Inspiratie voor je horeca onderneming

Inspiratie voor je horeca onderneming

Inspiratie voor je horeca onderneming	Veel mensen willen graag starten in de horeca met een eigen café of restaurant. Er zijn veel mogelijkheden. Maar wat mag wel en wat mag niet? Welke vergunningen moet je aanvragen en wat zijn de regels vanuit de overheid? Zorg dat je goed voorbereid start aan het avontuur binnen de horeca. We helpen je graag op weg met een gezonde dosis inspiratie. Inspiratie om een goede start te maken binnen de horeca.

De kamer van koophandel 

Wanneer je een horecabedrijf gaat beginnen is het verplicht om jezelf in te schrijven bij de kamer van koophandel. De kosten zijn 50 euro eenmalig. Doe het binnen de eerste week dat je start. Beter nog is om hier te starten. Na de inschrijving gaan de gegevens automatisch naar de belastingdienst. Het is niet nodig om je hier dus nog apart aan te melden. Denk hoe je alles gaat inrichten en welke bank je gaat gebruiken. Open een zakelijke rekening om alles afzonderlijk te laten verlopen met de betalingen.

Het bestemmingsplan van de gemeente 

Het is belangrijk om te kijken waar je jouw restaurant of café kunt openen. Het is essentieel om een goede locatie te hebben. Vaak is het een ware zoektocht. Waar je mogelijk direct actie wilt ondernemen is het goed om even de tijd te nemen. Onderteken niet direct alle contracten. Lees alles goed door om daarna een handtekening te plaatsen. Ga ook langs bij de gemeente om het bestemmingsplan te controleren. Op de korte of langere termijn kunnen er veranderingen aankomen waardoor de hele locatie niet meer geschikt is. Het is beter en verstandiger om hier zelf het juiste onderzoek in te voeren. Soms ik het ook mogelijk om juist wel een start te maken in een plek die niet geschikt lijkt op basis van het bestemmingsplan. Tenminste niet op basis van het huidige bestemmingsplan, maar wel dat van de nabije toekomst.

Omgevingsvergunning bouw 

Wanneer je een verbouwing wilt doorvoeren of wilt gaan renoveren is er een omgevingsvergunning nodig. Het is belangrijk om deze op tijd aan te vragen. Onderzoek ook of het gebouw wel gesloopt mag worden. Wanneer het een monument is, zijn er beperkte mogelijkheden om wijzigingen aan te brengen aan het gebouw.

De brandveiligheid 

Voor hotels (en scholen) is het verplicht om een omgevingsvergunning voor de brandveiligheid aan te vragen. Soms is het slechts nodig om een melding te maken. Het is belangrijk om te onderzoeken of het voor het horecabedrijf ook nodig is. Houdt ook rekening met toekomstplannen. Waar je mogelijk nog geen keuken hebt wil je dat misschien in de toekomst wel. Vraag het allemaal in één keer aan.

Het milieu en milieubeheer 

Alle horecaondernemers krijgen te maken met voorschriften op het gebied van milieu, geluid, afvalstoffen en energie. Er zijn vaak geen vergunningen voor nodig. Wel is het slim om het allemaal goed in te richten in overleg met de gemeente.

De exploitatievergunning

Wanneer je een restaurant of kroeg start is het belangrijk om een exploitatievergunning horecabedrijf te hebben. Het is niet in alle gemeenten nodig. Kijk hoe het in jouw gemeente zit. De voorwaarden hebben te maken met de openbare orde, zedelijkheid en veiligheid.
De hygiëne regels 

Hygiëne is essentieel in de horeca. Er moet een HACCP plan zijn om aan te tonen dat er volgens een hygiënecode gewerkt wordt. Er zijn strikte regels waar je aan moet voldoen. Je produceert of verwerkt levensmiddelen en moet je dan ook bij het register van de NVWA (de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) inschrijven.

Een drankvergunning 

Alcohol mag je niet zomaar schenken. Er zijn strenge regels waar men zich aan moet houden. Het pand en het personeel moet aan strenge eisen voldoen. Wanneer dit niet goed gedaan wordt kunnen er hoge boetes volgen. Uiteraard is het beter om dit te voorkomen.

Een terrasvergunning

Als er voldoende ruimte is voor een terras dan is dit een gouden kans. Het is mogelijk om mensen ook op het terras te voorzien van een drankje of een heerlijke maaltijd. Het is volop genieten van het mooie weer. Het is slim om een terrasvergunning aan te vragen bij de gemeente. Zorg dat er nooit verwarring is of het wel of niet mag.

Muziekje draaien? 

De muziek die je draait heeft rechten. Het is belangrijk om bij de Buma en de Sena de juiste toestemmingen te krijgen. Ze geven hier licenties voor af. Het is belangrijk om te zorgen dat hier alles goed geregeld is. Er worden anders hoge boetes uitgedeeld.

De betalingen 

Natuurlijk wil je alle betalingen goed ontvangen. Het is belangrijk om daarom de pin apparatuur en de kas goed te organiseren. Zorg voor een sterk kassasysteem en daarnaast ook een samenwerking met een boekhouder. Het is zo mogelijk om alles goed te regelen. Het scheelt veel tijd en zorgen om dit allemaal goed te regelen.

De horeca inrichting

Het is belangrijk om de horecazaak goed in te richten. Het is belangrijk om een eigen identiteit te krijgen en sfeer. Het is een geheel van meubels, aankleding, behang en natuurlijk ook van de verlichting en planten. Daarnaast zijn ook de borden, het bestek en de glazen van belang om het helemaal af te maken. Daarnaast moet er uiteindelijk nog veel meer gebeuren om veel mensen in de tent te krijgen.

Een goede marketing

Zorg dat er een website is voor de nieuwe horecazaak. De zoektocht van veel mensen begint op het internet. Ook is het een plek waar veel mensen hun ervaring zullen en kunnen delen. Het is prettig om hier de juiste keuzes in te maken. Een goede zoekmachine marketing zal zorgen voor veel bezoekers op de site en in de horecazaak. Ook social media biedt mogelijkheden om bezoekers te krijgen. Het is prettig om een goede aanwezigheid te hebben op social media. Het kan Facebook, Instagram en Twitter zijn waar je jouw gasten en toekomstige gasten kunt laten zien welke mogelijkheden er zijn in jouw tent.

Rust 

Boven alles is het belangrijk om na de start ook zelf voldoende rust te nemen. Het is in het begin belangrijk om volop te gaan om een goede start te krijgen. Pak echter op de juiste momenten ook je rust. Rust om weer bij te tanken, nieuwe ideeën te krijgen en om van je horecazaak een groot succes te maken. Het kan allemaal als je mindset goed is en je de energie goed gebruikt om te slagen met je bedrijf. Vergeet net om regelmatig met vakantie te gaan of leuke dingen te doen zodat je je hoofd even kan leegmaken.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1743x
Toegevoegd: 22-01-2020 09:36
Gewijzigd: 28-01-2020 09:12

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!