Huiswerkplanner maken

Huiswerkplanner, hoe maak je er een?

Huiswerkplanner makenHuiswerk maken kan erg lastig zijn en zeker als je veel moet doen. Zorg dat je overzicht hebt en daar kan de huiswerkplanner je bij helpen. In dit artikel lees je hoe je een huiswerkplanner kunt maken.

Huiswerkbegeleiding

Heb jij er moeite mee om zelfstandig te studeren, heb je daarvoor te weinig zelfdiscipline of andere problemen zoals concentratieproblemen? Dan is huiswerkbegeleiding de oplossing om je opleiding desondanks met succes af te ronden. Sommige scholen bieden huiswerkbegeleiding aan. Na de lessen kun je op bepaalde dagen van de week onder toezicht huiswerk maken en leren. Soms moet je zelf op zoek naar een huiswerkbegeleider. Je ouders kunnen je helpen, oudere broers of zussen, vrienden of vriendinnen, een oom of tante, een buurvrouw of buurman. Als je aangeeft dat je iemand zoekt die vrijwillig huiswerkbegeleiding wil geven, dan komt er hoogstwaarschijnlijk wel iemand op je pad, die het erg leuk en interessant vindt om je te helpen bij je taken. Je moet er dan wel meteen werk van maken als het schooljaar begint, of eigenlijk nog eerder.

Heb je iemand gevonden, fijn dan is voor jou het huiswerkprobleem opgelost. Heb je daarentegen niemand gevonden dan zul je actie moeten ondernemen en in buurtkranten zoeken naar advertenties waarin iemand op zoek is naar werk. Dat kan een student zijn die wat geld wil verdienen. Een schot in de roos, als jij een student vindt. Deze kan je namelijk vaak goed helpen, omdat hij of zij zelf nog tussen de boeken zit. Hij of zij heeft tips over de manier van aanpakken bij bepaalde vakken enz. Studenten vind je wanneer je in de buurt van een universiteit woont. Wanneer je namelijk ook nog reiskosten moet betalen dan wordt de begeleiding wel erg duur. Woon je niet dichtbij een universiteit dan ben je aangewezen op andere huiswerkbegeleiders. Bekijk de advertenties in de krant, de vragen naar werk op een bord in de supermarkt, maar ook online kun jij een zoektocht inzetten.

Zoek op huiswerkbegeleider, vacatures, plaatsnaam erbij. In dorpen en steden wordt soms op een bepaalde locatie, naast de huiswerkbegeleiding op school, door particulieren huiswerkbegeleiding gegeven. Er is een groepje kinderen, studenten dat na school op een daarvoor bestemde plek huiswerk gaat maken en leren onder toezicht. Je kunt er vragen stellen en in alle rust je huiswerk maken of leren. Wanneer je naar huis gaat ben je meestal klaar met je huiswerk.

Huiswerkplanner

Je huiswerkbegeleider kan tevens je huiswerkplanner zijn. Maar een huiswerkplanner hoeft geen persoon te zijn. Online vind je diverse huiswerkplanners. Dit zijn overzichten van een week, twee weken, een maand, met de vakken waarvoor huiswerk moet worden geleerd of gemaakt. De indeling is voor je gemaakt, maar dat is een voorbeeld en je kunt uiteraard de indeling zelf maken naar je persoonlijke omstandigheden. Wanneer je bijvoorbeeld op vrijdag altijd gaat sporten, dan houd je die namiddag of avond helemaal vrij voor het sporten en dan wordt er geen huiswerk in dat lege vak vermeld. Verder werkt een huiswerkplanner heel eenvoudig. Het is een houvast voor velen, die altijd in tijdnood komen en geen overzicht hebben over hun schoolse taken.

Zelfstandig met een huiswerkplanner

Je kunt onder begeleiding huiswerk maken en leren, maar lukt het je om dit zelfstandig te doen, prima! Je hebt niets en niemand nodig om op tijd je huiswerk af te hebben. Je bent een zelfstandige student, die van aanpakken weet en de zelfdiscipline bezit om zijn of haar taken op tijd af te krijgen. Ook het lezen van boeken en maken van verslagen horen daarbij. Heb je die in je hoofdplanning meegenomen? Oeps, toch iets vergeten! Een huiswerkplanner voorkomt dit en kan ook voor de zelfstandige student een uitkomst zijn. Waarom zou je alles in je hoofd moeten proppen en alles moeten onthouden als je alle taken in een huiswerkplanner kunt zetten, waardoor je meteen een goed overzicht hebt van de komende weken, soms zelfs voor de komende maand? Het antwoord is duidelijk, dat hoeft ook niet als je de huiswerkplanner gebruikt.

Hoe ziet de huiswerkplanner er uit?

Hoe plan jij je taken voor de komende weken in? Een paar tips zijn wellicht handig om daarin mee te nemen:

 • Wissel leer- en maakwerk af.
 • Las pauzes in (ga even naar buiten).
 • Plan niet te strak (het frustreert als je telkens tijd te kort komt voor een bepaald vak).
 • Vergeet de toetsen niet die over een week plaatsvinden.
 • Plan tevens het lezen van boeken en maken van boekverslagen in, die pas over maanden ingeleverd moeten worden.
 • Houd rekening met je lesrooster, want als je een lange dag op school zit zul je even op adem moeten komen voordat je aan je huiswerk begint. Op internet staan diverse voorbeelden van een huiswerkplanner.
 • De huiswerkplanner bevat: de dagen van de week, het vak waarvoor bepaalde stof geleerd en/of gemaakt moet worden, de tijd die je eraan wil besteden.
 • Een variatie op dit laatste punt is: de tijd die je aan het vak hebt besteed.
 • Je kunt ook nog onderscheid maken tussen huiswerk maken voor het eten en/of daarna.
 • Bepaal voor jezelf wat voor jou het meest praktisch is. Je kunt je eigen huiswerkplanner helemaal naar jouw situatie indelen, rekening houdend met vrije tijd, sporten, bijbaantje enz.
 • Met een huiswerkplanner, mits goed ingevuld weet je wat je hebt gedaan en wat je nog moet doen aan je huiswerk.
 • Het is aan te raden om meer dan één dag vooruit te kijken. Denk aan toetsen die je volgende week moet maken en aan werkstukken die volgende maand af moeten zijn.

Huiswerkplanner app op telefoon

Je bent helemaal bij de tijd met een gratis huiswerkplanner app, waarmee je op je telefoon kunt zien wat je huiswerk is. Je kunt op elk moment op je telefoon je huiswerk checken. De voordelen zijn groot: de app is gratis, je kunt je planning nooit vergeten, toetsen worden automatisch ingepland om een aantal keren te leren, het stimuleert de zelfstandigheid. Een nadeel is dat je nooit meer met een smoesje kunt komen dat jij je huiswerk bent vergeten te maken of te leren, omdat je het niet wist.

Een huiswerkplanner in het gezin

Naast een huiswerkplanner voor school kan de huisman of huisvrouw ook gebruik maken van een huiswerkplanner. Zoek een praktisch huiswerkplanner op internet en maak er voor jezelf een praktisch en persoonlijke huiswerkplanner van. De huiswerkplanner zorgt voor duidelijkheid, structuur (je doet bepaalde werkzaamheden op vaste momenten) en je krijgt een mooie verdeling. Vergeet niet om de gezellige koffiepauzes of een momentje voor jezelf met een leuk tijdschrift in te plannen. Hang de huiswerkplanner op een zichtbare plek in huis, misschien neemt er iemand spontaan iets van je over. Lang leve de huiswerkplanner!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 2311x
Toegevoegd: 02-08-2016 17:50
Gewijzigd: 14-08-2016 08:35

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3132 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!