Houten poort plaatsen

Houten poort plaatsen

Houten poort plaatsenMet de lente weer voor de deur bereiden veel mensen zich al weer voor om de handjes uit de mouwen te steken in de tuin. Als het gaat om de plaatsing van houten poorten bijvoorbeeld, zien we de laatste jaren een ontzettende trend.

Poorten van hout worden steeds populairder, mede door de chique en landelijke look die het een tuin kan geven. Een houten poort is vaak de kers op de taart bij de realisatie van een nieuwe tuin. Als het gaat om het plaatsen van een houten poort en de aanschaf ervan, is het belangrijk om een aantal belangrijke vragen te stellen.

Welke houtsoort is geschikt voor een poort?
Er zijn veel verschillende houten poorten op de markt, gemaakt van verschillende houtsoorten. Aangezien een dergelijk poort te maken krijgt met verschillende, al dan niet extreme, weersomstandigheden, is het belangrijk dat het hout hier tegen bestand is. Het zou vervelend zijn als je houten poort wordt aangetast door de weersomstandigheden.  Let daarom goed op de duurzaamheidsklasse van het hout. Het beste zijn duurzaamheidsklassen van type I, II en III te gebruiken. Dit hout is bestand tegen verschillende weeromstandigheden en temperatuurwisselingen.Waar let ik op bij de plaatsing van een houten poort?
Wanneer je een houten poort gaat plaatsen is het van belang om naast de houtsoort ook rekening te houden met het gebruik van materiaal. Gebruik bijvoorbeeld RVS schroeven voor een fraaie afwerking. Daarnaast is het bij hardhout raadzaam om de schroefgaten voor te boren. Doe je dit niet, bestaat de kans dat je het hout beschadigd.

Onderhouden houten poorten
Een houten poort is prima schoon te houden met een hogedrukreiniger. Let er echter wel op dat je een zachte straal gebruikt. Doe je dit niet, dan heb je kans om de poort te beschadigen.
Ben je op zoek naar meer informatie over houten poorten? Neem dan eens een kijkje op de website van Rutjes Paardenboxen en omheiningen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: RBOnline
Aantal keer gelezen: 6726x
Toegevoegd: 21-02-2014 11:31
Gewijzigd: 19-04-2016 21:47

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!