Inbraakbeveiliging verbeteren met deze tips

Inbraakbeveiliging verbeteren met deze tips

Inbraakbeveiliging verbeteren met deze tips Een woning beveiligen vergt een professionele aanpak. Het ophangen van een aantal camera’s en het gebruik van willekeurige cilindersloten is niet voldoende. Sloten zijn mogelijk eenvoudig open te breken. Daarbij bieden de sloten geen weerstand meer op het moment dat de inbrekers in je woning staan. Reden genoeg om voor het verbeteren van de inbraakbeveiliging professionele hulp in te schakelen. In dit artikel geven we verschillende tips.

Een risicoanalyse binnen je woning uitwerken

Het verbeteren van de inbraakbeveiliging in huis begint bij het maken van een risicoanalyse. Zo’n analyse is erop gericht, om eventuele beveiligingsrisico’s in kaart te brengen. Probeer te achterhalen welke route een inbreker zou volgen, wanneer deze je woning probeert binnen te komen. Probeert deze het slot op een deur open te breken? Is het logischer dat deze een raam probeert open te krijgen? Enzovoorts. Op basis van een uitgebreide risicoanalyse kun je vervolgens een beveiligingsplan opstellen. Hierin beschrijf je welke risico’s moeten worden afgedekt en welke beveiligingscomponenten hierbij van pas komen.

Inbraakpreventie is meer dan het gebruik van sloten

Een goede inbraakbeveiliging omvat meer dan het gebruik van stevige sloten. Hoewel sloten een degelijke basis vormen bij inbraakpreventiesystemen, is het verstandig om verder te kijken. Op het moment dat de deur geopend is, hebben inbrekers immers alle ruimte om hun slag te slaan. Door verschillende andere beveiligingscomponenten in huis te installeren, houd je inbrekers ook na het openbreken van de deur nog tegen.

Geschikte sloten voor het beveiligen van je woning

Zoals reeds omschreven werd, begint het beveiligen van je woning met het selecteren van kwalitatief goede sloten. In Nederland beoordeelt het SKG de sloten op hun weerbaarheid tegen de meest voorkomende inbraakvormen. Je kunt hierbij denken aan de klopsleutelmethode en kerntrekken. Moderne sloten worden standaard van een anti-kerntrekbeveiliging voorzien. Dit voorkomt dat inbrekers de cilinder uit het slot kunnen trekken. Zou een inbreker hier wel in slagen, dan is de deur eenvoudig te openen.



Alarmsysteem kopen met of zonder installatie service, vraag nu een gratis offerte aan.

SKG-beoordeling voor sloten

Het SKG geeft sloten een beoordeling van één tot en met drie sterren. Des te meer sterren een slot krijgt, des te beter is deze bestand tegen moderne inbraakmethodes. Reden genoeg om altijd voor goed beoordeelde sloten te kiezen. Het verkleint de kans op een inbraak in huis aanzienlijk. Daarbij kom je met goed beoordeelde sloten in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Wanneer je woning dit keurmerk toegekend heeft gekregen, krijg je mogelijk korting op de verzekeringspremie van je inboedel- en woonverzekering. Kijk ook eens in de polis van je bestaande verzekering, welke korting een verzekeraar jou biedt.

Verschillende soorten sloten vergelijken

Sloten worden in verschillende soorten aangeboden. Op woningdeuren wordt vaak gekozen voor cilindersloten. Deze sloten hebben minimaal twee en doorgaans maximaal drie contactpunten in de deurpost. Voor het beveiligen van ramen kiest men vaak voor bijzetsloten. Dit type slot wordt in twee soorten aangeboden: insteek- en oplegsloten. Verschillende factoren bepalen welk type van deze sloten het meest geschikt is. Factoren waaraan je kunt denken is de dikte van het kozijn en de manier waarop het raam geopend wordt. Trek je deze naar je toe, of opent deze naar buiten?

Andere sloten voor een goede inbraakbeveiliging

Kijk bij het monteren van sloten niet alleen naar het hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Zo is het ook belangrijk om de deur van een losstaande garage of bijvoorbeeld een schutting van sloten te voorzien. Het kan een eerste laag in de inbraakbeveiliging van je woning vormen. Mocht je twijfelen over de meest geschikte sloten voor deze deuren, dan kan een slotenmaker je van advies voorzien. Slotenmakers kunnen daarbij hulp bieden bij de montage van nieuwe sloten op ramen en deuren.


Beveiligingscamera’s rond je woning ophangen
Eerder beschreven we al dat goede sloten alleen niet voldoende zijn om inbrekers buiten de deur te houden. Kies bijvoorbeeld ook voor beveiligingscamera’s aan de gevel van je woning, bij de voordeur en bijvoorbeeld in de tuin. Op deze manier schrik je inbrekers op voorhand af. Om de pakkans te minimaliseren willen ze vanzelfsprekend niet gefilmd worden. Beveiligingscamera’s kun je in diverse modellen aanschaffen. Kies bijvoorbeeld voor geschakelde camera’s, die kunnen worden aangesloten op een opslagsysteem. Zo kun je beelden altijd terugkijken.

Ook kun je voor een dummycamera kiezen. Deze camera’s zijn veel goedkoper, maar nemen zelf geen beelden op. Het zijn camera’s die bedoeld zijn om inbrekers af te schrikken.

Inbraakpreventiecomponenten voor in huis

Naast de beveiligingscamera’s voor aan de gevel, zijn er diverse inbraakpreventiecomponenten voor in huis aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan magneetcontacten. Deze magneetcontacten kun je op de deur en het deurkozijn monteren. Het verbreken van het contact tussen beide magneten zal ertoe leiden, dat het alarm in huis geactiveerd wordt. Het kleine formaat van deze magneetjes voorkomt dat ze duidelijk zichtbaar zijn. Voor veel mensen maakt dit de magneetcontacten geschikter dan bijvoorbeeld een camera in de gang.

Een alternatief is het gebruik van een bewegingssensor. Net als een beveiligingscamera valt deze direct op. Niet iedereen vindt dat even mooi, maar het schrikt inbrekers wel af. Zoals de naam al zegt, detecteert deze sensor bewegingen. Ideaal voor op een overloop of in de gang. Bij bewegingen wordt het alarm in huis geactiveerd. Het alarm schrikt inbrekers af, omdat het bewoners en omwonenden waarschuwt. De kans is groot dat zij de politie inschakelen! Voor inbrekers voldoende reden om de woning te verlaten.

Een mistgenerator in je woning plaatsen

Ook interessant is het gebruik van een mistgenerator. Deze werd voorheen vaak enkel binnen bedrijfspanden gebruikt. Toch kan deze beveiligingscomponent ook in woningen van pas komen. De mistgenerator zorgt dat een inbreker nauwelijks zicht heeft, nadat het apparaat geactiveerd is. Om te voorkomen dat een inbreker de ingang niet meer terug kan vinden, zal deze je woning zo snel mogelijk willen verlaten bij de ontwikkeling van mist. Daarbij verkleint de mistgenerator de kans, dat inbrekers waardevolle voorwerpen in huis weten te vinden. Een mistgenerator kan worden aangesloten op de eerder beschreven inbraakpreventiecomponenten.

Alarmsysteem aan laten sluiten op een meldkamer

Naast de meldkamer van de nationale hulpdiensten kent Nederland verschillende particuliere meldkamers. Deze meldkamers werken met hun eigen beveiligers. Op het moment dat er een alarm binnen je woning wordt geactiveerd, zal de meldkamer contact met je zoeken. Ook kan de meldkamer direct een beveiliger naar je woning sturen om polshoogte te nemen. Aan het aansluiten van een alarmsysteem op zo’n meldkamer zitten logischerwijs kosten verbonden. Laat je vooraf adviseren over de exacte kosten hiervan. Vaak kun je zelf kiezen, of er direct een beveiliger naar je woning moet worden gestuurd bij een geactiveerd alarmsignaal.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 2003x
Toegevoegd: 14-02-2020 15:32
Gewijzigd: 17-02-2020 09:16

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!