Kerstpakket

Kerstpakket

KerstpakketMet kerst geven veel mensen elkaar wat cadeau. Daarbij zou je kunnen denken aan een kerstpakket. Maar hoe bereid je dat voor en wat kan er in een kerstpakket? In dit artikel lees je meer.

Kerstpakket, de voorbereiding

Wie denkt er nu aan een kerstpakket in hartje zomer? Velen! Je zult er versteld van staan hoeveel mensen er zich al op dit moment, in de zomer, op de een of andere manier met kerstpakketten bezighouden. En dat is niet zonder reden.

 • Er moeten op tijd veel producten ingekocht worden. Er moeten nieuwe ideeën gevormd worden over de inhoud en de uitvoering van een kerstpakket. Je kunt niet elk jaar met hetzelfde aanbod, dezelfde doos of pakket komen. Er moet een pakkende website over kerstpakketten worden gemaakt, want het is erg belangrijk dat de leveranciers van kerstpakketten online worden gevonden om de ingekochte producten aan de man te brengen.
 • Je moet positief opvallen en dat kan alleen maar door een goede website over kerstpakketten te (laten) maken. Doe je dat zelf, of besteed je dat liever uit? Heb je er totaal geen kaas van gegeten laat dan de professional die fraaie website over kerstpakketten voor je maken. Deze investering haal je er uit door veel klanten naar je toe te trekken.
 • De website moet op tijd online staan, zodat werkgevers alvast een kijkje kunnen nemen in het assortiment.
 • Werkgevers willen hun medewerkers en vaak ook hun zakelijke relaties een extraatje geven in de decembermaand, zo vlak voor de feestdagen.
 • Het is een mooie traditie, die door velen wordt gevolgd.
 • De kerstpakketten zijn weliswaar wat betreft inhoud wat veranderd, maar ook de aloude kerstpakketten met levensmiddelen, waarmee het allemaal is begonnen, zijn nog steeds een van de favorieten. Deze staan daarom ook elk jaar weer bij het aanbod van de kerstpakketten.
 •  Wanneer er online bestellijsten staan, kunnen werkgevers nu al de kerstpakketten reserveren en dat voorkomt een heleboel kerststress bij de wekgever, maar ook bij de leverancier. Deze moet er namelijk voor zorgen dat hij de juiste spullen inkoopt, hij moet de kerstpakketten samenstellen, de bestellingen in orde maken en hij moet er tevens voor zorgen dat ze op tijd kunnen worden geleverd. Een hele zorg minder als de werkzaamheden verspreid kunnen worden over enkele maanden.

Inhoud kerstpakket

De inhoud van een kerstpakket wordt meestal door de leverancier bepaald. Hij of zij stelt het kerstpakket samen. Het is tegenwoordig echter ook mogelijk als je een grote bestelling plaatst om als klant de kerstpakketten zelf samen te stellen.

 • De kerstpakketten met levensmiddelen worden elk jaar weer opnieuw gekozen en worden door de ontvangers goed ontvangen. Wat lekkers en een drankje voor de feestdagen is altijd een schot in de roos. Je kunt echter ook voor een thema kerstpakket kiezen.
 • Een kerstpakket in één kleur, of de kleuren van het logo van je bedrijf zou ook een optie kunnen zijn voor een zeer toepasselijk kerstpakket.
 • Cadeaubonnen, wellness allemaal ideeën voor een kerstpakket. Als jij de werkgever bent van een groot bedrijf, waarin je niet iedereen persoonlijk kent en zeker niet de voorkeur van je medewerkers, dan kun je bijvoorbeeld de voorzitter van de personeelsvereniging om hulp en inspiratie vragen, waardoor het kerstpakket toch een persoonlijk tintje krijgt. Naast de inhoud is ook de manier van inpakken van belang.
 • Wordt het dit jaar een kerstgeschenk in een mooie verpakking, een kerstdoos, een kersttas of een andere manier waarin het kerstcadeau wordt gegeven? Ook daarvoor vind jij inspiratie op de website van de leverancier van kerstpakketten. Naast de inhoud kan de verpakking wellicht ook een cadeau op zich zijn.De waarde van een kerstpakket

Als je praat over de waarde van een kerstpakket dan denk je misschien meteen aan de waarde van de inhoud, de prijs die voor het kerstpakket is betaald. Oké, deze prijs is uiteraard van belang. De werkgever heeft een bepaald budget dat hij kan besteden aan zijn medewerkers voor een jaar van inzet voor het bedrijf, een blijk van waardering. Dit laatste zegt het eigenlijk al, een blijk van waardering dat is de waarde die je aan een kerstpakket mag hechten. Ongeacht de grootte, ongeacht de prijs die jouw werkgever voor het kerstpakket heeft betaald, is het een waardevol pakket. Jij hebt je een jaar lang ingezet voor het bedrijf en dat wordt zeer gewaardeerd. De werkgever die eens per jaar extra persoonlijke aandacht en tijd besteedt aan "zijn mensen". Dat geeft een warm gevoel en dat hoort bij de kerstdagen.

De traditie van het kerstpakket

De traditie van het kerstpakket, elkaar iets geven met kerst, is van heel vroeger. Mensen kwamen bij elkaar om elkaar "zalig kerstfeest" te wensen en namen wat van de oogst mee. De knechten en meiden die een heel jaar op de boerderij hadden gewerkt kregen een mand vol etenswaren mee naar huis voor hun gezin als blijk van waardering voor hun werk op de boerderij het afgelopen jaar. Deze mooie traditie van elkaar cadeautjes geven als waardering voor getoonde inzet wordt nog steeds gevolgd.

De inhoud van de kerstpakketten en de keuze is echter uitgebreider geworden. Waren het voorheen alleen hapjes en een drankje, je kunt nu uit een veel groter en gevarieerder aanbod aan kerstpakketten kiezen. Kerstpakketten met cadeaubonnen, loten, vakantiecheques, themapakketten bijvoorbeeld winter, Italiaans koken, BBQ met toebehoren, het is allemaal mogelijk. Als je op een website van een leverancier van kerstpakketten gaat kijken heb je wel even de tijd nodig om een juiste keuze te maken. Het aanbod is grandioos, maak daar maar eens een goede keuze uit. Eens per jaar investeert een werkgever extra in zijn personeel door een fraai kerstpakket uit te kiezen en vlak voor de feestdagen aan te bieden. Een investering in personeel is investeren in het bedrijf, want zonder je personeel heb je geen bedrijf! Verwen ook dit jaar de medewerkers met een mooi kerstpakket.

Weinig geld, toch een kerstpakket

Je wilt als particulier zo graag iemand met kerst een mooi kerstpakket geven, maar je zit zelf erg krap bij kas. De oplossing hiervoor is om al vroeg te beginnen met het samenstellen van je kerstpakket. Koop elke week bijvoorbeeld een product, misschien een aanbieding en leg dat in een mand of doos. Koop alleen producten die lang houdbaar zijn en waarvan de houdbaarheidsdatum niet op 31 december is verlopen. De doos kun je zelf versieren, dat hoeft niet veel te kosten. Wil je graag bruikbare artikelen bijvoorbeeld een leuke badhanddoek aan het kerstpakket toevoegen wacht dan op een koopje bijvoorbeeld 3 halen 2 betalen. Zo kun je ook je eigen linnengoed aanvullen. En ook hier geldt: het gaat om het gebaar, niet om de prijs van de inhoud van het kerstpakket.     


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 3580x
Toegevoegd: 25-07-2016 17:37
Gewijzigd: 09-08-2016 00:20

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!