oud en nieuw

Oud en Nieuw vieren, leuk en gezellig

oud en nieuwOud en Nieuw vieren is iets waar veel mensen weer naar uitkijken. Weet jij al wat je dit jaar gaat doen? Thuis vieren of bij vrienden of familie?

Oud en Nieuw thuis vieren

Veel mensen vieren Oudjaar en Nieuwjaar het liefste thuis, geen gedoe met vervoer als men alcohol heeft gedronken. Je kunt het thuis erg gezellig maken door familie, vrienden, kennissen en/of buren uit te nodigen.

 • Oudjaar en Nieuwjaar zijn dagen bij uitstek om de banden te verstevigen en/of aan te halen. Ook de jongeren vieren vaak Oud en Nieuw thuis of bij vrienden. Ze blijven vaak bij elkaar slapen, omdat ze alcohol gedronken hebben en niet meer mogen rijden. Dat is trouwens voor iedereen een goed plan om bij vrienden, familie of kennissen te overnachten, zeker als het weerbericht sneeuw, ijzel, gladheid of mist voorspelt. Laat het feestje niet bederven door de onzekerheid of rijden verantwoord is, maar tref maatregelen. Je zit zoveel rustiger en geniet zoveel meer als je weet dat je lekker kunt feesten en niet meer naar huis hoeft te rijden. En dat wil niet zeggen dat je dronken moet worden, maar gewoon wat uurtjes zorgeloos genieten van wat de avond brengt.
 • Gezellig samenzijn, vaak wordt het afgelopen jaar besproken, de nare en de positieve zaken van 2016, die iedereen wel heeft gekend in het afgelopen jaar. Er worden goede voornemens gemaakt en er wordt soms gekeken of de voornemens van vorig jaar zijn gelukt.
 • Oud en Nieuw thuis vieren, Oudejaarsavond is zeer geschikt om spelletjes te doen, sommigen zullen echter liever cabaret op tv kijken. In dat laatste geval, dien je alles klaar te zetten, zodat je het cabaret goed kunt volgen.
 • Ook is het belangrijk dat iedereen cabaret wil volgen, want als er enkele gasten gezellig door praten is het cabaret niet te volgen, jammer voor de echte liefhebbers!
 • De oliebollen en appelbeignets kun je op Oudjaar overdag bakken, dan hoef je deze 's avonds alleen nog maar warm te maken. Je kunt de oliebollen en appelbeignets enz. ook bij een kraampje halen. Dat kraampje staat vaak op het dorps- of stadsplein een groot deel van de avond. Heb je kinderen zorg er dan voor dat zij zich niet hoeven vervelen. Zijn de kinderen namelijk tevreden, dan hebben de volwassenen ook een leuke avond.
 • De kleintjes kunnen eerst enkele uren gaan slapen en in de nacht (als ze wakker zijn) van het vuurwerk en het feest even mee genieten. Heb je huisdieren zorg dan dat deze op tijd binnen zijn. Wellicht op Oudjaar de hele dag. Het is een beetje afhankelijk van het vuurwerk of de overlast ervan  en of je huisdier er met angst op reageert, hoe je moet handelen.
 • Zet een gezellig muziekje op, zet de tv aan en het geluid van sissers en knallen zal bij de dieren minder hard "binnen komen".  Loop je nog een rondje met de hond doe dat dan altijd, maar zeker op Oudejaarsavond en Oudejaarsnacht aangelijnd.
 • Laat angstige dieren niet alleen. Je hebt het hele jaar plezier van je huisdier, dus breng zelf een offer op Oudejaarsavond en –nacht door ze niet in de steek te laten. Jij weet dat er binnenshuis niets kan gebeuren, een huisdier snapt dat niet! Neem je verantwoording en blijf bij je huisdieren in de buurt, zodat zij zich veiliger en prettiger voelen.

Oud en Nieuw buitenshuis vieren

Geen voorbereidingen hoeven treffen, niet in de rij voor de boodschappen en geen zorgen of je van alles genoeg in huis hebt. Dat kan als je Oud en Nieuw buitenshuis gaat vieren.

 • In het hele land worden evenementen georganiseerd voor mensen die feestend het oude jaar uitzwaaien en feestend het nieuwe jaar inluiden. Online staan bijvoorbeeld de vuurwerkshow in Rotterdam, de nieuwjaarsfeesten in Amsterdam, de officiële Nieuwjaarsduik in Den Haag, feesten in Utrecht en je kunt ook een vakantie boeken in een van de vuurwerkvrije bungalowparken.
 • Zoals je leest wordt er met iedereen rekening gehouden. Heb je een huisdier dan ga je naar een bungalowpark zonder vuurwerkshow en vier jij zonder stress Oud- en Nieuwjaar buitenshuis. Maar wellicht wil jij zelf ook liever geen vuurwerk, ook dan kun je kiezen voor een vuurwerkvrij park.
 • Ga je Oud en Nieuw buitenshuis vieren en wil je alcohol drinken zorg dan dat je vervoer regelt of een slaapplaats, zodat je niet naar huis hoeft. Dat laatste is misschien sowieso aan te raden, want het is winter en sneeuw, ijs, ijzel en mist kunnen het verkeer behoorlijk parten spelen. Neem in dat geval geen risico, maar boek een overnachting of zorg dat je bij vrienden kunt blijven slapen.
 • Je kunt ook naar het buitenland om Oud en Nieuw te vieren, veel mensen gaan dan bijvoorbeeld naar Londen of naar Parijs.
 • Wil je een hotel of een huisje op een park boeken, wacht daarmee niet langer, want vol is vol en veel mensen kiezen voor een veilige overnachting tijdens Oud- en Nieuwjaar. Geen zorgen over vervoer en de volgende ochtend heerlijk uitslapen in het hotel of een rustige vakantie vieren op het vakantiepark.
 • Er is echter nog een andere mogelijkheid om een gezellig Oudjaar en Nieuwjaar te vieren, namelijk door een trip te maken naar het buitenland. Kies een favoriete stad en boek enkele vakantiedagen.
 • December is de maand bij uitstek om korte vakanties te boeken, overal hangt een feestelijke en gezellige sfeer, zowel in eigen land als ook in het buitenland. Wil je iets heel speciaals voor de kinderen zoek dan bij parken in Nederland (maar ook in het buitenland) met speciale aandacht en activiteiten voor kinderen.
 • Wil je sneeuwpret tijdens Oudjaar en Nieuwjaar dan zul je wintersportlanden moeten bezoeken. Wil je Oudjaar en Nieuwjaar leuk en gezellig vieren dan kan dat ook buitenshuis een succes worden. Er worden steeds meer activiteiten georganiseerd, ook voor kinderen.
 • Er is veel entertainment in deze periode. Heb je een leuk arrangement gevonden voor het vieren van de jaarwisseling, wacht dan niet langer met reserveren, want de tijd dringt. Neem wat extra vakantiedagen en geniet van een korte wintervakantie. Het nieuwe jaar beginnen met vakantie hoe fijn zal dat zijn!
 • Neem Oudjaar en Nieuwjaar als middelpunt en plan daar de extra dagen omheen, zodat je goed uitgerust aan het nieuwe jaar kunt beginnen, want op de zomervakantie moet je nog lang wachten.
 • Oud en Nieuw vieren is een mooie aanleiding voor een leuke en gezellige wintervakantie samen met je partner, met je gezin of met je vriendengroep. Deze feestelijke dagen in december zorgen voor extra gezelligheid en sfeer waar je ook bent. Waar je ook boekt, in eigen land of in het buitenland, iedereen doet zijn of haar best om er een geweldig verblijf van te maken met veel amusement en vermaak.     

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 3434x
Toegevoegd: 07-12-2016 18:21
Gewijzigd: 19-12-2016 22:07

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!