juwelier aan het werk

Juwelier Amsterdam zaken Amsterdam

juwelier aan het werkBen je op zoek naar een juwelier in Amsterdam? Lees dan nu dit artikel, want dan krijg je tips hoe je een goede juwelierszaak kunt vinden in Amsterdam en dan kun je hier meteen gebruik van maken. Misschien kan je mooie droom nu werkelijkheid worden en kun je hier de sieraden vinden die je al enige tijd zoekt.

Juwelier

Als het over een juwelier gaat, dan gaat het over iemand die handelt in juwelen. Het gaat ook over een gebruikswoord voor een winkel waar sieraden en andere parafernalia aangeschaft kunnen worden.

Juwelier geschiedenis

We gaan terug in de tijd naar de geschiedenis van de juwelier.

 • Als je meer over de geschiedenis van de juwelier wil weten, dan ga je terug tot in de Gouden Eeuw.
 • De edelsmeden waren de eerste juweliers en deze maakten op bestelling juwelen voor rijke koopmannen en -vrouwen.
 • De edelsmeden hadden toen zelden juwelen op voorraad (bang voor diefstal).
 • Momenteel kun je bij de juwelier terecht voor veel meer dan alleen sieraden. Je kunt hier gaatjes laten schieten voor je oorbellen. Je kunt hier juwelen en horloges aanschaffen, maar ook juwelen en sieraden laten graveren of aan laten passen. Horloges kunnen hier ook gerepareerd worden.

Juwelier Amsterdam

Er bestaan verschillende juwelierszaken in Amsterdam. Je zou een bezoekje kunnen brengen aan:

 • Juwelier aan het Rokin in hartje Amsterdam. Dit is een tweede winkel van Harry Tromp en is gelegen aan de Rembrandtweg 68 in Amstelveen.
 • Dijkema Juweliers is gelegen aan de Middenweg in Amsterdam.
 • Sarah Kobak edelsmid. In het atelier vind je ambachtelijke en handgemaakte sieraden en deze kun je hier bewonderen en kopen.
 • In het winkelhart van Amsterdam vind je Van Pampus Jewels & Watches.
 • Bonebakker Juwelier vind je al heel lang in Amsterdam en is zeker een bezoek waard.
 • Bonbon Boutique is gelegen in het centrum van Amsterdam. Sieraden worden hier ook door haar zelf gemaakt.

Taken juwelier

Als juwelier heb je veel verschillende taken. Het is per juwelier wisselend wat er allemaal mogelijk is. Maar je kunt er meestal terecht om ringen, trouwringen, armbanden, kettingen, horloges, broches, hangers, e.d. te kopen. Daarbij is het goed om te weten dat de sieraden van verschillende materialen gemaakt kunnen zijn. Je zou hierbij kunnen denken aan goud, zilver, platina, geelgoud, roodgoud, witgoud en aan diamant. Wat doet de juwelier nog meer?

 • Een juwelier houdt zich ook bezig met de inkoop van oud goud en sieraden.
 • De administratie moet bij worden gehouden.
 • Marketing is van belang voor de bekendheid van de juwelierszaak in Amsterdam.
 • De juwelier kan de waarde van sieraden vaststellen.
 • Een juwelier kan klanten informeren over de laatste trends en de ontwikkelingen in de juweliersbranche.
 • Een juwelier bezoekt ook sieradenbeurzen in Nederland en in het buitenland. Daar ontdekt de juwelier de nieuwste trends en speelt hier dan op in door weer opnieuw in te kopen en dit aan te bieden in zijn juwelierszaak. 
 • Meestal is de juwelier gespecialiseerd in diverse edelmetalen. Hierbij zou je kunnen denken aan platina en goud.
 • Een juwelier kan zich ook meer richten op het zilverwerk.
 • Veel juweliers hebben ook uurwerken of sieraden, de een is beter gespecialiseerd in het een dan de ander.

Online juwelier

Je kunt ook denken aan een online juwelier. Daarbij moet je er wel aan denken dat zij sieraden aanbieden die via internet besteld kunnen worden. Het is dus geen echte juwelierszaak. Toch kun je soms bij een juwelier die zich in Amsterdam bevindt, ook dingen online bestellen of vragen of er iets opgestuurd kan worden. Maar of dat mogelijk is, is per juwelierszaak wisselend. Het kan ook zijn dat de juwelier in Amsterdam een site heeft die je kunt bezoeken, maar dat je naar de winkel toe moet komen om het een en ander te bekijken en te kopen.

Vaardigheden juwelier

De vaardigheden van een juwelier zijn van belang. Ze zijn doorgaans klantgericht, kunnen samenwerken en ondernemen. Er is ambitie nodig, ze moeten ook kunnen netwerken en goed om kunnen gaan met details. Plannen en organiseren is ook van belang zeker wanneer je een eigen juwelierszaak hebt.

Juwelierszaak Amsterdam bezoeken

Bij de meeste juwelierszaken kun je zo binnenlopen, ook in Amsterdam. Misschien wil je zomaar rondkijken of ben je juist speciaal ergens naar op zoek. Door meerdere juwelierszaken te bezoeken, kun je bekijken wat de laatste trends zijn en daar wat mee doen. Je zou de prijzen met elkaar kunnen vergelijken, maar je kunt ook bekijken waar het meeste aanbod aanwezig is. Als je sieraden gaat kopen, of een nieuwe horloge zoekt, dan wil je niet tussen vijf exemplaren kiezen. Je wil een ruimer aanbod, zodat je kunt zien wat er is en wat jij mooi vindt. Er zijn genoeg juwelierszaken met een specialisme, zij bieden dan bijvoorbeeld erg veel zilver aan omdat het echte kenners zijn of juist veel horloges, omdat dat hun specialisme is. Ga van tevoren goed na bij welke juwelierszaak je een kijkje gaat nemen en waar zij in is gespecialiseerd. Bij twijfel kun je altijd een keer langs de etalage lopen of bellen of ze hetgeen hebben waar dat je naar op zoek bent.

Cadeau kopen bij juwelier

Wie wil je verrassen met een cadeau van de juwelier? Je partner met een mooie ketting? Een werknemer met een mooi horloge? Voordat je iets uit gaat kiezen, is het goed om na te gaan:

 • Wat je ongeveer wil besteden, aan de hand daarvan kun je dan een keuze maken voor een mooi sieraad.
 • Bedenk van tevoren of je zilver, goud of wat anders wil. Door dit aan te geven kun je meteen bij de juwelier vragen wat hij of zij je kan bieden.
 • Als je iets in een armband of ring wil laten graveren, vraag dan van tevoren wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten zijn.
 • Misschien heb je een leuk bedeltje gezien wat aan een ketting of armband past. Vraag dan van tevoren naar de kosten (zonder armbandje) en of dat het bij je huidige sieraden past. Hierdoor weet je wat je gaat kopen. Een juwelier met hart voor zijn werk zal je graag informeren en adviseren. Laat je niet verplichten tot een aankoop waarover je nog twijfelt. Juwelen, sieraden kopen kost vaak veel geld het is niet vreemd om daar een nachtje over te slapen en er later op terug te komen.  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 3668x
Toegevoegd: 19-12-2015 09:06
Gewijzigd: 11-03-2016 12:30

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!