Hoe word je rijk?

Hoe word je rijk?

Hoe word je rijk?Je zal er vast wel van gedroomd hebben: dat je gigantisch rijk bent en je alles kan doen en kopen wat je wilt. Voor de meeste mensen zal gigantisch rijk worden er niet in zitten, maar het zou wel mogelijk zijn. Hoe word je rijk en wat moet je daar allemaal voor doen (en laten)?

Weet welke talenten jij hebt

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om rijk te worden. Je zou de jackpot in de Staatsloterij kunnen winnen, maar die kans is zeer klein. De kans op veel geld is al groter wanneer je er echt voor gaat. Het eerste wat je moet doen, is de ‘drive’ hebben om rijk te worden. Als je daar niet echt de behoefte toe hebt, ben je ook niet in staat om echt rijk te worden. Heb jij jezelf als grote doel gesteld dat je écht rijk wilt worden, dan is de kans dat jij je doel bereikt al vele malen groter. Heb jij die drive in je? Dan moet je een manier bedenken waarop je echt rijk kunt worden. Hoe kan jij het beste rijk worden en op welke manier? Hiervoor moet je naar je eigen talent op zoek gaan. Ieder mens heeft een talent, maar weinig mensen doen ook echt wat met dit talent. Weet jij wat jouw talent is? Train jezelf met dit talent en zet dit voor jezelf in, dan kan je al heel ver komen met rijk worden.

Een goede voorbereiding is erg belangrijk

Als je echt graag gigantisch rijk wilt worden, is een goede voorbereiding erg belangrijk. Ga eens boeken lezen over andere miljonairs. Hoe zijn zij rijk geworden? Welke dingen hebben zij hiervoor gedaan of gelaten? Als je meerdere boeken over dit onderwerp hebt gelezen, zal je vanzelf een patroon ontdekken. Met dit patroon wordt het al iets duidelijker waarom die miljonairs wél rijk zijn geworden, en andere mensen (zoals jij en ik) niet.

Geld sparen is heel belangrijk

Als je rijk wilt worden, is geld sparen misschien wel het allerbelangrijkste. Iedere euro brengt je namelijk een stap dichter bij die miljoen euro op je bankrekening. Dit bovenstaande klinkt misschien overdreven of gierig, maar het is wel zo: iedere euro telt. Als je een bepaald bedrag hebt gespaard, heb je geen financiële belemmering meer om je talent aan het werk te zetten. En met je talent zou je snel rijk kunnen worden. Er zijn op het internet (en in boeken) een hoop praktische tips te vinden om geld te besparen. Deze tips kunnen je helpen om sneller een startkapitaal te hebben waarmee je je rijkdom kunt uitbouwen. Ook met onderstaande tips kan je al heel wat geld besparen (en daarmee dus ook sparen):

 • Op boodschappen kan je veel geld besparen door alleen de goedkopere merken te kopen of eens naar een goedkopere supermarkt te gaan.
 • Wees zuinig met elektriciteit. Zet lampen uit in kamers waar je niet bent, zet de verwarming een graadje lager, enzovoort.

Maak een goed plan voor de komende jaren

In de tekst hierboven heb je de basis gelegd om heel rijk te worden. Nu is het nog de bedoeling dat je ook écht rijk gaat worden. Als je je aan deze tekst hebt gehouden, heb jij bij de eerste stap je talent gevonden. Nu moet je nog gaan bedenken hoe je jouw talent aan het werk kan zetten. De beste manier is om een meerjarenplan te maken, rijk worden doe je namelijk niet slapend en gaat ook niet over één nacht ijs. Bij het maken van je meerjarenplan zet je onder andere het volgende:

 • Wat is mijn talent
 • Hoe ga ik mijn talent inzetten
 • Hoe ga ik die arbeid omzetten in geld?
 • Wat ga ik met het verdiende geld doen?
 • Wat verwacht ik te gaan verdienen komende jaren, wat is mijn doel?
 • Wat is mijn motivatie om rijk te worden?


Zet je geld aan het werk

Nu je na een tijd je talent aan het werk hebt gezet om geld te verdienen, is het nu ook tijd geworden om je geld aan het werk te zetten. Je geld aan het werk zetten kan je op meerdere manieren doen. Hier is vaak één regel: hoe meer risico je loopt het geld te verliezen, hoe meer winst er te boeken is. Hieronder een aantal manieren waarbij je je geld kan laten werken:


 • Investeer in vastgoed. Ondanks de huidige (instabiele) huizenmarkt blijft vastgoed een goede investeringsmogelijkheid. De waarde groeit niet louter door het feit dat je ze in bezit hebt, vastgoed vereist ook werk om winst te behalen uit je investering. Durf je het aan om een pand te kopen, op te knappen en snel weer door te verkopen? Dit is de makkelijkste manier om vastgoed om te zetten in winst. Ook kan je een huis ombouwen en de kamers hiervan verhuren.
 • Een eigen bedrijf starten. Ook een manier om je geld te vermeerderen is door het starten van een eigen bedrijf. Je moet hier wel eerst goed over nadenken, want het kan je erg veel geld kosten als je bedrijf failliet zou gaan. Blijf dicht bij je talent, en denk vooral niet te groot.
 • Aandelen en obligaties. Hiermee kan je je geïnvesteerde geld gigantisch vergroten. Obligaties zijn minder risicovol dan aandelen, maar vereisen een langere adem en brengen minder op. Daarentegen kunnen aandelen een enorme vetpot zijn en kan je een goed begin maken om rijk te worden.

Nog enkele tips om erg rijk te worden

 • Wees creatief
 • Durf risico’s te nemen
 • Als je verliest, neem het voor lief en ga gewoon weer door
 • Stop met iets als je merkt dat dit niet werkt
 • Gebruik je talent optimaal
 • Wees uniek. Niemand is rijk geworden door hetzelfde te doen als iedereen.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Mamadebby
Aantal keer gelezen: 5247x
Toegevoegd: 31-07-2015 08:39
Gewijzigd: 22-08-2015 13:14

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!