Pretparken in Nederland

Pretparken in Nederland

Pretparken in NederlandIn Nederland houden we er van om regelmatig naar een pretpark te gaan. Pretparken in Nederland zijn heel divers. Er zijn attractieparken zoals Slagharen, Walibi Holland, maar ook pretparken waar je heerlijk een dagje kan wegdromen in sprookjesachtige omgevingen, zoals de Efteling. Kortom, er is voor ieder wat wils in Nederland. Voor mensen die nog niet alle pretparken in Nederland gezien hebben zetten we de leukste pretparken voor jou op een rij!

Walibi Holland

Walibi Holland is één van de meest populaire pretparken in Nederland onder jongeren. Het ligt in Biddinghuizen in de provincie Flevoland. Walibi Holland bestaat al jaren lang  in Nederland, eerst heette het ook wel Six Flags Holland. Je kan er heel veel verschillende attracties zien, met name achtbanen en andere adrenaline kick boosters. De pretpark is ingedeeld in verschillende themagebieden met verschillende achtbanen en eettentjes. Als je Walibi net binnen loopt dan kom je op de the Main Street. Hier vind je veel souvenir winkeltjes en  horeca gelegenheden. Daarna loop je door de Speed Zone. In de Speed Zone vindt je voor enge achtbanen die gedoeld zijn voor mensen die van een adrenaline kick houden. De bekendste hiervan is Goliath. Dit is een achtbaan die je zeker een weer moet  proberen als je in Walibi bent.

Halloween in Walibi

tijdens Halloween is deze pretpark een hot-spot voor veel jongeren. Elk jaar wordt er in de laatste drie weekenden van oktober Halloween Fright Nights georganiseerd. De pretpark veranderd dan vanaf 18:00uur in een ware spookstad. Je wandelt dan door Walibi onder gezelschap van spoken, zombies, heksen en andere griezelige figuren die je laten schrikken vanuit de bosjes. Dus als jij van griezelen houdt en een echte avontuur wilt beleven, dan moet je zeker met Halloween naar Walibi!

Duinrell

Duinrell is een pretpark in Nederland die vooral in de zomer heel veel mensen aantrekt. Het ligt in de Wassenaar in de provincie Zuid-Holland. Duinrell is een veelzijdige pretpark die veel te bieden heeft voor jong en oud. Naast dat het een attractiepark is, is het ook een recreatiepark waar mensen in een bungalow, tentje of camping overnachten en genieten van de mooie omgeving waarin Duinrell gelegen is. Duinrell is vooral een hele leuke pretpark in de zomer. In de winter worden namelijk veel attracties gesloten in verband met de veiligheid.

Tikiband in Duinrell

De Tikibad is wel het hele jaar door geopend. Dit is een subtropische zwembad met de meest gave zwemglijbanen in Nederland. Daarom komen veel mensen vaak alleen voor het Tikibad naar Duinrell. Als je naar het Tikibad wilt dan moet je hier extra voor betalen. Het is niet inbegrepen in de toegangsentree prijs. Buiten bevindt is wel een zwembad die voor iedereen toegankelijk is, mits die geopend is. Duinrell is dus een pretpark in Nederland die veel te bieden heeft. Je kan er kamperen, bungalow huisjes huren, zwemmen en attracties betreden. Vanwege de mooie omgeving ontstaat er ook een vakantie gevoel terwijl je gewoon in Nederland bent. Dus heb jij zin om wat leuks te gaan doen op een zomerse dag maar wil je niet alleen in de hitte in de rijen van attracties staan maar ook zwemmen dan moet je zeker naar Duinrell.

Efteling

Efteling is een pretpark in Nederland waar bijna elke Nederlander wel eens naar toe is geweest. Het ligt in Kaatsheuvel in de provincie Noord- Brabant en is het grootste attractiepark van Nederland. Vroeger was Efteling vooral gericht op ouders met kleine kinderen. Tegenwoordig focust Efteling zich op mensen uit allerlei leeftijdscategorieën. Zo hebben ze verschillende thema’s in het pretpark, van sprookjesachtige natuurparken tot attractieparken met de meest moderne achtbanen. Voor mensen die een hele dag in een sprookje willen leven en slapen zijn er ook hotels in dit pretpark, namelijk het Efteling Hotel. Je kan dan kiezen in wat voor sprookjes kamer je wilt slapen.

Attracties in de Efteling

Mensen die meer van actie houden kunnen rechtstreeks naar het attractiepark met de meest gave achtbanen. De meest populaire achtbaan is de Python die wel 75 k/m gaat. Ook is de Droomvlucht een bijzondere attractie waarin je je waant in een elfjes wereld. De Fata Morgana is een dark water ride waarbij je in een bootje door een mystieke, Oosterse paleis vaart. Je vaart langs bazaars, restaurants, buikdansers en tandartsen en nog veel meer in een bootje onder het genot van een oosters liedje. Even bevind je je in een heel andere wereld. Zo zijn er nog veel meer thema’s te vinden in de Efteling die je zeker moet zien. Overal in het pretpark zie je de sprookjesachtige stijl, muziek en kunst van het Efteling terug. Zelfs de prullenbakken zijn een blik waardig. Deze zien er uit als een mollige man die ook wel Holle Bolle Gijs wordt genoemd. Hij roept ‘Papier Hier!’ en slurpt afval vanuit je handen in zijn mond. Kortom, bijna ieder kind is dol op de Efteling, want sprookjes zoals Sneeuwwitje en Rood kapje komen tot leven. Ook ouders doen zichzelf een plezier vanwege de romantische sfeer die er hangt en mooie wandelpaden in het sprookjesbos.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: coen85
Aantal keer gelezen: 7481x
Toegevoegd: 10-07-2015 21:20
Gewijzigd: 22-08-2015 13:06

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!