Zwemmen en baden in uw thuis Spa

Zwemmen en baden in uw thuis Spa

Zwemmen en baden in uw thuis SpaIn de hete zomermaanden is er niets lekkerder dan een verfrissende duik te nemen in uw eigen bad in de achtertuin. U kunt de hot tub of jacuzzi ook plaatsen op uw eigen balkon of in de badkamer. Er zijn vele manieren om een tuin of balkon Spa te hebben zonder een fortuin uit te geven.

Hoe kan ik genieten van waterpret in mijn eigen tuin?

U kunt een klein tuinzwembad maken van ongeveer 3 meter bij 2 meter, en 1,5 meter diep. Dit type zwembad is perfect voor kinderen omdat het niet te diep zal zijn. Als u helemaal geen tuin hebt is een balkon of terras een uitgelezen plek voor een huis Spa. Een andere manier om van waterpret in uw eigen tuin te genieten is door een hot tub te installeren. Een hot tub is soms duurder dan de meeste andere kleine zwembaden in uw achtertuin, maar het is de investering waard als u graag een luie namiddag in warm water doorbrengt met vrienden en familie. U kan er een huren, kopen of zelf bouwen en sommige modellen zijn zelfvoorzienend, wat betekent dat alle elektriciteit die ze nodig hebben wordt geleverd door zonnepanelen bovenop of naast het toestel!

Installeer een kleine hot tub in uw tuin

De hot tub is een heerlijk Spa bad voor in uw achtertuin. Meestal is daar voldoende ruimte om ervan te kunnen genieten. Plaats hem in zon of juist schaduw. Aan u de keus Er moet natuurlijk welk stroom aangelegd worden en ook moet u het bad goed kunnen vullen met water.

Installeer een kleine hot tub op uw balkon

Een goed stevig balkon kan ook vaak een kleine hot tub of jacuzzi dragen. Informeer daar even voor bij uw huisbaas of check de bouwtekeningen van uw huis. Een hot tub op het balkon kan een heerlijke plek zijn om even rustig te ontspannen na alle drukte van de dag. Creëer zo uw eigen Spa in uw eigen huis. Bovendien geniet u vanaf uw balkon ook nog eens doorgaans van een magnifiek uitzicht. Dat zijn de voordelen van een Spa op uw eigen balkon.

Installeer een bubbelbad op uw balkon of in de badkamer

Als u ook geen balkon hebt, dan is plaatsing in de badkamer of logeerkamer ook een optie. Als u een ontspannende sfeer in uw huis wilt creëren, is het installeren van een hot tub een uitstekend idee. En het is ook niet moeilijk om er een te installeren. U kunt een hot tub op maat laten maken in verschillende vormen en maten, u kunt er een kant-en-klaar kopen of u kunt zelfs een opblaasbare hot tub kopen die makkelijk op te zetten is. Eenvoudiger kunnen ze het bijna niet maken!

Hoe meng ik mijn eigen badzout?

Wat is er nou heerlijker dan een Spa met geurend badzout? Het is heel eenvoudig om uw eigen badzout te mengen voor een spa-achtige ervaring. Alles wat u nodig hebt zijn wat Epsomzout, gedroogde lavendel en venkelzaad. Doe het Epsomzout in een kom en voeg de kruiden toe. Voeg het water toe totdat het zich vult tot aan de bovenkant van het zout. Roer goed door en bewaar het in een luchtdichte verpakking. Voeg het vervolgens toe aan het Spa water.


Creëer uw eigen buitenbubbelbad met uw jacuzzi in de tuin

Als u een jacuzzi in de tuin hebt, hebt u eenvoudig een hot tub in de open lucht. Een bubbelbad vraagt wel wat onderhoud. Koop daarvoor de nodige chemicaliën bij uw plaatselijke tuincentrum en jacuzzi leverancier. Het belangrijk het verwarmingselement van de bubbel jacuzzi goed te onderhouden. Zeker omdat deze buiten staat!

Denk ook aan geurende badplanten

Een idee is om een kleine tuin met geurende planten aan te leggen. Er zijn veel verschillende planten waaruit u kunt kiezen, zoals de witte bloemen van lavendel of de geurige oranjebloesem van jasmijn. U kunt ook rozen planten en ze in de buurt van uw tuinzwembad zetten. Dit zal een natuurlijke geur creëren die vrijkomt als u lekker in het water ligt de dobberen.

Hoe houd ik mijn eigen Spa schoon?

De nummer één regel bij het onderhoud van uw tuin- of balkonbad is om het schoon te houden. Het is ook een goed idee om elke paar dagen een beetje chemicaliën in het water te doen om te voorkomen dat er algen groeien. Als u uw zwembad al een tijdje hebt, zult u zien dat er verschillende soorten vuil en vlekken op de wanden van uw bad kunnen ontstaan als het niet vaak genoeg wordt schoongemaakt. U dient uw bad wekelijks schoon te houden zodat de kleuren niet vervagen, het niet beschadigd en schoon, fris en helder blijft.

Zwemmen en baden in uw eigen tuin

Wat de thuis Spa betreft, in de hete zomermaanden is er niets lekkerder dan een verfrissende duik te nemen in uw eigen tuin- of balkonbad. En als u geluk heeft, heeft u misschien een kleine tuin waar u ook een klein zwembad kunt installeren. Maar als u geen tuin heeft kunt u nog steeds een heerlijk Spa bad aanschaffen en installeren. Er zijn veel manieren om een tuin- of balkon Spa te hebben zonder er een fortuin aan uit te geven om er heerlijk van te kunnen genieten.

- koop een kant- en klare hot tub bij de tuinleverancier
- Bouw zelf een ingebouwd tuinbad
- koop een opbouwzwembad, dit kunt u vaak zelf installeren
- plant goed geurende planten rondom uw bad. Dit bevordert de ontspanning. en beleving.
- houd het bad goed schoon, zo voorkomt u algen en ziekteverwekkers
- Zorg dat u veilig de elektra aan laat leggen
- Zorg voor een goede watertoevoer
- Denk goed na over waar u uw bad wilt plaatsen.

Conclusie

Een eigen Spa is een aanwinst voor uw huis. Geniet ervan met familie en vrienden of gewoon alleen voor dat broodnodige ontspan moment. Hot tubs en jacuzzi's zijn kant-en-klaar te koop bij de meeste tuincentra. Er zit er vast een bij u in de buurt. Op de meeste tuinbaden zit een goede garantie. Vraag ernaar bij uw tuincentrum of jacuzzi verkoper.
Zelf installeren kan, maar vaak is het verstandiger dat door een vakman te laten doen. Want elektra en water is een lastige combinatie, die wel veilig moet blijven.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: edwinm83
Aantal keer gelezen: 742x
Toegevoegd: 10-05-2022 14:11
Gewijzigd: 16-05-2022 09:02

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3420 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!