Hoe verkoop ik mijn sloopauto

Hoe verkoop ik mijn sloopauto?

Hoe verkoop ik mijn sloopautoJe auto naar de sloop brengen kan zeker de beste keuze zijn! Bijvoorbeeld al komt je auto niet meer door de APK. De kosten van de reparatie van de sloopauto kunnen dan namelijk erg hoog oplopen. Maar hoe gaat dat nu eigenlijk in zijn werk? Bij wie moet je terecht? En krijg je geld voor jouw sloopauto of moet je geld betalen om hem te laten slopen? In dit artikel leggen we het je uit!

De waarde van je sloopauto

Met een mooi woord wordt een autosloperij ook wel autorecyclingbedrijf of autodemontagebedrijf genoemd. Waar we de autosloperij van vroeger uit herkennen: simpelweg rijen sloopauto's op elkaar gestapeld, een olie doordrenkt veld, lekker modderig, en een enge valse hond voor de deur. Maar tegenwoordig moet een autosloperij aan een hoop eisen voldoen al wilt er een auto gesloopt worden. Dit maakt ook dat nu de autosloperijen een stuk professioneler zijn geworden. Zo'n modderig veldje met een enge grote waakhond zul je hoogstwaarschijnlijk gelukkig niet vaak meer tegenkomen. Al wil je een auto aanbieden voor de sloop, wordt dit dan ook volledig professioneel afgehandeld met jou.
Voor een autosloper is het natuurlijk de bedoeling dat hij er ook wat mee wil verdienen. En hij moet zich houden aan de nu strengere milieuregels, het bedrijf moet aardig nodige kosten maken om het bedrijf draaiende te houden.
Maar hoeveel geld krijg je voor jouw sloopauto? Dit hangt ervan af hoeveel goede onderdelen er nog aan de auto zitten, die nog gebruikt kunnen worden. Dit houdt in dat je sowieso geld krijgt voor de auto die jij wilt brengen naar de sloop. Een sloopauto levert namelijk ook nog oud ijzer op. Het hangt af van het gewicht van de auto, maar al heb je een volledig gesloopte auto met geen goede onderdelen er meer aan, zul je waarschijnlijk tussen de 75 en de 125 euro moeten denken. Al heb je nog redelijk goede banden, en ziet het interieur er nog strak uit? Kun je er nog wel een paar tientjes extra voor krijgen. Maar dat is het dan ook. Tenzij je natuurlijk nog een jonge auto hebt en het model of het merk gewild is.


Het kenteken, vergeet dat niet!

Het kenteken komt te vervallen, al breng je jouw sloopauto naar de sloop. Je kunt zelf kiezen of je het kenteken wilt inleveren bij een postagentschap, of het wilt over laten nemen door een autosloper.
Als je jouw sloopauto aan hem verkoopt, kan de autoloperij dit voor je regelen. Maar dan is het natuurlijk erg belangrijk dat je wel alle kentekenpapieren van je auto meeneemt. Wanneer de koop afgesloten is belt de autosloperij de RDW. Hierna zul je van hem een vrijwaringbewijs ontvangen. Al heb je deze ontvangen vervalt de APK-plicht, met daarbij de verzekeringsplicht, en tot slot natuurlijk ook het moeten betalen van de wegenbelasting wat bij dit kenteken hoort. Dus als je jouw auto hebt gebracht bij de sloop, en de koop volledig is afgerond, kun je er zeker van zijn dat je met een gerust hart de deur verlaat!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: coen85
Aantal keer gelezen: 1382x
Toegevoegd: 16-01-2021 15:33
Gewijzigd: 16-01-2021 15:43

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!