Interieurtrends voor 2023

Interieurtrends voor 2023

Interieurtrends voor 2023Een nieuw jaar betekent nieuwe interieurtrends. Benieuwd wat er in 2023 trendy is voor jouw interieur? Wij zetten de populaire kleuren, stijlen, trends en meer voor je op een rij!

De interieurstijl die je veel voorbij ziet komen

We beginnen met de interieurstijlen die je veel voorbij gaat ziet komen. Veel van deze stijlen hebben ook invloed in de kleuren en trends van 2023. Laten we niet langer wachten, hier zijn de top drie interieurstijlen van dit jaar.

Japandi

De Japandi woonstijl is sinds 2020 in opkomst. Dit jaar zul je veel invloeden van deze stijl terugzien in de huizen. Het is een combinatie van de Japanse Wabi-Sabi stijl en de Scandinavische stijl. Hierbij zie je veel natuurlijke tinten en materialen terug in huis. De lichte kleuren zorgen voor een warm geheel in combinatie met het hout.
Belangrijk is om de ruimte Feng Shui in te richten. Dit past perfect bij de Japandi stijl. Hierbij is het idee dat je de ruimte op een bepaalde manier inricht, waardoor je de energie goed verspreidt. Ondanks dat de twee stijlen op het eerste gezicht niet perfect matchen is het resultaat een oase van rust, reinheid en warmte.

Bohemian

De bohemian stijl is al langere tijd steeds populairder aan het worden. Ook hier zie je veel natuurlijke materialen uit de exotische oorden en kleuren naar voren komen. Daarbij is deze stijl wel kleurrijk en meer divers. Er wordt gebruik gemaakt van diverse soorten meubels, waardoor het snel gezellig oogt.
Verder kun je Boho herkennen aan de ornamenten van hout, gezellige franjes en diermotieven, veren en schelpen. Dit zie je ook terug in de wandbekleding. Deze is ook bekleed met leuke houten details of decoraties van schelpen of kokosnoten. Naast rotan meubels mogen ook zeker mooie, groene planten niet ontbreken.

Scandinavisch

De Scandinavische stijl is deels besproken bij de Japandi stijl. De stijl is al jarenlang een trend, maar blijft maar terugkomen. Het Scandinavische in je interieur is luchtig, klassiek, licht en tijdloos. De trend is ontstaan in Scandinavië, mede door de weinige lichturen. Door de lichte en zachte kleuren hou je het huis zo lang mogelijk licht.
In deze stijl heeft alles een functie. Er zijn weinig prulletjes en alles wat er aan meubels staan zijn comfortabel en minimalistisch. De materialen zijn van hoge aaibaarheid, houten accenten of zachte textielstoffen.

De kleuren van het nieuwe jaar

Naast diverse interieurstijlen zijn er ook een aantal trendkleuren die je veel in huis ziet. Deze gaan we even met je doornemen.

Warm ton sur ton

Ton sur ton is een trend die je niet alleen ziet in het interieur, maar ook in de mode. Hierbij is alles in één kleurtint. Geniet van een heerlijk, rustig interieur met de warme ton sur ton kleuren in huis. De kleuren zijn warme aardetinten, zoals taupe, zand, beige, etc. Wanneer je deze kleuren combineert met de houten accenten in de meubels krijg je een prachtig geheel.

Diverse blauwtinten

Blauw is een kleur die je veel ziet dit jaar. De kleur is rustgevend en geeft warmte aan een ruimte. De combinatie van blauwtinten zorgt voor een interessant geheel. Blauw is zo diep als kobaltblauw, maar ook zo kil als ijsblauw. De combinatie van al deze blauwtinten is een eyecatcher in ieder huis.


Uitgesproken kleuren

Naast de warme tinten en de blauwe kleuren zijn er ook veel uitgesproken kleuren die je in 2023 in huis kunt halen. Combineer een felblauwe bank met een kanariegele tafel en een groene plant. Ondanks dat de kleuren heftig en uitgesproken zijn passen ze heel goed bij elkaar. Dit moet je wel meer durven dat de ton sur ton kleuren.

Contrasterende kleuren paars en groen

Hierboven hadden we het over uitgesproken kleuren, maar ook contrasterende kleuren passen perfect bij elkaar. De kleuren paars en groen worden in 2023 voornamelijk naar voren gehaald. Een groene muur met een paarse fauteuil kan prachtig ogen. Het geeft een warme sfeer aan je ruimtes.

De woontrend voor 2023

Een verdere trend die we zien zijn ronde en organische vormen. Zowel accessoires, meubels en materialen hebben deze stijl meegenomen. Het comfort en de veiligheid bouwen we in ons thuis. Doordat er in de buitenwereld veel gebeurt, wat ook zeer negatief en gevaarlijk is, is ons huis nog belangrijker geworden. Hier wil je tot rust komen en een veilig gevoel creëren.

Belangrijke factoren in je woning

De belangrijke factoren die je in je woning terug wilt laten komen, hebben wij ook voor je onder elkaar gezet. Dit past binnen de trends van 2023, zonder dat het overduidelijk naar voren komt.

Duurzaam

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, zowel voor het energieverbruik als voor interieur. Bij de meubels kan dit betekenen dat je bepaalde items tweedehands koopt. Vintage is steeds populairder aan het worden en ook dit jaar zien wij het als trend terug in veel huizen. Bezoek een kringloop of zet zelf een meubel in elkaar, ook dat is zeker duurzaam!

Natuur

Iedereen wordt blij van planten en bloemen in huis. Dit jaar zien we dit zeker terugkomen. De woningen worden voorzien van extreem grote planten. Verder zie je de kleuren van de natuur in de meubels en aan de wand terugkomen. Een oase van rust is wat je krijgt, samen met een geluksgevoel. Natuurlijk moet je de planten wel in leven houden.

Less is more

In veel stijlen is ‘less is more’ de nieuwe toon. Hierbij komt het minimalistische zeker naar voren. De meubels zijn functioneel en er zijn niet teveel prutjes in huis aanwezig. Daarbij zijn ook de kleuren neutraal en niet heel erg uitgesproken.

Statement pieces

Naast het minimalistische deel is een statement piece echt een trend komend jaar. Daarbij denk je wel goed na over welke items je in huis wilt halen. Daarbij is één statement in huis echt een trend die je gaat zien. Een gekleurde fauteuil of bank die eruit springt. Daarbij kun je de accessoires en overige meubels rustig houden voor een plek waar jij kunt ontspannen, maar wat wel interessant is.

Een trend voor 2023 is een plek waar jij je thuis voelt

De belangrijkste trend voor 2023? Dat is een plek waar jij je thuis voelt! Daarbij kun je inspiratie opdoen uit de woontrends van dit jaar, maar blijf vooral dicht bij jezelf. Hou jij van lekker hysterisch en prulletjes in huis? Dan sla je de minimalistische woontrends van dit moment in de wind en richt jij je huis in zoals jij het mooi vindt. Daarbij kun je wel de trends meenemen die wel bij jou passen, maar dat hoeft dus niet. Geniet van een prachtige inrichting met jouw stijl en de woontrends van 2023.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: proboproducts
Aantal keer gelezen: 254x
Toegevoegd: 30-01-2023 11:21
Gewijzigd: 30-01-2023 17:06

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3413 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!