kauwgom blazen

Kauwgom verwijderen uit kleding, tapijt en het haar

kauwgom blazenKauwgom is een echte boosdoener als het ergens aan vastgeplakt zit. Vaak is het nogal lastig om het te verwijderen. Daarom is het natuurlijk beter om zoveel mogelijk te voorkomen dat kauwgom ergens aan vastplakt. Dit lukt echter niet altijd en iedereen heeft wel eens last gehad van kauwgom in het tapijt, in de kleding of in het haar. Hoe kun je de kauwgom verwijderen? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Kauwgom verwijderen uit kleding

Sommige mensen kiezen ervoor om een kledingstuk weg te gooien, als hier kauwgom aan vast is geplakt. Zonde natuurlijk! Je kunt veel beter de kauwgom verwijderen, zodat je het kledingstuk gewoon weer kunt dragen. Maar hoe doe je dit dan eigenlijk?

Als de kauwgom bevriest, zorgt dit ervoor dat het hard wordt. Op die manier kun je de kauwgom gemakkelijker van je kleding halen. Het gemakkelijk bij kledingstukken is dat je ze gewoon in de diepvries kunt liggen. Indien je een kledingstuk met kauwgom enkele uren in de diepvries hebt gelegd, kun je de kauwgom vervolgens eenvoudig verwijderen. Ook kun je ervoor kiezen om ijsblokjes op het kledingstuk te leggen of je kunt de kauwgom binnen enkele seconden bevriezen met een special spuitbus die koelte spuit. Daarna kun je de kauwgom verwijderen met een mesje. Let er bij het verwijderen van de kauwgom wel goed op dat je de kleding niet beschadigt.

Een andere mogelijkheid om de kauwgom te verwijderen uit de kleding is met een doekje met aceton, thinner of ether. Hier kan de kauwgom namelijk in oplossen. Het kan wel alleen bij kleding van textiel. Gebruik niet teveel van een van deze stoffen en lees van tevoren of dit wel mogelijk is bij dit kledingstuk. Ook kun je ervoor kiezen om in plaats van acethon, thinner of ether gewoon azijn te gebruiken. Je kunt ook eerst de kauwgom verwijderen met behulp van de diepvriesmethode en vervolgens de restjes kauwgom laten oplossen in aceton, thinner of ether.

Verder kan pindakaas of boter ook helpen bij het verwijderen van kauwgom uit kleding. Bij deze methode smeer je een beetje pindakaas of boter op de kauwgon, waardoor de kauwgom waarschijnlijk in meerdere stukjes uit elkaar valt. Pindakaas en boter hebben namelijk een oplossende werking. Wellicht moet je de laatste stukjes er echter nog wel iets afschrapen. Er blijven meestal wel wat vetvlekken op het kledingstuk achter, maar die gaan er in de was gewoon weer uit.

Aan de hand van het kledingstuk waaruit je de kauwgom wilt verwijderen, kun je bepalen welke methode het beste is. Sommige mensen kiezen het liefst voor de diepvriesmethode, maar anderen vinden weer dat pindakaas of boter beter werkt. Wel moet je er rekening mee houden dat het verwijderen van de kauwgom ook schade aan het kledingstuk kan toebrengen. Wil je er zeker van zijn dat de kauwgom op de juiste manier wordt verwijderd zonder het kledingstuk te beschadigen? Laat dan een stomerij de kauwgom verwijderen.

Kauwgom uit tapijt verwijderen

Bij het verwijderen van kauwgom uit tapijt kun je er helaas niet voor kiezen om het tapijt in de vriezer te leggen. Daarvoor is het namelijk te groot. Wel kun je de kauwgom bevriezen met behulp van ijsblokjes. Eerst doe je een aantal ijsblokjes in een plastic zakje en dit leg je vervolgens op de kauwgom. Na enkele minuten is de kauwgom genoeg afgekoeld en kun je het plastic zakje met ijsblokjes verwijderen. Met een tangetje of mesje kun je vervolgens de kauwgom van het tapijt verwijderen. Let er hierbij wel goed op dat je hierbij het tapijt niet beschadigt.

Nadat je de kauwgom hebt losgehaald, kunnen er nog wat kruimels kauwgom wegblijven. Deze kruimels kun je wegborstelen of opzuigen. Als er echt nog resten op het tapijt zitten, kan dit worden verwijderd door het op te lossen in aceton of thinner. Op zich hoeft het dus helemaal niet zoveel werk te kosten om kauwgom uit tapijt te verwijderen en we kunnen dit ook gemakkelijk zelf doen.

Denk er wel om dat je het tapijt niet beschadigt tijdens het verwijderen van de kauwgom, zeker op het moment dat je de kauwgom loshaalt met een mesje. Kijk van tevoren ook even of het tapijt wel behandeld mag worden met thinner of aceton, als je hier gebruik van wilt gaan maken. Wil je zelf niet het risico lopen om het tapijt te beschadigen of lukt het niet om de kauwgom te verwijderen? Schakel dan een professionele schoonmaakdienst of een tapijtreinigingsbedrijf in die het voor jou kunnen doen.

Wilt u tapijt verwijderen ? Dan helpt de expertise en het vakmanschap van Sterk VloerverwijderingKauwgom verwijderen uit haar

Kauwgom in je haar: vaak schrikken we hier erg van. Als de kauwgom niet uit het haar kan worden verwijderd, zullen we er waarschijnlijk een stuk af moeten knippen. Dat willen we natuurlijk niet. Gelukkig is er wel een manier om de kauwgom uit het haar te verwijderen, zonder dat je hierbij een schaar hoeft te gebuiken.

Zo snel mogelijk nadat de kauwgom in het haar is gekomen, dien je de pluk haar waar de kauwgom in zit te scheiden van de andere haren. Des te later je dit doet, des te groter de kans dat er meer haren in de kauwgom vast komen te zitten. Probeer dit daarom altijd direct te doen.

Vervolgens pak je met je vingers een klodder pindakaas uit een pindakaaspot. Het kan natuurlijk zo zijn dat je geen pindakaas in huis hebt. In dat geval kun je de pluk haar met de kauwgom het beste even met wat aluminiumfolie afdekken, zodat de kauwgom niet gaat vastplakken aan de overige haren. Daarna kun je even snel naar de winkel gaan om pindakaas te halen.

Kneed de pindakaas zo goed mogelijk door de kauwgom heen. De kauwgom valt nu ineen in kleinere stukjes. Zorg ervoor dat je blijft kneden totdat je helemaal geen stukjes kauwgom meer voelt. Als de kauwgom eenmaal geheel uit het haar is verwijderd, dien je het haar te wassen met shampoo. Spoel dit vervolgens goed uit met water en was het nog een keer met shampoo. Op deze manier weet je zeker dat alle stukjes kauwgom zijn verwijderd en dat er ook geen vet van de pindakaas in het haar is achtergebleven.

Het is belangrijk om nog even goed te kijken of al het kauwgom wel is verdwenen uit het haar. Daarom dien je het goed door te kammen en vervolgens goed het haar rondom de plaats waar de kauwgom zat te bekijken. Vind je toch nog een stukje of meerdere stukjes kauwgom? Begin dat het gehele process weer opnieuw vanaf de eerste stap.

Zoals je al merkt hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn om kauwgom te verwijderen. Toch heb je waarschijnlijk niet altijd de juiste spullen in huis en je wilt natuurlijk het liefst dit werk besparen. Probeer daarom altijd te voorkomen dat je ergens aan vast blijft plakken!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 5498x
Toegevoegd: 20-02-2016 10:07
Gewijzigd: 23-03-2016 15:38

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3250 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!