vindt u hier het antwoord. Volg deze eenvoudige stappen en u zult appelbomen snoeien als een pro in een mum van tijd.

Wel of geen appelboom in uw tuin?

Dit is een zeer belangrijke vraag om te overwegen. Voordat u besluit een appelboom in uw tuin te laten groeien, zijn er een paar dingen die u moet weten. Afhankelijk van het klimaat in uw omgeving kan de appelboom overal groeien, van de poolcirkel tot de kreeftskeerkring. Het is erg belangrijk om het juiste klimaat te vinden zodat uw appelboom goed gedijt. Als u overweegt een appelboom in uw tuin te planten, zorg er dan voor dat u klaar bent voor wat werk. Om een appelboom goed te laten gedijen, moet u zorgen voor veel water, veel licht en de juiste pH-waarde van de grond. U zult uw  appelboom ook willen snoeien om hem binnen een gezonde grootte te houden. Het werk voor een succesvolle appelboom in de tuin is echter de moeite waard. De meeste mensen die appels kweken, zijn zeer tevreden over hun appelboom.

Soorten appelbomen

U kunt kiezen uit vele appelsoort: Malus Domestica Elstar, Malus Domestica Rode Boskoop (Goudreinet), Appelboom Granny Smith, Cox Orange Pippin, de Golden Delicious, Appelboom James Grieve, de biologische Malus Domestica Santana en Malus Domestica Topaz.

De plaats van de appelboom in de tuin

Rond oude huizen, schuren en boerderijen ziet u vaak appelbomen groeien. Dit zijn meestal appelbomen die al tientallen jaren op dezelfde plaats groeien. Dit soort appelbomen worden lokale appels genoemd. Lokale appels zijn zoet, perfect rijp en zeer smaakvol. Lokale appels hebben ook niet veel verzorging nodig. Ze zijn over het algemeen goed bestand tegen ziekten en plagen, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor een beginnende tuinier. Appelbomen zijn ook perfect om in de achtertuin te kweken. Een appelboom in de achtertuin geeft u de kans om het buitenleven op een nieuwe manier te ervaren. U zou appelbomen in de achtertuin kunnen overwegen als u in een stad woont en op zoek bent naar iets anders om te doen.

Wat is snoeien?

Snoeien is het proces waarbij takken, bladeren en vruchten van een plant worden verwijderd. Door de appelbomen te snoeien, groeien er gezonde, sterke takken en hebben ze geen lelijke dode takken aan de takken hangen. Het is belangrijk om de appelbomen elk jaar te snoeien, omdat ze dan gezond en sterk worden. Takken die niet worden gesnoeid, kunnen zwak worden en vatbaar voor schade door sterke wind. En ten slotte is het een goede gewoonte om de appelboom elk jaar te snoeien, omdat u zo kunt vaststellen welke delen moeten worden verwijderd.
Wat is goed snoeigereedschap?

Als u een appelboom gaat snoeien, hebt u goed snoeigereedschap nodig. De beste snoeischaren hebben dikke handgrepen die prettig in de hand liggen. Ze moeten ook een blad hebben dat breed genoeg is om stammen tot 3/4 inch dik door te snijden. Bij het kiezen van uw snoeischaar, moet u rekening houden met de toepassing waarvoor u ze wilt gebruiken. Wilt u ze ook voor citrusbomen? Wilt u ze ook voor wijnstokken? Kies dan een snoeischaar die bij veel soorten gewassen past.

Hoe snoeit u een appelboom?

Kies een dag zonder wind. Zoek een vlakke plek die vrij is van puin. Verwijder afgebroken of dode takken. Dit maakt het gemakkelijker om te zien wat u gaat verwijderen. Verwijder lagere takken die het bladerdak doorkruisen. Dit zal de boom helpen recht en hoog te groeien. Knip takken af die buiten het bladerdak van de boom groeien.


Hoe vaak moet u een appelboom snoeien?

Dit hangt af van de soort appelboom die u kweekt. Appelbomen hebben over het algemeen niet veel onderhoud nodig, afgezien van het normale snoeien en wieden. Maar zoals elke plant hebben ze van tijd tot tijd wat aandacht nodig. Deze gids geeft u een stap voor stap handleiding voor het snoeien van een appelboom. Volg deze eenvoudige stappen en u snoei de appelbomen in een mum van tijd. Verwijder ook de overvolle takken.

Wat voor soort appelboom kunt u kweken?

Om een succesvolle appelboom in uw achtertuin te hebben, moet u de juiste soort kiezen voor uw klimaat. Het ideale klimaat voor appelbomen is een warm, droog klimaat met weinig tot geen vorst. Het is ook belangrijk dat uw gebied een goede bodemdrainage heeft. De grond moet rotsachtig zijn, niet te nat en niet te rotsachtig. Ten slotte hebben appels veel zonlicht nodig. Als u overweegt een appelboom in uw achtertuin te laten groeien, denk dan eens aan deze populaire soorten appelbomen: Halfdwarse appelbomen, Appelbomen in potten, Dwergappelbomen, Appelbomen in halve dwerg, Appelbomen  in volledig dwerg. Deze appelbomen worden op volwassen leeftijd tussen 1,5 en 1,5 meter hoog en 1,5 meter breed. Ze zijn perfect voor kleinere tuinen en zonnige achtertuinen. Ze zijn ook perfect als u uw fruitbomen klein wilt houden.

Appelbomen in potten: Appelbomen zijn perfect voor potten op terrassen, terrassen en balkons. Ze zijn ook perfect voor gebieden met minder zon dan buitenplaatsen. Ze hebben de perfecte maat voor de meeste mensen. Ze kunnen tot 1,5 m in diameter worden.

Dwergappelbomen: Deze zijn de perfecte keuze voor mensen met een kleinere achtertuin. Ze worden ongeveer 1,5 m hoog en 1,5 m breed en ook geschikt voor kweek in potten. Ze zijn ook perfect voor gebieden met minder zon.

Halfdwarse dwergappelbomen: Deze appelbomen zijn perfect voor mensen met een kleine achtertuin. Ze worden ongeveer 1,80 m hoog en 1,80 m breed als ze volgroeid zijn. en Deze appelbomen doen het goed in een kleinere tuin of bij mensen met een grote ruimte in hun achtertuin. Ze worden ongeveer 1 meter hoog en 1,5 meter breed als ze volwassen zijn. Ze zijn ook perfect als u op een kleine oppervlakte veel fruitbomen wilt planten.

Conclusie

Genoeg gelezen over het kweken van appels in uw achtertuin? Het kweken van een appelboom zal u sowieso veel voldoening geven. En als de appels rijp zijn, kunt u ze oogsten en ... ze smaken heerlijk! Appelbomen zijn gemakkelijk te kweken en vergen niet veel onderhoud. U hoeft ze alleen maar te voorzien van veel zonlicht, een goede bodemdrainage en een gezonde dosis water. De natuur doet de rest!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: edwinm83
Aantal keer gelezen: 689x
Toegevoegd: 10-05-2022 11:05
Gewijzigd: 11-05-2022 13:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3420 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!