dropbox

Hoe werkt Dropbox?

dropboxDropbox is software waarmee het mogelijk is om documenten op het internet op te slaan. Dropbox kun je op verschillende apparaten gebruiken en alle documenten worden gesynchroniseerd.

Dropbox kun je installeren op onder andere de computer, Mac, laptop, tablet en een iPhone of Android smartphone met een Dropbox app.

Dropbox maakt gebruikt van het internet en je kunt dan ook alleen bij de bestanden wanneer er een internetverbinding is. De Dropbox client voor de computer is beschikbaar via Windows, Mac en Linux.

Wanneer is Dropbox interessant voor je?

Waarschijnlijk heb je wel eens van Dropbox gehoord en mogelijk heb je jezelf afgevraagd of Dropbox interessant is om te gebruiken. In de volgende gevallen kan het interessant zijn om Dropbox te gebruiken:

  • Je gebruikt meerdere computers en apparaten doorelkaar en je bent het zat om steeds bestanden te verslepen via een USB-stick. Dropbox maakt het mogelijk om één map met bestanden te gebruiken voor alle apparaten waarop je actief bent. Wil je niet teveel geld besteden aan het gebruik van Dropbox? Dan is 2 GB van de gratis versie waarschijnlijk al voldoende. Zet je het liefst al jouw bestanden of de meeste van jouw bestanden op Dropbox? Dan kun je het best voor de betaalde versie kiezen.
  • Je werkt aan bestanden met meerdere mensen tegelijk. Via Dropbox kun je bestanden delen en wordt het voor iedereen (die geautoriseerd is) mogelijk om een gemeenschappelijk bestand aan te passen. Een gedeelde map maakt het mogelijk om bestanden beschikbaar te maken voor een specifiek team. Je begrijpt dat dit een hoop mailverkeer scheelt! Via Dropbox ontvang je automatisch een melding wanneer iemand een bestand aan de map heeft toegevoegd.
  • Je bent in een document aan het werk en wilt het op een andere locatie printen. Zonder Dropbox heb je op dit moment een USB-stick nodig, maar met Dropbox kun je op een andere locatie inloggen en kun je bij al jouw bestanden!
  • Je gebruikt al heel lang dezelfde smartphone en ineens gaat de telefoon kapot. Natuurlijk is dit heel erg zonde! Echter ben je met Dropbox niet jouw bestanden kwijt en kun je deze met een simpele inlog weer terugvragen.

 

Er zijn nog veel meer toepassingen voor Dropbox! Hoe zou jij Dropbox gebruiken? Lees verder en ontdek de mogelijkheden die Dropbox te bieden heeft.

Waar je ook bent…

Je kunt overal waar je bent bestanden aanpassen en bekijken. Wil je een bestand delen of een map aanmaken voor jouw team? Dan kun je dit in de instellingen aanpassen. In principe is een bestand privé en kun je de instellingen aanpassen wanneer je het bestand met meerdere mensen wilt delen.
Ben je op een apparaat actief dat niet van jou is? Ook op dat moment kun je inloggen op Dropbox! Dropbox maakt het mogelijk om in te loggen via de browser of via een stukje software dat je op www.dropbox.com kunt downloaden.

Alles veilig in de cloud

Gaat een apparaat kapot door waterschade of door bijvoorbeeld een defect? Dan ben je de bestanden niet langer kwijt! Log simpelweg in op Dropbox en bekijk direct de bestanden die op Dropbox staan opgeslagen. Dropbox beveiligt alle bestanden met een 256-bit AES encryptie. Wanneer je inlogt moeten er twee verificatiemethodes worden doorlopen. Bij Dropbox weet je zeker dat alle bestanden veilig staan opgeslagen en dat alleen jij toegang tot de cloud hebt.
De bestanden zijn veilig bij Dropbox en in principe zal Dropbox nooit bestanden verwijderen. Verwijder je per ongeluk een bestand op Dropbox en leeg je ook de prullenbak? Dan is dit nog steeds geen reden tot paniek.

Via www.dropbox.com kun je bestanden herstellen die je hebt verwijderd. Bestanden van de afgelopen 30 dagen worden via de website getoond en kun je heel eenvoudig weer terugkrijgen.

Vergeet je te betalen voor Dropbox of loopt er een actie af waarmee je extra capaciteit hebt verdiend? In dit geval is er geen reden tot zorg! Dropbox vraagt je om de bestanden op een andere locatie opslaan en het is niet meer mogelijk om extra bestanden via Dropbox op te slaan. In geen geval zal Dropbox bestanden uit het niets verwijderen.

Dropbox voor bedrijven

Dropbox wordt door miljoenen gebruikers op het werk gebruikt. Dropbox voor bedrijven geeft Dropbox zoals je dat kent, extra controle, een uitstekende support en alle ruimte die je nodig hebt. Dropbox voor bedrijven geeft per gebruiker zoveel opslagruimte als er nodig is.

Wat kost Dropbox?

Dropbox biedt de mogelijkheid om een gratis account aan te maken. Het programma biedt echter ook een betaald pakket aan.

  • 2 GB is €0,- per maand
  • 1000 GB is €10,- per maand

Het gratis pakket biedt de mogelijkheid om extra gebruikers aan te brengen en voor elke gebruiker ontvang je een extra van 500 MB. Je kunt Dropbox vergroten tot 18 GB gratis opslag met het aanbrengen van vrienden. Heb je een betaald account? Dan kun je zelfs tot 32 GB extra ontvangen. De kosten voor het gebruik van Dropbox voor bedrijven bedraagt €12,- per maand.

Kies je voor een jaarcontract bij de betaalde variant? Dan betaal je hiervoor slechts €99,- en dit kan betaald worden met Creditcard of PayPal. Soms zijn er aanbiedingen of worden de tarieven van Dropbox gewijzigd.

Aanmelden op Dropbox en Dropbox gebruiken

  1. Ga naar www.dropbox.com
  2. Vul je naam + achternaam + e-mailadres + wachtwoord in en accepteer de voorwaarden van Dropbox.
  3. Klik op ‘Create an account’ en je bent klaar om van start te gaan!

Je bent op dit moment aangemeld voor de gratis variant en vanaf dat moment kun je ervoor kiezen om de betaalde variant te gebruiken. Upgrade naar Dropbox Pro of upgrade naar Dropbox for Business om meer opslagcapaciteit en extra functionaliteiten te gebruiken.

Kies voor één van de betaalmethodes en klik op ‘Buy now’ om een abonnement op Dropbox af te sluiten. In sommige gevallen ontvang je automatisch korting als het om bijvoorbeeld het eerste betaalde jaar bij Dropbox gaat. 30% is zeker geen uitzondering! Kies je voor Dropbox for Business? Dan lopen de kortingen al snel op tot 50% of meer.
 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Peter van Roest
Aantal keer gelezen: 6618x
Toegevoegd: 22-02-2015 15:56
Gewijzigd: 25-01-2016 22:25

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3420 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!