all in one printer

Wat is een all-in-one printer?

all in one printerAls je een nieuwe printer gaat kopen, kan de keuze vallen op de all-in-one printer. Het is goed om te weten wat voor printer dit is en wat de voordelen ervan zijn. In dit artikel komen deze onderwerpen aan bod.

All-in-one printer

Een andere naam voor een all-in-one printer is een multifunctional. Deze printer wordt gezien als een fijne kantoormachine, die vaak in wordt gezet op kantoor en bij een bedrijf. De all-in-one printer heeft diverse functies, waardoor je veel ruimte kunt besparen. Je hoeft namelijk niet zoveel andere apparaten neer te zetten (kostenbesparend en ruimtebesparend). Je hebt alleen  een netsnoer nodig en een USB verbinding. In een groot bedrijf worden vaak meerdere multifunctionals geplaatst, bijvoorbeeld een per afdeling. Als het over een kleiner bedrijf gaat, dan wordt er vaak een multifunctional aangeschaft en soms nog een losse printer of een los kopieerapparaat als het vaak wordt gebruikt. Ook op scholen zijn deze apparaten veel te vinden, meestal in de personeelsruimte (zodat leerlingen hier geen gebruik van maken). Het is belangrijk om van tevoren goed te overwegen wat eisen je stelt aan het apparaat.

Functies all-in-one printer

Met de all-in-one printer kun je veel doen, namelijk:

 • Printen
 • Scannen
 • Kopiëren
 • Faxen

Als je een luxe all-in-one printer hebt, dan is het soms ook mogelijk om vanaf externe bronnen te printen (vanaf je smartphone bijvoorbeeld of je tablet).

All-in-one printer en bedrijven

Tegenwoordig maken erg veel bedrijven gebruik van de all-in-one printer, ze gebruiken geen losse kantoormachines meer. Er zijn verschillende soorten all-in-one printers, zowel qua merken, maar ook qua opties:

 • Je hebt een all-in-one printer in de vorm van een A4 of een A3 printer.
 • Je hebt ook draadloze all-in-one printers.
 • Er zijn inkjet printers.
 • Je hebt ook laserprinters in de vorm van een all-in-one printer.

Voordat je een all-in-one printer gaat kopen, is het goed om te weten of je A4 of A3 gaat printen. Je kunt jezelf ook de vraag stellen of je wil dat hij draadloos is of je een laserprinter wil of een inkjet printer. Je kunt voor het printen, scannen en kopiëren ook losse apparaten kopen, maar een all-in-one printer is veel voordeliger en neemt minder ruimte in beslag.

Kopiëren en scannen in één

Het klinkt erg aantrekkelijk en dat is het ook. Scannen en kopiëren in één. Je hebt een apparaat en dan kun je automatisch papier invoeren en de all-in-one printer aan het werk zetten. Er zijn ook all-in-one printers die automatisch dubbelzijdig scannen.

A4 printer
Er zijn veel all-in-one printers die maximaal op A4 papier kunnen printen. Er zijn echter ook A3 printers, maar deze zijn vaak veel duurder.

Draadloos printen
De meeste all-in-one printers hebben Wi-Fi. Ideaal als je vanaf je laptop iets wil printen en het snel nodig hebt.

All-in-one printer kopen, tips
Wanneer de voorkeur uit gaat naar een all-in-one printer, is het goed om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. We geven je ook een aantal tips die je kunt gebruiken als je je printer gaat kiezen/kopen:

 • Zorg dat je altijd de voordelen en de nadelen van de verschillende all-in-one printers op een rijtje zet.
 • De prijs is een groot voordeel van de all-in-one printer, als je namelijk drie of vier losse apparaten aan moet schaffen, ben je veel meer geld kwijt.
 • Je kunt je werkruimte netjes houden, want een all-in-one printer neemt niet veel plaats in beslag. Je hebt ook veel minder kabels en dat bespaart je veel geld, maar ook veel ruimte.
 • Houd ook in je achterhoofd dat wanneer een onderdeel van de all-in-one printer kapot gaat, dat je dan vaak een nieuwe all-in-one printer moet kopen als je alles in één wilt houden. Of je kunt het laten repareren, maar dan ben je wel het hele apparaat kwijt (tijdelijk).
 • Als je een all-in-one printer wil kopen, vraag je dan eerst af waar je hem voor wil gebruiken. Als je gaat scannen en foto’s af wilt drukken, dan is een inkjetprinter een goede optie. Als je je printer meer gaat gebruiken om teksten af te drukken en je maakt meer dan 200 afdrukken in de maand, dan is een laserprinter vaak wat voordeliger.
 • Een ander aspect waar je aan dient te denken is de toner of de cartridge. Wat zijn de kosten? Goed om dat van tevoren te weten.
 • Bekijk de scanfunctie van de all-in-one printer goed. Meestal kun je afbeeldingen, foto’s en teksten scannen. Deze kun je naar je eigen pc sturen en dan weer gebruiken. Gescande documenten kun je ook printen of bewerken. Wat je per all-in-one printer kunt doen, kun je zien als je de functionaliteit gaat bekijken.
 • Hoe goed een scan is, hangt af van de resolutiewaarde. Meestal wordt deze aangegeven in dots per inch (dpi). Het gaat hierbij over het aantal beeldpunten en meestal geldt hoe hoger de resolutie, des te beter de scan is. Je kunt ook naar de kleurdiepte kijken, die in bits aan wordt gegeven. Bij de kleurdiepte geldt hoe hoger deze is, des te meer kleuren de scanner kan onderscheiden.
 • Bij scannen wordt er een onderscheid gemaakt in optische en digitale scanresolutie. Bij de optische resolutie gaat het over de werkelijke resolutie waar de scanner je scan mee gaat maken en de digitale resolutie is de maximale resolutie die je scanner kan behalen door gebruik te maken van extra software.
 • Meestal kun je met de all-in-one printer ook kopiëren. Je kunt van tevoren kijken naar de snelheid van het apparaat. Als je namelijk veel moet kopiëren, is het fijn als je geen uren hoeft te wachten.
 • Hoe snel je all-in-one printer is, hangt af van een paar factoren. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf of dat er een eigen processor aanwezig is en welke aansluitingen er aanwezig zijn. Meestal is er een USB, maar ook bluetooth, Wi-Fi en firewire kun je tegenwoordig vaak vinden op een all-in-one printer.
 • Als je een all-in-one printer intensief gaat gebruiken, is het fijn om er een te kiezen met meer geheugen. De taken kunnen dan snel uit worden gevoerd en als je hem niet zo intensief gebruikt is het geheugen niet zo van belang.
 • Er bestaan all-in-one printer die beschikken over een of meerdere netwerkaansluitingen. Je kunt dan meerdere computers aansluiten op de all-in-one printer. Bij een kantoor wordt daar vaak gebruik van gemaakt.
 • Het papier wat je voor de all-in-one printer gaat gebruiken, hangt af van welke soort je hebt gekozen. Maar het maximale printformaat is bij een gemiddelde printer A4 (wat gelijk is aan 210 x 297 millimeter). Mocht je toch voor A3 hebben gekozen, dan is dat 420 x 297 mm.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 4430x
Toegevoegd: 19-08-2016 18:36
Gewijzigd: 30-08-2016 23:57

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3420 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!