kerstboom in huis

Kerst ideeën, laat je inspireren met deze 15 tips

kerstboom in huisBen je op zoek naar leuke kerst ideeën? In dit artikel zullen we je inspireren met veel leuke kerst ideeën, lees daarom maar snel verder!

Kerstdecoratie

De kerstperiode komt er weer aan en wat is er dan leuker om je nu te laten inspireren door alle leuke kerst ideeën, die we voor je klaar hebben staan? Bij de kerst ideeën kun je twee dingen doen, of je gaat lekker zelf knutselen of je koopt alles kant en klaar. Welke keuze je gaat maken, kun je bedenken na onze leuke tips.

Tip 1: De kerstboom

Bij de kerstdagen hoort een kerstboom. Veel mensen zetten de boom op tijd om er extra lang van te kunnen genieten. Maar kies je dan een echte boom of een kunstboom? De afmeting zal afhankelijk zijn van de ruimte die je hebt.

  • Sommige mensen hebben huisdieren en kiezen daarom voor een kunstboom, zodat de naalden niet in de vacht van de honden of katten terecht komen.
  • Je kunt een kunstboom kopen, deze na kerst op zolder plaatsen en voor de volgende kerst op dezelfde wijze beneden plaatsen (dat bespaart je veel tijd).
  • Ieder jaar je eigen boom optuigen kan veel tijd kosten, maar het is ook een leuke bezigheid. Dit kan zowel bij een echte als bij een kunstboom.
  • Houd je van de dennengeur in de woning? Dan is een echte kerstboom een goede keuze.

Tip 2: Kerstboom aan het plafond

Je leest het goed, een kerstboom aan het plafond, dit is een echte eyecatcher. Iedereen zal verbaasd zijn vanwege je keuze, maar je hebt wel iets origineels en het oogt totaal anders. Je zult er in ieder geval niet tegenaan lopen en je hoeft niet bang te zijn dat de huisdieren of de kinderen de versiering kapot maken/lopen.

Tip 3: Kerstdecoratie kopen voor in de boom

Als je snel klaar wil zijn met de kerstdecoratie voor in de boom, dan kun je deze het beste kant en klaar in de winkel kopen. Verschillende kleuren slingers, kerstballen, een piek en misschien nog wat hangertjes met engeltjes of dieren er aan. Je kunt hierin de keuze maken in decoraties die kapot kunnen en decoraties die tegen een stootje kunnen (plastic bijvoorbeeld).

Tip 4: Kerstdecoratie voor de boom zelf maken

Als je de kerstboom gaat versieren, dan kun je daarvoor de decoratie zelf maken. Je kunt slingers maken van papier, je kunt een bal maken van papier-maché en deze vervolgens schilderen, erg leuk om met de kinderen te doen. Vaak maken kinderen op school ook dingen die je thuis in de boom kunt hangen.

Tip 5: Thema’s en kleuren

Met de kerst wordt er vaak een kleur of een thema gekozen en daar pas je je kerstversiering op aan. De kleuren rood, blauw, goud en zilver worden vaak gekozen. Maar je kunt ook een heel andere kleur kiezen, net wat er bij jou, de woning en bij de boom past!

Tip 6: Sfeer in huis met kaarsen

Je huis krijgt al snel meer sfeer als je voor kaarsen gaat kiezen. Je kunt kaarsen verspreid plaatsen in je woning. Op een tafel, op hoeken van een dressoir, maar ook op bijvoorbeeld een plateau, een aantal bij elkaar. Verschillende kleuren bij elkaar, het oogt erg mooi. Je kunt er ook wat takjes hulst bij leggen als decoratie. Je krijgt hierdoor meteen de kerstsfeer in je woning.

Tip 7: Kerstversiering binnen en buiten

Binnen en buiten kun je kerstversiering ophangen. Je kunt hierbij denken aan verschillende kleuren, maar ook aan verschillende materialen. Je kunt lampjes ophangen, maar je kunt ook beelden neerzetten of knuffels die met kerstmis te maken hebben.

Tip 8: Houten kerstboom

Steeds vaker maken mensen de keuze voor een houten kerstboom. Ook deze kun je versieren en hout is duurzaam, waardoor hij vele jaren gebruikt kan worden en veel mensen denken aan duurzaam ondernemen en kiezen daarom de houten kerstboom.

Tip 9: Kerstkaarten ophangen

Kerstkaarten ophangen kan op verschillende manieren. Je kunt ze aan de trap hangen, je kunt een lint ophangen en ze daar aan hangen, maar je kunt ook een soort kerstboom maken van de kaarten. Hierdoor kom je nog meer in de kerststemming.

Tip 10: Meer kleur in huis met slingers

Met kerst houden mensen ervan om elkaar op te zoeken, warmte en gezelligheid. De sfeer en gezelligheid kun je zelf ook alvast creëren door meer kleur in je woning te halen. Je kunt mooie slingers ophangen en de kleuren ook in de boom terug laten keren.

Tip 11: Kerstkaarten maken

Kerstkaarten maken kun je op verschillende manieren doen. Misschien ben je heel creatief met 3d of met theezakjes. Dan kun je al op tijd beginnen en de serie kerstkaarten dit jaar zelf maken.

Tip 12: Online kerstkaarten maken en versturen

Als je niet zoveel tijd hebt om de kerstkaarten zelf te maken, dan kun je ze ook online samenstellen met bijvoorbeeld foto’s of je kunt ze online versturen. Je kunt het zo vrolijk maken als je zelf wil. Je zou bijvoorbeeld alle gegevens al er op kunnen vermelden, zoals fijne feestdagen en de afzender. Maar je kunt ook alleen de kaarten laten drukken en thuis alles nog met de hand schrijven, mogelijkheden genoeg als je online je kerstkaarten laat maken.

Tip 13: Kerstsfeer op de voordeur

De entree van je woning, belangrijk als je veel mensen gaat ontvangen tijdens de feestdagen. Maar ook gewoon leuk voor jezelf iedere keer wanneer je thuis komt, ben je meteen in de kerstsfeer. Een welkomstbordje met de kerstman er op en in sfeerletters? Of een leuke kerstman die gaat zingen als je er langs loopt. Ook verlichting is altijd sfeervol om bij de voordeur te plaatsen. Veel mensen hangen de lampjes in de bomen of struiken, maar je kunt het ook boven het afdakje hangen van de deur.

Tip 14: Kerstsfeer in de gang

Je bezoek komt binnen en de entree is versierd. De gang kun je dan ook versieren met kaarsen bijvoorbeeld, of met leuke lampjes of een kerstster. Hierdoor is iedereen meteen in de kerststemming als ze bij je binnen komen, maar jij zelf ook door de prachtige en warme aankleding van je woning.

Tip 15: Geur van lekker eten

De geur van lekker eten geeft veel mensen ook al veel zin in de kerstdagen. Je kunt alvast wat recepten proberen (niet vervelend om te doen!!) en bekijken wat het definitieve kerstdiner, lunch of brunch voor de feestdagen wordt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 5634x
Toegevoegd: 07-12-2016 18:04
Gewijzigd: 08-12-2016 21:21

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!