WordPress plugins

10 handige WordPress plugins

WordPress pluginsWordPress is een eenvoudig CMS waarmee het voor iedereen mogelijk is om een website te maken. Je kunt een bepaald thema of een template installeren en het design vervolgens zelf bewerken. Daarnaast zijn er ook een groot aantal plugins waarmee je de website kunt uitbreiden. In dit artikel beschrijven we 10 handige WordPress plugins.

1. GZIP Ninja Speed Compression

Een van de beste WordPress plugins om de laadtijd van je website te versnellen is GZIP Ninja Speed Compression. Deze plugin pakt delen van je website in een ZIP-bestand in en verzendt dit naar de browser van de website bezoeker. Vervolgens pakt deze browser de bestanden weer uit, waardoor de website zichtbaar wordt voor de website bezoeker. Aangezien er met behulp van GZIP Ninja Speed Compression geen grote bestanden verzonden hoeven te worden, zorgt deze plugin ervoor dat de laadtijd van je website verbeterd. Dit is niet alleen fijn voor je website bezoekers, maar je zult ook hogere rankings behalen in de zoekmachines.

2. ZenCache

ZenCache behoort eveneens in het rijtje met goede WordPress plugins om de snelheid van je website te verbeteren. De plugin neemt realtime-shots van de pagina's van je site en slaat deze op in een cache. Deze afbeeldingen kunnen later weer worden opgevraagd en dit scheelt veel laadtijd. Op deze manier maakt ZenCache je website een stuk sneller.

3. Google Analytics

Als je een WordPress website hebt gemaakt, wil je natuurlijk graag weten hoeveel bezoekers je site krijgt. Dat kun je meten met behulp van Google Analytics. Eerst moet je bij Aanlytics zelf een account aanmaken en via 'Beheerder' een nieuwe property aanmaken. Daarna kun je je website heel eenvoudig hieraan koppelen met behulp van de plugin Google Analytics. Via je je Google Analytics account kun je nu de bezoekersaantallen bekijken. Als je ook een overzicht wilt van de bezoekersaantallen in je WordPress dashboard, kun je nog de plugin Google Analytics Dashboard for WP installeren.

4. InfiniteWP

InfiniteWP behoort waarschijnlijk wel tot een van de meest tijdbesparende WordPress plugins. Via de website van InfiniteWP kun je admin panel installeren op een van je WordPress sites (onzichtbaar voor bezoekers). Vervolgens kun je hier je websites aan koppelen met behulp van de plugin InfiniteWP. WordPress updates en updates van plugins kun je nu via dit paneel met één muisklik op al je sites installeren.

5. Contact Form 7

Lang niet alle WordPress thema's zijn uitgerust met een contactformulier. Gelukkig kun je wel verschillende plugins installeren waarmee je een contactformulier op je website kunt plaatsen. Contact Form 7 behoort tot de beste WordPress plugins voor formulieren. Je kunt hiermee heel eenvoudig een simpel formulier maken, waarbij je de keuze hebt uit verschillende invoervelden. Er zijn maar weinig mensen die problemen hebben gehad met deze plugin, dus je weet vrijwel zeker dat een reactie op het contactformulier ook echt in jouw mailbox terecht komt.

6. WordPress SEO

WordPress SEO is eigenlijk een onmisbare WordPress plugin. Het zorgt ervoor dat je bij elke pagina en bij elk bericht een meta title en meta description kunt invoeren. Dit zijn de titel en beschrijving die worden weergeven in de zoekresulaten bij zoekmachines. Ook kun je een focus trefwoord instellen en de plugin vervolgens een pagina-analyse laten doen. Dan meet WordPress SEO of dit trefwoord wel voldoende voorkomt op de pagina of in het bericht.

7. SEO Smart Links

Interne links zijn van belang voor een goede navigatie op je website. Dit is niet alleen goed voor de website bezoekers, maar ook voor de zoekmachines. Als je veel artikelen op je website plaatst, kan het een heel werk zijn om de links steeds apart in te voeren. Met SEO Smart Links hoef je hier gelukkig niet veel tijd meer aan te besteden. Je kunt met deze plugin links naar de afzonderlijke pagina's invoeren en de anchor teksten hiervoor instellen. Vervolgens voegt SEO Smart Links deze links automatisch toe aan nieuwe artikelen, als je hier de anchor teksten in verwerkt.

8. Broken Link Checker

Elke website beheerder komt het wel een keer tegen: een link op zijn website die niet meer werkt. Het kan zijn dat de link verkeerd is ingevoerd of dat de pagina waarnaar hij verwijst niet meer bestaat. Met de WordPress plugin Broken Link Checker kun je je website scannen op linsk die niet meer werken. Zo hoef je niet zelf elke link na te kijken!

9. Social Media Auto Publish

Plaats je je blogteksten altijd over op je social media profielen? Dan kun je met behulp van de plugin Social Media Auto Publish heel wat tijd besparen! Je kunt hiermee je website koppelen aan je social media accounts en instellen dat er automatisch een bericht met link op je profielen wordt geplaatst bij een nieuwe blogpost. Ook plaatst de WordPress plugin de foto van je blogartikel bij deze berichten.

10. AddThis 

Als je een nieuw product hebt geplaatst of een leuke blogtekst hebt geschreven, is het natuurlijk heel leuk als deze wordt gedeeld op social media. Er zijn echter maar weinig mensen die de moeite nemen om hun account te openen in een nieuwe pagina en vervolgens de link te plaatsen. Je kunt het je website bezoekers gelukkig een stuk gemakkelijker maken met diverse WordPress plugins met deel buttons, waarvan AddThis een van de betere is. Met deze plugin kun je heel eenvoudig een aantal deel buttons voor bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Pinterest installeren bij je producten en blogposts.

Met deze 10 WordPress plugins kun je al heel wat extra functies toevoegen aan je WordPress website. Er zijn echter nog veel meer plugins beschikbaar en vaak ook gratis. Als je een bepaalde functie niet terugvindt in je thema, kun je altijd even controleren of hier een WordPress plugin voor beschikbaar is. Ga eens op ontdekkingstocht en ontdek welke WordPress plugins er allemaal beschikbaar zijn!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 5675x
Toegevoegd: 05-09-2015 12:07
Gewijzigd: 01-11-2019 21:47

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3519 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!