Je droomreis uitstippelen doe je op deze manier!

Je droomreis uitstippelen doe je op deze manier!

Je droomreis uitstippelen doe je op deze manier! Wie droomt er niet van het maken van een droomreis? Voor de een betekent een droomreis een trip door het oostelijk deel van Europa, terwijl iemand anders voor een vakantie naar Zuid-Amerika kiest. Wat is voor jou de definitie van een droomreis? Om tijdens deze reis niets te missen, is het belangrijk om je droomreis vooraf goed voor te bereiden. In dit artikel lees je hier meer over.

De bestemming voor je droomreis bepalen

Allereerst is het belangrijk om uit te zoeken wat de bestemming van je persoonlijke droomreis wordt, of die van jou en je partner. Veel mensen wachten met hun droomreis, totdat ze getrouwd zijn. De droomreis wordt in zo’n geval ook direct de huwelijksreis van een stel! In veel gevallen zullen jullie wensen van elkaar verschillen. Het is daarom slim om allebei een top drie of top vijf van droombestemmingen op te stellen. Vervolgens krijgt de eerste plek 50 punten, de tweede plek 40 punten, enzovoorts. Na het bepalen van jullie top vijf, kunnen beide rijtjes met elkaar vergeleken worden. Welke bestemming krijgt de meeste punten? Dit is een eerlijke manier om samen tot de bestemming van jullie droomreis te komen.

Om inspiratie op te doen voor het vinden van een droombestemming, zou je naar online blogs kunnen zoeken. Er zijn ontzettend veel websites, waarop mensen een persoonlijke blog kunnen beginnen over hun reis. Vaak wordt dit gedaan om het thuisfront op de hoogte te kunnen houden van de ontwikkelingen tijdens deze reis. Niet alleen voor het vinden van een droombestemming kan het bekijken van deze blogs zinvol zijn. Ook biedt het je inspiratie voor het verder uitstippelen van de reis! Welke bezienswaardigheden worden het meest genoemd op het internet?

Samen een overzicht maken van bezienswaardigheden

Nu de droombestemming van jullie reis gevonden is, kun je samen naar bezienswaardigheden zoeken. Reeds werd al beschreven dat de blogs van andere reizigers je inspiratie kunnen geven. In deze blogs vind je vaak niet alleen verhalen van de ervaringen van anderen, maar ook prachtige foto’s. Het geeft je alvast een idee, van hetgeen je van de droomreis mag verwachten. Door op een rijtje te zetten welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken, wordt het straks makkelijker om tot een route te komen. Tijdens de reis zelf zou je bezienswaardigheden uit de route kunnen knippen, of juist andere activiteiten toevoegen. Mogelijk krijg je van de lokale bevolking tips, die je niet over wilt slaan tijdens het reizen.

Kijk niet alleen naar de blogs van andere reizigers. Koop ook handige boekjes over het land van bestemming. In deze boekjes vind je niet alleen informatie over de bezienswaardigheden binnen het land, maar bijvoorbeeld ook over andere zaken als geld, overnachtingen, de lokale bevolking, gevaarlijke plekken, enzovoorts. Deze informatie komt goed van pas tijdens het uitstippelen van je route. Er zijn verschillende websites waarop je deze boekjes kunt bestellen.




Vervoersmogelijkheden tijdens je droomreis

Op het moment dat je een overzicht hebt gemaakt van de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken tijdens je droomreis, kun je deze op een kaart markeren. Zo krijg je langzaamaan een steeds beter beeld van de route, die jullie straks kunnen gaan volgen om niets te hoeven missen. Op basis van de punten op de kaart kun je zoeken naar mogelijkheden om naar deze punten te reizen. Kies je er bijvoorbeeld voor om in het land van bestemming een auto te huren, of besluit je alles met het openbaar vervoer af te leggen? Vaak is het sterk van het land van bestemming afhankelijk, welk vervoersmiddel het meest geschikt is. Houd er hierbij ook rekening mee, dat het openbaar vervoer in het buitenland anders geregeld kan zijn dan in Nederland of andere westerse landen. Denk bijvoorbeeld aan het openbaar vervoer binnen een continent als Afrika. Het is hier veel minder comfortabel, waardoor men al snel geneigd is om een auto te huren. Daarbij zijn de verbindingen van bussen en treinen hier minder goed. Dit betekent dat je niet overal kunt komen met het openbaar vervoer.

Mocht je het niet prettig vinden om in het buitenland met een auto te rijden, dan zou je ook een taxi kunnen overwegen. In dit geval is het belangrijk om je vooraf in te lezen op de kosten voor een gemiddelde taxirit. Wat is een goede prijs? Hoeveel fooi dien je een taxichauffeur na de rit te geven? Welke aanbieders van taxi’s zijn betrouwbaar? Enzovoorts.

Accommodaties reserveren voor je reis

Het zal inmiddels steeds duidelijker worden, hoe jullie reis eruit komt te zien. Nu is het zaak om te zoeken naar geschikte accommodaties om te overnachten tijdens de droomreis. Sommige mensen vinden het prettig om deze accommodaties vooraf allemaal te reserveren. Anderen kiezen er juist voor om enkel de accommodaties voor de eerste nachten te boeken vanuit Nederland. Zo zit je niet te veel vast aan deze boekingen en heb je de mogelijkheid om je route tijdens de reis zelf aan te passen. Het kan voorkomen dat het weer tegenzit, dat je ziek wordt of dat je na verloop van tijd verzadigd bent geraakt. In zo’n geval wil je wellicht wat langer in een stad blijven of nog een paar dagen aan het strand genieten. Wanneer je hotels al geboekt hebt, is dit vaak lastiger.

Om er zeker van te zijn dat je bij aankomst direct naar een hotel of appartement kunt gaan, is het slim om deze wel te reserveren. Ook de accommodaties in grote steden kun je vaak het beste vooraf boeken. Zeker wanneer je bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten, Japan of Rusland gaat. In dergelijke landen zitten de hotels al snel vol. Je komt hierdoor ver buiten het centrum van grote steden te zitten, wat een groot nadeel is. Dit brengt hogere vervoerskosten met zich mee en maakt dat je er logischerwijs langer over zal doen om in het centrum te komen. Zo heb je minder tijd voor het bezoeken van bezienswaardigheden.

Andere voorbereidingen voor de droomreis

Is alles rond voor jullie aankomende droomreis? In dat geval is het zaak om de laatste dingen voor deze reis in orde te maken. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een visum voor landen buiten Europa. Doe dit op tijd, om er zeker van te zijn dat het visum ruim voor vertrek bij je binnen is. Soms wordt het visum verstuurd, in andere gevallen dien je deze bij de ambassade op te halen. Ook is het raadzaam om uit te zoeken welke inentingen je voor bepaalde landen moet halen. De GGZ kan je deze inentingen geven. Let hierbij goed op mogelijke vergoedingen van de verzekeraar. Tot slot is ook het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering sterk aan te raden.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1935x
Toegevoegd: 11-04-2019 09:25
Gewijzigd: 16-04-2019 16:30

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!