Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen: een blik op de toekomst

Kunststof kozijnenDuurzaam Ún mooi wonen zijn eenvoudig met elkaar te combineren. Dat wordt wel bewezen door de hoge kwaliteit van kunststof kozijnen. Lees hier meer over de verschillende soorten en de specifieke voordelen ervan.

Waarom kunststof kozijnen?

Zodra je oude kozijnen tekenen van verval beginnen te vertonen, wordt vervanging onvermijdelijk. Van je nieuwe exemplaren wil je uiteraard zo lang mogelijk kunnen genieten én profiteren. In dat geval worden kunststof kozijnen van harte aanbevolen. Dit zijn zeer duurzame producten, die werkelijk jarenlang meegaan. Bovendien zijn ze eenvoudig te plaatsen en in vele verschillende formaten verkrijgbaar. Dankzij kunststof kozijnen zul je op lange termijn op flink wat kosten besparen. Hierover later meer.

Het plaatsingsproces

Om je nieuwe kozijnen te monteren zullen je oude exemplaren er eerst uit moeten. Nadat deze vakkundig zijn verwijderd, is het belangrijk dat het achtergebleven voegwerk mooi strak achterblijft; het kan dus nodig zijn om ruwe randjes weg te schaven of beitelen. Vervolgens wordt het nieuwe kozijn ingemeten; de maten van het te plaatsen kozijn worden opgenomen, zodat je een bestelling op maat kunt plaatsen. Zodra je de kozijnen en de benodigde gereedschappen en accessoires in huis hebt, kun je ze gaan plaatsen. Ben je niet zo’n Handige Harry? Dan kun je het montageproces uiteraard ook aan een expert overlaten. Sommige leveranciers hebben hun eigen montageservice.

Kijk goed naar de verschillende opties van alle bedrijven en kies voor het beste aanbod. Soms betaal je nu eenmaal wat meer voor de beste kwaliteit; het is uiteindelijk het resultaat dat telt! Maar, zeker als er meerdere kozijnen in één keer vervangen dienen te worden, dien je je ook goed aan het beschikbare budget te houden. Ga geen geld uitgeven dat je niet hebt.

Binnenklimaat

Om je blik volledig op de toekomst te richten, is het aan te raden om niet voor de eerste de beste kunststof kozijnen te kiezen. Laat je goed informeren over de vele mogelijkheden die leveranciers voor je kunnen realiseren. Zo zijn er kozijnen met HR-isolatieglas, opgebouwd uit twee ruiten die zijn voorzien van een flinterdun metaallaagje. Deze houden de stralingswarmte tegen die in een woning wordt opgewekt. Zo gaat er veel minder warmte verloren en creëer je eenvoudig je gewenste binnenklimaat. Zelfs driedubbel glas is mogelijk voor een optimale isolatie. De mate van temperatuurbehoud kun je bij de betere leveranciers zelf bepalen.

Energiebesparende maatregelen

Zoals gezegd worden de stookkosten vele malen lager als je energiebesparende maatregelen implementeert. Sterker nog, deze worden door de overheid aangemoedigd, om veel meer mensen te inspireren duurzamer te gaan wonen! Zodra er minder gestookt hoeft te worden, betekent dit dat het milieu ook minder belast wordt. Dat blijkt ook uit het feit dat de productie van SKG gecertificeerde materialen volledig milieuvriendelijk verloopt. Zo worden alle partijen er beter van als je kiest voor kunststof kozijnen in je woning. Als je kiest voor energiebesparende maatregelen, kun je hiervoor van de overheid zelfs subsidie krijgen.

Subsidie

Maar niet lang meer! Tot en met 31 december 2018 kunnen huiseigenaren speciale subsidie aanvragen. Let op: deze geldt voor huiseigenaren. Huurders kunnen er geen aanspraak op maken. In de tabel hieronder zie je wat het gebruik van elk type isolerend glas je oplevert.

Combinaties

Doe in één keer een investering voor de toekomst en pak het gelijk groots aan wanneer je voor kunststof kozijnen gaat! Naast kozijnen zou je bijvoorbeeld ook voor kunststof deuren en schuifpuien kunnen kiezen. Hiermee wordt het nog eenvoudiger om je favoriete binnenklimaat in stand te houden en de stookkosten nóg verder te drukken. Dit geldt alleen als je kiest voor hoge kwaliteit voorzieningen die vergelijkbare eigenschappen hebben met de kozijnen die je hebt uitgekozen. Zo maak je je woning duurzaam; de verlaging van je stookkosten betekent namelijk een verhoging van de verkoopwaarde van je huis!Kunststof kozijnen aanschaffen en installeren: het stappenplan

Nog even terug naar het begin. Het bestellen en monteren van je nieuwe kunststof kozijnen is in veel gevallen onderdeel van een grotere verbouwingsklus. Lees in dat geval verder.

 

Voor alle facetten van een renovatie gelden vereenkomstige regels. Wij hebben de meest relevante voor je op een rijtje gezet.

#1: Het idee

Klinkt een beetje gek om daar nu nog mee aan te komen maar in dit stadium worden alle plannen verzameld voor je hele verbouwing. En daar komt dus ook het kopen en installeren van je kozijnen bij kijken. Stel alle ideeën overzichtelijk op. Je hoeft nog niet iets in volgorde te zetten, dat komt straks.

#2: Het plan

Nu dus. Want al die klussen moeten gerangschikt worden op relevantie en afgestreept worden tegen het beschikbare budget. Dat betekent wellicht dat er enkele werkzaamheden afvallen of bewaard moeten worden voor later, mocht je echt een groot gedeelte van je woning onder handen nemen.

#3: De regels

Nou zullen kozijnen niet direct een probleem zijn, maar grotere aanpassingen aan je woning komen wellicht niet overeen met het bestemmingsplan van de gemeente. Overleg daarom altijd met het plaatselijke loket wat er allemaal wel en niet zomaar mag. En vraag direct een vergunning aan wanneer nodig, want die documenten laten nogal eens op zich wachten.

#4: De hulptroepen

Sommige klussen knap je in je eentje op, voor anderen heb je al dan niet een professionele hand nodig. Zorg er dus voor dat je familie/vrienden/buren tijdig op de hoogte worden gesteld van de datum waarop je gaat beginnen met klussen, zodat ze weten wanneer hun hulp verwacht wordt.

Bedenk je bovendien dat particulieren niet direct zijn verzekerd als ze aan een dergelijk project beginnen. Zorg ervoor dat je dit rond krijgt. In het geval van een aannemer hoef je je hierover geen zorgen te maken.

#5: De financiën

Laat je toch een aanzienlijk gedeelte van je renovatie over aan professionals, waaronder wellicht de installatie van je kozijnen? Vraag dan bij verschillende bedrijven een offerte aan en vergelijk de verschillende prijsopgaves grondig met elkaar. Ga ook na met welke expert je de beste persoonlijke klik hebt, zodat je iets zekerder weet dat jullie tijdens de klus goed door één deur kunnen. Zoals gezegd mag je soms voor het beste resultaat iets meer neerleggen.

 

In deze fase kijk je nog eens goed naar je verbouwingsklus en weet je precies wat je overhoudt, op basis van de aannemer die je inschakelt. Mocht je het budget niet helemaal rond krijgen, dan kun je een tweede hypotheek overleggen met je bank.

 

Heel veel succes met je verbouwing.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnaG
Aantal keer gelezen: 501x
Toegevoegd: 25-09-2018 13:51
Gewijzigd: 27-09-2018 23:21

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2704 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!