Maak een uitstap met korting.

Maak een uitstap met korting

Maak een uitstap met korting. Als gezin is de kans groot dat je via bepaalde organisaties voordeelkaarten hebt. Wanneer je bijvoorbeeld lid bent van bepaalde bonden heb je vaak korting bij bepaalde uitstappen. Stap een plaatselijk kantoor binnen om te kijken of je kan besparen op deze manier.

Tips om te besparen

Een tweede tip die interessant kan zijn, is om eens te kijken wat supermarkten of andere winkels aanbieden. Sommige supermarkten doen acties waarbij je zegels moet sparen bij je aankopen. Heb je een bepaald aantal zegels gespaard? Dan kan je goedkoper tickets kopen. In de meeste gevallen is dit voor pretparken, wat wel interessant kan zijn aangezien dit een dure uitstap kan zijn.

 

Op bepaalde websites zoals https://www.uitmetkorting.nl/ kan je tickets voor een vakantiepark combineren met treintickets. Zo kan je een goedkoper dagticket voor de trein aankopen wanneer je ook toegangstickets koopt voor een bepaalde uitstap. Afhankelijk van waar je naartoe gaat, is de trein ook een goedkopere oplossing dan de auto. Daarbovenop moet je ook niet zoeken naar een parkeerplaats waardoor je zonder zorgen kan genieten van je uitstap.

 

Het is misschien minder leuk, maar je kan heel wat geld besparen als je eten en drinken van thuis uit meeneemt. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je heel de dag met een zware rugzak rondloopt, maar kies er bijvoorbeeld voor om wat sandwiches te maken voor de lunch en kleine tussendoortjes mee te nemen. Voor het avondeten kan je er eventueel wel voor kiezen om te eten op verplaatsing.

 

Op het internet vind je verschillende websites waar je vakantiepark aanbiedingen kan terugvinden. In sommige gevallen kan je zelfs tot de helft besparen op je tickets. Ook voor andere uitstappen zoals musea of dierentuinen vind je er heel wat mooie kortingen.

 

Een laatste tip is minder gericht op besparen, maar het is belangrijk om de juiste moment te kiezen om bepaalde uitstappen te doen. In de zomervakantie is het overal druk en loop je het risico om meer te betalen voor bepaalde uitstappen. Probeer, indien mogelijk, wat vooruit te plannen en eventueel vooraf al tickets aan te kopen. Een andere mogelijkheid is om bijvoorbeeld naar een vakantiepark te gaan in het weekend net na een vakantie. De meeste mensen kiezen ervoor om tijdens de vakantie te gaan, waardoor het in het weekend erna hoogstwaarschijnlijk minder druk zal zijn.

Opkomst van veilingen

Vandaag de dag heb je ook verschillende online veilingen waarop je tickets kan scoren voor allerlei uitstappen. Dit gaat van vakantieparken tot hotels. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je wil meedoen aan deze online veilingen.

 

Een eerste belangrijk element is dat je verplicht bent om te betalen wanneer je een veiling hebt gewonnen. Zorg er dus voor dat je niet boven je budget biedt, ook niet wanneer het na een paar keer nog niet gelukt is om de veiling te winnen. Hou er ook rekening mee dat er ook administratieve kosten worden aangerekend. Dit is vaak ook nog een aantal euro.

 

Een gouden tip bij het meebieden bij online veilingen is dat je best eerst online nakijkt of de prijs die bij de veiling staat ook wel effectief een korting is. Bij sommige veilingsites staat er wat de oorspronkelijke prijs was, maar als je dit gaat opzoeken op het internet, zie je vaak dat de huidige prijzen lager liggen. De hogere prijs moet ervoor zorgen dat mensen ook tot een hoger bod willen gaan. Dat in combinatie met de extra administratieve kost kan ervoor zorgen dat je eigenlijk geen korting ontvangt. Integendeel, soms kan het zelfs een paar euro duurder uitkomen.

Gratis alternatieven

De zomervakantie is lang en het is niet altijd eenvoudig om je kinderen elke dag te kunnen bezighouden. Jongere kinderen hebben de mogelijkheid om nog op kamp te gaan, maar ook dit kan een dure aangelegenheid zijn. Daarom kan het af en toe wel eens leuk zijn om een uitstap te gaan doen die gratis is. Gelukkig heb je hiervoor zowel in Nederland als in België verschillende mogelijkheden voor.

 

Tijdens de zomervakantie is de gratis uitstap bij uitstek natuurlijk een leuke fietstocht. Zeker wanneer het goed weer, kan het zalig zijn om met je gezin erop uit te trekken met de fiets. Op het internet kan je ook gratis uitgestippelde fietstochten terugvinden die je langs hele leuke plaatsjes brengt. Indien je nog kleinere kinderen hebt, kan je nakijken of er geen fietstochten worden georganiseerd waaraan ook een schattenzoektocht is gekoppeld. Dat maakt het altijd net iets leuker en avontuurlijker voor kleine kinderen. Bovendien zorgt een fietstocht ook voor extra lichaamsbeweging voor je kinderen wat altijd mooi meegenomen is.

 

Een klassieke uitstap die altijd een garantie tot succes is, is natuurlijk een daguitstap naar de zee. Jonge kinderen weten zich altijd bezig te houden op het strand en in de zee. Daarnaast kan je een uitstap naar de zee ook perfect volledig gratis houden. Neem zelf voldoende eten en drinken mee aangezien de prijzen vaak hoger liggen dan in het binnenland. Heb je toch een beetje budget? Dan kan je er altijd voor kiezen om samen met je kinderen een ijsje te gaan eten. Zeker op warme dagen kan het een welgekomen afkoeling zijn.

 

Een andere, misschien niet voor de hand liggende, gratis uitstap is het spotten van vliegtuigen. Wanneer je dicht bij een luchthaven woont, kan je gratis gaan kijken hoe vliegtuigen opstijgen en landen. Als je op een goede plaats staat, kan je zelfs de vliegtuigen over jou zien vliegen. Natuurlijk is het hier wel belangrijk dat je op een veilige plaats gaat staan, maar op deze manier kan je vliegtuigen van erg dichtbij zien. Zeker voor jonge kinderen kan dit een hele belevenis zijn.

 

Wanneer je dicht aan de grens met België of Duitsland woont, kan je ook heel eenvoudig deze oversteken voor een daguitstap in het buitenland. Hou natuurlijk wel rekening met de taalbarrière in Duitsland, maar ook hier kan je leuke uitstappen plannen, zowel gratis als met een beperkt budget. Zoek op het internet wat er mogelijk is en kijk of je geen kortingen kan vinden voordat je vertrekt. Zodra alles geregeld is, hoef je enkel nog maar te genieten!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 997x
Toegevoegd: 05-07-2022 12:28
Gewijzigd: 06-07-2022 14:44

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!